Odos priežiūra rudenį: būtini pokyčiai privers jus spindėti

Kai kalbame apie veido odos priežiūrą, mes pasitikime tik specialistų patarimais. Jie teigia, jog norintiems turėti spindinčią veido odą neužtenka naudoti vien tik tinkamas priežiūros priemones.

Ruduo yra pats tinkamiausias metas atstatyti ir rūpintis veido oda, ypač jeigu vasarą lepinotės saulės spinduliais.<br>123rf nuotr.
Ruduo yra pats tinkamiausias metas atstatyti ir rūpintis veido oda, ypač jeigu vasarą lepinotės saulės spinduliais.<br>123rf nuotr.
Gelio pavidalo veido valiklis yra puiki priemonė giliam porų valymui.<br>123rf nuotr.
Gelio pavidalo veido valiklis yra puiki priemonė giliam porų valymui.<br>123rf nuotr.
Tiek natūralus, tiek cheminis suragėjusio viršutinio odos sluoksnio pašalinimas yra būtinas norint atstatyti nuo saulės pažeistą odą.<br> 123rf nuotr.
Tiek natūralus, tiek cheminis suragėjusio viršutinio odos sluoksnio pašalinimas yra būtinas norint atstatyti nuo saulės pažeistą odą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-09-26 12:47

Odos priežiūra turi keistis kiekvienu metų laiku. Ruduo yra pats tinkamiausias metas atstatyti ir rūpintis veido oda, ypač jeigu vasarą lepinotės saulės spinduliais. Jeigu dar nenusprendėte, kokių naujų produktų jums reikės atvėsus orams, dabar puikus laikas juos atrasti.

Valomasis pienelis

Normali arba sausa veido oda krentant temperatūrai praranda drėgmę. Šio odos tipo savininkės turėtų būti atsargios, kad per daug jos neišsausintų. Valomasis pienelis padeda to išvengti. Rytais patartina naudoti gelio pavidalo veido valiklį, kuris nesausina odos ir sudėtyje neturi sulfatų, o vakarais tinkamesnis lengvesnės struktūros valomasis veido pienelis.

Gelio pavidalo veido valiklis yra puiki priemonė giliam porų valymui. Ją patariama įsigyti turinčioms riebesnę ar į aknę linkusią odą. Tuo tarpu valomasis pienelis švelniai nuvalo makiažą, neužkimšdamas porų.

Atminkite, kad naudojant valomąjį veido pienelį oda turi būti nusausinta. Panaudojus, nuplaukite veidą vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Veido drėkiklis su SPF

Nepaisant to, jog vėstant orams saulės spindulių mažėja, drėkiklis su apsauga nuo saulės turėtų būti jūsų kosmetinėje bet kokiu metų laiku. Nors rudenį tiesioginių saulės spindulių gaunate gerokai mažiau, tačiau tai nereiškia, kad jie mažiau pavojingi.

Jeigu norite apsaugoti savo veido odą ir išvengti naujų raukšlių, kiekvieną rytą naudokite veido drėkiklį su ne mažesniu kaip SPF 30. Veido drėkiklis turėtų būti lengvos struktūros. Jautresnės odos savininkėms patartina pirkti veido apsaugos priemones su cinko oksidu, kuris yra švelnus odai ir jos neapsunkina.

Veido šveitiklis

Tiek natūralus, tiek cheminis suragėjusio viršutinio odos sluoksnio pašalinimas yra būtinas norint atstatyti nuo saulės pažeistą odą. Todėl veido šveitiklis yra privaloma priemonė norinčioms turėti šilko švelnumo ir lygią veido odą. Ši priemonė ne tik padės turėti skaistesnę odą, bet ir padės išvengti užsikimšusių porų.

Geriausia pirkti veido šveitiklį, kurio sudėtyje yra tik natūralios granulės. Svarbu, kad granulės būtų apvalios formos, pvz. jojobos granulės, nes jos švelniau valo odą. Reikėtų vengti grūdėto šveitiklio, nes jis braižo ir erzina odos paviršių. Norint turėti švytinčią odą, veido šveitiklį patartina naudoti 2-3 kartus per savaitę dušo procedūrų metu.

Drėkinančioji veido kaukė

Panaudojus veido šveitiklį svarbu užtikrinti, kad oda būtų maitinama ir drėkinama. Tam labiausiai tinka gelinio pagrindo kaukė, kuri suteikia drėgmės ir kartu nuramina odą.

Serumas, pašalinantis suragėjusį odos sluoksnį

Atėjus rudeniui turėtumėte naudoti ne tik veido šveitiklį, bet ir serumą su šveičiamosiomis savybėmis. Po vasaros jūsų oda vis dar aktyviai gamina riebalus, tačiau šaltesnis oras skatina negyvų ląstelių susidarymą. Šios ląstelės užkemša poras, taip leisdamos bakterijoms daugintis po odos paviršiumi.

Toms, kurių oda linkusi į aknę, rekomenduojama naudoti serumą, kurio sudėtyje yra glicerino, pieno ir salicilo rūgšties. Šis serumas padeda išvalyti užsikimšusias poras, apsaugo nuo pigmentinių dėmių susidarymo, pašalina randus atsiradusius dėl spuogų bei suteikia odai lygumo ir gaivų atspalvį. Serumą reikėtų naudoti tris naktis iš eilės, darant trijų dienų pertraukas.

Odos šveitimas namų sąlygomis

Jeigu jūsų piniginė ar laiko trūkumas neleidžia naudotis profesionalų paslaugomis, atlikti veido odos šveitimą galite namų sąlygomis.

Cheminis veido odos šveitiklis padeda atkurti gražią odos spalvą, pašalina suglebusios, pavargusios odos požymius bei skatina naujų ląstelių atsinaujinimą. Ieškokite šveitiklio, kurio sudėtyje yra AHA ir BHA enzimų.

Daugiau apie odos šveitimą galite perskaityti čia.

Sezonų kaita turėtų jums priminti, jog metas peržiūrėti veido odos priežiūros priemonių stalčiuką. Patikėkite, jūsų oda atrodys stulbinamai.

Parengta pagal dermatocare.com specialistų patarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.