Apžiūrėkite pėdas: nagai ir pėdų oda išduos didžiausias jūsų problemas

8 iš 10 į pedikiūro specialistą besikreipiančių žmonių turi ne tik estetinių, bet ir medicininių pėdų problemų. Neretai net tada, kai būna per vėlu.

Grybelis – nemaloni, neestetiška, tačiau sveikatai ne itin pavojinga ar mirtina liga. Grybeliai mus supa visur – namuose, mašinose, traukiniuose, pirtyse, lovose ar net ant kilimo, tačiau jų išnaikinti – neįmanoma.<br>123rf nuotr.
Grybelis – nemaloni, neestetiška, tačiau sveikatai ne itin pavojinga ar mirtina liga. Grybeliai mus supa visur – namuose, mašinose, traukiniuose, pirtyse, lovose ar net ant kilimo, tačiau jų išnaikinti – neįmanoma.<br>123rf nuotr.
Geltoni nagai gali būti nulemti skirtingų dalykų, tokių kaip grybelis ar tabako dūmų paliktos žymės.<br>123rf nuotr.
Geltoni nagai gali būti nulemti skirtingų dalykų, tokių kaip grybelis ar tabako dūmų paliktos žymės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 1, 2018, 10:31 AM

Kojos turėtų būti ne tik gražios, bet ir sveikos. Todėl pedikiūro procedūras reikia daryti reguliariai, nepriklausomai nuo metų laikų. 

Dažniausios problemos, su kuriomis susiduriame: grybelinės ligos, įaugęs nagas, odos suragėjimas, keratozė, nuskilę, formą praradę nagai, blogas kojų kvapas. Viso to išvengti galima tinkamai prižiūrint savo pėdas.

Apžiūra padės išvengti problemų

Pirmiausia gerai apžiūrėkite nagus, apatinę pėdos dalį, užkulnius. Sveikas nagas turi būti be balkšvų, gelsvų, melsvų dėmelių. Jis neturėtų būti sustorėjęs, nelygus, per ilgas. Nagą dengianti odelė neturėtų būti labai stora, užimanti pusę nago. Daug dėmesio reikėtų skirti keratozei, suragėjimui, kuri dažnai susiformuoja ant pėdos viršutinės ir apatinės dalies ir yra ne tik gerai matoma, bet dažnai ir skausminga.

Jeigu pastebite, kad jūsų pėdos ar nagai neatrodo sveikai, nesiimkite procedūrų patys. Pirmiausia pasikonsultuokite su specialistu.

Norint turėti ne tik gražias, bet ir sveikas kojas, pedikiūrą patariama atlikti kartą per mėnesį. Jeigu nerimaujate dėl savo kojų būklės, rinkdamasi pedikiūro specialistą pasidomėkite, ar jis atlieka tik estetines procedūras, ar specializuojasi ir medicininėje srityje.

Nulūžę, suskilinėję, praradę sveiką išvaizdą nagai ar pėdų oda – išsprendžiama problema. Šiuo metu pasitelkiant įvairiausias procedūras ir techniką galima susigrąžinti kojų sveikatą.

Jei nagai pageltę, trupa, gali būti, kad jus kamuoja nagų grybelis. Jis gali veistis ir tarpupirščiuose. Tokiu atveju mediko konsultacija būtina. Naudodamiesi vien vaistinėse parduodamomis ar natūraliomis priemonėmis, problemą tik pagilnsite, o gali paaiškėti, kad išorinių priemonių problemai spręsti nepakanka.

Kaip kirpti nagus?

Dar viena dažna su pėdų priežiūra susijusi problema – įaugęs nagas. Netaisyklingas kirpimas gali baigtis komplikacijomis, gali prireikti net chirurginės operacijos. Nagas įauga į odą tada, kai yra netaisyklingai nukerpamas. Jeigu žmogus turi šią problemą ir laiku nesikreipia į specialistą, kitas jo vizitas būna pas chirurgą. Tačiau jei ir toliau kirpsite nagus netinkamai, apsilankymai pas chirurgą kartosis.

Pirmiausia reikėtų sumažinti nago ilgį, tačiau negalima kirpti per giliai. Negalima to daryti tiesiai ar įstrižai.

Parengta pagal health.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu