Papasakojo, kaip išlaikyti sveikus ir gražius nagus: patarimai pravers kiekvienam

Nagų priežiūra – itin svarbi kiekvienam, mat moksliškai įrodyta, jog dažnai bendraudami nužvelgiame pašnekovo rankas, o netvarkingi nagai gali palikti nemalonų įspūdį. Skaičiuojama, kad didesnį dėmesį nagų priežiūrai, ypač manikiūrui, skiria moterys. Įvairiaspalviai nagų lakai, ilgalaikis lakavimas, manikiūras nėštumo metu – kokios viso šito pasekmės nagų sveikatai?

Nesvarbu, kokiu būdu yra atliekamas manikiūras, svarbiausia, kad meistras tai atliktų profesionaliai, laikydamasis visų taisyklių ir higienos normų.<br>   Asmeninio archyvo nuotr.
Nesvarbu, kokiu būdu yra atliekamas manikiūras, svarbiausia, kad meistras tai atliktų profesionaliai, laikydamasis visų taisyklių ir higienos normų.<br>   Asmeninio archyvo nuotr.
 O. Rynkevičienė<br> T.Bauro nuotr.
 O. Rynkevičienė<br> T.Bauro nuotr.
Nesvarbu, kokiu būdu yra atliekamas manikiūras, svarbiausia, kad meistras tai atliktų profesionaliai, laikydamasis visų taisyklių ir higienos normų.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Nesvarbu, kokiu būdu yra atliekamas manikiūras, svarbiausia, kad meistras tai atliktų profesionaliai, laikydamasis visų taisyklių ir higienos normų.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-16 12:48, atnaujinta 2018-10-16 21:35

Apie tai pasakoja manikiūro meistrė Ona Rynkevičienė.

– Kokia turėtų būti nuolatinė nagų priežiūros rutina, kad nagai būtų gražūs ir stiprūs?

– Norint išlaikyti sveikus ir gražius nagus, itin svarbu sveikai maitintis, rinktis maistą, kuriame gausu baltymų, bei vitaminų A, B ir E. Taip pat vengti streso, nuovargio.

Kai kalbame apie nagų priežiūrą, yra keletas patarimų, kuriuos būtina prisiminti kasdien. Pirma, nuolatinis rankų ir nagų odelių drėkinimas. Geriausia tai daryti natūraliais kremais, losjonais, aliejais. Atliekant namų ruošos darbus ar darbuojantis sode, būtina mūvėti pirštinės, kad rankos ir nagai išvengtų tiesioginio kontakto su cheminėmis priemonėmis, karštu vandeniu, žemėmis.

Atliekant manikiūrą namuose, reikėtų rinktis kuo švelnesnes dildes bei odelių atstūmiklius, kad nepažeistumėte nago plokštelės.

Kai kerpate odeles žirklutėmis ar žnyplutėmis, tai daryti reikia labai atsargiai, kad neįkirptumėte per giliai. Atsiradus sausos odos atplaišėlėms aplink nagą, jas reikėtų šalinti žirklutėmis.

– O jei nagai silpni, galima juos lakuoti?

– Jeigu nagai yra silpni iš prigimties, juos lakuoti tiek įprastu nagų laku, tiek ilgalaikiu vis tiek galima, tik yra tikimybė, kad lakas ilgai nesilaikys. Tačiau labai svarbu stebėti savo nagus tarp lakavimų ir pajutus kad jie tapo itin minkšti ir jautrūs, patartina nebelakuoti ir tiesiog leisti nagui nuaugti.

Tokiu atveju, pažeistiems, susilpnėjusiems ir išsausėjusiems nagams patariama reguliariai naudoti stipriklius, kurių sudėtyje esančios koncentruotos veikliosios medžiagos apsaugos nagus nuo žalingo aplinkos poveikio, sugrąžins natūralią drėgmę ir suteiks elastingumo.

– Šiandien moterys labai mėgsta ilgalaikį lakavimą. Yra ženklų, kai nuo jo reikia pailsėt? O gal pertraukos nereikalingos?

