Šalčio poveikis odai nustebins: padės išvaikyti ne tik metų naštą

Šalti orai tiesiog išsiurbia drėgmę iš jūsų odos, neretai ji pasidaro sausa, pilkšva, pradeda šerpetoti, jūsų lūpos ima skilinėti. Jei norite šito išvengti, yra daugybė patarimų, kurie gali būti itin naudingi, ypač jei kovojate su odos senėjimu.

Atvėsus oro kokybė daugeliu atžvilgių būna geresnė, o tai teigiamai veikia kvėpavimo sistemą, odą ir visą organizmą.<br> 123rf nuotr.
Atvėsus oro kokybė daugeliu atžvilgių būna geresnė, o tai teigiamai veikia kvėpavimo sistemą, odą ir visą organizmą.<br> 123rf nuotr.
Apliekite savo veidą šaltu vandeniu rytais, jūsų oda ilgiau išliks stangri ir švytinti.
Apliekite savo veidą šaltu vandeniu rytais, jūsų oda ilgiau išliks stangri ir švytinti.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2018, 4:19 PM

Tačiau plastinės chirurgijos specialistas dr. Julianas de Silva iš Vakarų Londono sako neskubėti nuteisi šaltų orų poveikio odai. Pasirodo, jie net priešingai, gali būti naudingi.

1. Padeda išsivalyti poroms

Vėsus oras veikia kaip veido tonikas, sutraukiantis odos poras. Veido oda tampa natūraliai švaresnė. Jis taip pat lėtina odos riebalų sekreciją, tai ypač aktualu kenčiantiems nuo aknės. Veido oda vėsiame ore mažiau blizga.

2. Geriau išsimiegate

Geras nakties miegas yra gyvybiškai svarbus jūsų odos sveikatai. Tuomet mažėja paakių pajuodimas po akimis. Oda geriau aprūpinama deguonimi.

3. Mažėja patinimas

Šaltas oras skatina kraujo apytaką, mažėja odos patinimai. Ypač tai aktualu žmonėms, kurių veidas po miego būna itin patinęs.

4. Šaltis jaunina odą

Šaltis stangrina veido odą. Apliekite savo veidą šaltu vandeniu rytais, jūsų oda ilgiau išliks stangri ir švytinti.

Šaltas dušas naudingas ir visam kūnui: taip pat padės stangrinti odą, kovoti su celiulitu. Tuo tarpu karštas vanduo odą labiau džiovina.

5. Švaresnis oras

Atvėsus oro kokybė daugeliu atžvilgių būna geresnė, o tai teigiamai veikia kvėpavimo sistemą, odą ir visą organizmą.

Vienintelis dalykas, kurio reikia nepamiršti, kad šaltas oras odą gali paveikti ir neigiamai, todėl reikia nepamiršti tinkamos apsaugos nuo šalčio prieš einant į lauką.

Parengta pagal netdoctor.co.uk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.