Stebuklingas vandens poveikis odai ir plaukams nustebins

Visi žinome, kad vanduo yra pats geriausias gėrimas, kurio neįmanoma pakeisti. Tačiau ar iš tiesų susimąstėte, kuo jis naudingas jūsų organizmui, o tiksliau tam, kaip atrodote? Štai keli faktai, kurie motyvuos jus gerti pakankamai vandens.

Kaip ir kiti organai, oda yra padaryta iš daugybės ląstelių. Joms vanduo yra būtinas, kad galėtų funkcionuoti tinkamai.<br> 123rf nuotr.
Kaip ir kiti organai, oda yra padaryta iš daugybės ląstelių. Joms vanduo yra būtinas, kad galėtų funkcionuoti tinkamai.<br> 123rf nuotr.
Vanduo padeda išlaikyti ir odos audinio elastingumą, o tai padeda atitolinti odos raukšlėjimąsi.<br> 123rf nuotr.
Vanduo padeda išlaikyti ir odos audinio elastingumą, o tai padeda atitolinti odos raukšlėjimąsi.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 3:04 PM

Vandens nauda odai

Kaip ir kiti organai, oda yra padaryta iš daugybės ląstelių. Joms vanduo yra būtinas, kad galėtų funkcionuoti tinkamai.

Vanduo yra yra būtinas, jei norite išlaikyti odos drėgmę ir aprūpinti ją būtinomis medžiagomis. Jis padeda išlaikyti ir odos audinio elastingumą, o tai padeda atitolinti odos raukšlėjimąsi.

Vanduo taip pat yra puiki ir pigi priemonė, pakeičianti visas priemones, gelbstinčias nuo senėjimo, pakankamas vandens vartojimas privers jūsų odą spindėti ir bus veiksmingesnis nei drėkinamasis kremas.

Vandens vartojimas dar padeda dorotis su tokiomis odos ligomis kaip žvynelinė ar egzema. Jis pagerina organizmo metabolizmą ir padeda pašalinti toksinus iš organizmo, todėl oda atrodo itin lygi ir graži.

Šaltas dušas arba šilta vonia taip pat labai naudingi odai. Visų pirma padeda įveikti stresą. Šaltas dušas tonizuoja, padeda kovoti su celiulitu. Kontractinis dušas puikiai stangrina odą ir mažina apimtis.

Šaltas vanduo padeda susidoroti su odos paraudimais. O šiltas vanduo gelbsti atveriant odos poras ir jas valant.

Šaltas vanduo naudingas ir tuo atveju, jei norite sumažinti paakių patinimą.

Vandens nauda plaukams

Vanduo naudingas ne tik odai, bet ir plaukams. Pavyzdžiui, skalaudami plaukus šaltu vandeniu po plovimo, galėsite džiaugtis glotnesniais ir labiau spindinčiais plaukais. Šaltas vanduo padeda jiems tapti lankstesniais, stiprina galvos odą.

Plaudami galvą minkštu vandeniu, apsaugosite juos nuo elektrinimosi. Jis tinkamas ir dažytiems plaukams, nes apsaugo nuo blukimo.

Jūsų plaukai sausi? Jiems padės vanduo. Gerkite daugiau vandens.

Tiesa, būna atvejų, kai vanduo gali pakenkti plaukams. Kalbame apie cholruotą baseino ar sūrų jūros vandenį. Jei norite apsaugoti plaukus, prieš šokdami į baseiną ar jūron, plaukus perplaukite švariu vandeniu, plaukai jo prisigers ir bus atsparesni chloruotam ar sūriam vandeniui.

Kiek vandens išgerti?

Vyrauja nuomonė, kad per dieną žmogui reikėtų išgerti apie 2 litrus vandens. Kiti sako, kad tris. Kaip sužinoti, kiek skysčių jums reikia išgerti per parą?

Reikiamą skysčių kiekį galima apskaičiuoti pagal paprastą formulę: kiekvienam kūno kilogramui reikia 30 ml vandens, vadinasi, kūno svorį (kg) padauginkite iš 0,03 – gausite reikalingų skysčių kiekį litrais.

Tiesa, intensyviai sportuojant, dirbant fizinį darbą vandens gali reikėti daugiau. Taip pat jo reikia daugiau, kai aukštesnė aplinkos temperatūra. Reikėtų nepamiršti ir to, kad vandens kiekis labai priklauso nuo mitybos.

Pavyzdžiui, kuo daugiau šviežių daržovių valgome, tuo mažiau skysčių gerti reikia. Jeigu suvalgome kilogramą agurkų, juose jau yra apie 900 mililitrų vandens.

Ar organizmas aprūpintas reikiamu kiekiu skysčių, galima suprasti ir pagal šlapimo spalvą. Jei per tamsus – geriama per mažai, o jei permatomas – per daug. Ideali spalva būtų šviesi, gelsva, šiaudo spalvos.

Parengta pagal stylecraze.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.