– Svarbiausia pasirinkti profesionalų meistrą, kuris naudoja kokybiškas priemones ir teisingai atlieka manikiūrą, kitaip sakant, tinkamai paruošia nagą lakavimui. Pats lakavimas nago būklei įtakos neturi.

Didžiausia grėsmė pakenkti nagui yra šalinant ilgalaikį nagų laką, bei atliekant manikiūrą, todėl būtina, kad tai darytų profesionalas. Taip pat labai svarbu, kad senas lakas būtų šalinamas nuo nago, praėjus ne daugiau kaip 3-4 savaitėms. Atliekant viską teisingai, pertraukų neturėtų reikėti.

Bet kokiu atveju, tarp lakavimų, pastebėjus, kad nagai tapo plonesni, jautresni, o ilgalaikis lakas laikosi vis prasčiau, patartina nagų nebelakuoti ir leisti nusilpusiam nagui tiesiog nuaugti.

– Manikiūras atliekamas skirtingais būdais, ko kiekvienu atveju klientė gali tikėtis apsilankiusi pas manikiūro meistrą?

– Šiuolaikinėje grožio industrijoje yra siūlomi trys manikiūro tipai.

Klasikinis manikiūras (šlapias), atliekamas bet kokio tipo rankų odai, naudojant rankinius instrumentus – odelių atstūmiklį, dildę, skirtą natūraliems nagams, vonelę rankoms mirkyti ir odelių žirklutes ar žnyplutes.

Aparatinis manikiūras – atliekamas sausai ir vidutinio sausumo odai, naudojant elektrinį aparatą, bei skirtingus antgalius. Aparatinio manikiūro metu suragėjusi oda nuo antnagio ir volelių yra pašalinama nušlifavimo principu. Reguliariai atliekant vien aparatinį manikiūrą, odelių augimas sumažėja iki 50-60 proc.

Kombinuotas manikiūras – atliekamas aparatu, naudojant skirtingus antgalius, tačiau suragėjusi oda nuo antnagio yra šalinama žnyplutėmis arba žirklėmis. Šis manikiūro būdas gali būti atliekamas bet kokio tipo odai.

– Yra manikiūras, kuris kenkia nagams labiausiai?

– Nesvarbu, kokiu būdu yra atliekamas manikiūras, svarbiausia, kad meistras tai atliktų profesionaliai, laikydamasis visų taisyklių ir higienos normų.

Tačiau atliekant klasikinį manikiūrą, kai suragėjusi oda yra šalinama žnyplutėmis arba žirklutėmis, yra grėsmė įkirpti per giliai ir pažeisti dermalinį odos sluoksnį bei sukelti kraujavimą, tuomet oda dar labiau suragėja ir išsausėja. Taip pat, odelių šalinimas jau minėtu būdu, skatina jų augimą.

– Sveikesnės nagų lakų alternatyvos: mitas ar realybė?

– Mitas. Svarbiausia rinktis kokybiškus ir profesionalius nagų lakus, dengti ir šalinti juos pagal taisykles. Norint nagus lakuoti ilgalaikiais nagų lakais, rekomenduočiau kreiptis į profesionalius manikiūro meistrus, kurie garantuos naudojamų priemonių ir atliekamų paslaugų kokybę.

– Turbūt vis pasitaikantis, bet dar ne visoms moterims atsakytas klausimas, ar besilaukiančioms moterims galima lakuotis nagus?

– Pedikiūras ir manikiūras, nėštumo metu yra reikalingos ir netgi būtinos procedūros. Tai svarbu dėl bendros higienos. Norinčios lakuotis nagus tiek įprastu, tiek ilgalaikiu laku, turėtų žinoti, kad pats lakavimas nei nagams, nei pačios moters ar vaisiaus sveikatai nekenkia ir nėštumui įtakos neturi.

Tačiau labai svarbu suprasti, kad beveik visos priemonės naudojamos lakavimui procedūros metu garuoja bei skleidžia stiprius kvapus, todėl medikai rekomenduoja nagų lakavimo atsisakyti bent pirmuosius tris nėštumo mėnesius, o ir likusio nėštumo metu tai daryti kuo rečiau ir tik labai gerai vėdinamoje patalpoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.