Neišmeskite graikinių riešutų kevalų – štai kam jie pravers

Kokia graikinio riešuto dalis naudingiausia? Vargu ar pagalvosite apie kažin kokias kevalo viduje esančias pertvarėles, kurios be mažiausios abejonės išmetamos į šiukšlių kibirą. Pasirodo, be reikalo.

Iš graikinių riešutų kevalo pertvarėlių, kurios iš pirmojo žvilgsnio atrodo visiškai nereikalingos, gaminami nuovirai ir antpilai, kurie išgydo daugelį negalavimų.<br> 123rf nuotr. 
Iš graikinių riešutų kevalo pertvarėlių, kurios iš pirmojo žvilgsnio atrodo visiškai nereikalingos, gaminami nuovirai ir antpilai, kurie išgydo daugelį negalavimų.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 4:04 PM

Iš graikinių riešutų kevalo pertvarėlių, kurios iš pirmojo žvilgsnio atrodo visiškai nereikalingos, gaminami nuovirai ir antpilai, kurie išgydo daugelį negalavimų. Jie ypatingai naudingi tuomet, kai organizmui trūksta jodo. Tai labiausiai paplitęs visame pasaulyje neinfekcinio pobūdžio susirgimas.

Jodo stygius lemia skydliaukės funkcijos sutrikimus, o šie sukelia daugelį ligų.

Graikinių riešutų kevalo pertvarėlių nuoviras

Reikės:

pusės stiklinės iš kevalo išimtų pertvarėlių;

2 stiklinių šalto vandens;

uogienės ar medaus – pagal pageidavimą.

Nuoviro paruošimas

Pertvarėles reikia suberti į puodą, užpilti vandeniu ir kaitinti iki užvirimo. Sumažinti ugnies temperatūrą ir nuovirą palikti 10 min. Perkošti. Viskas!

Po vieną gurkšnį reikia vartoti tris kartus per dieną 2–4 savaites. Jeigu norite, į nuovirą galima įdėti medaus ir uogienės. Bet geriau vartoti gryną.

Alternatyvios medicinos gerbėjai teigia, kad graikinių riešutų kevalo dalelės, kurias mes išmetame, gali išgelbėti ir tuos, kuriuos kamuoja konjunktyvitas.

Graikinių riešutų kevalo pertvarėles reikia labai susmulkinti. Pusę stiklinės šių miltelių užpilti pusantros stiklinės šalto vandens ir kaitinti iki virimo. Palikti ant silpnos ugnies 20 min. Po to perkošti per keletą marlės sluoksnių.

Po šios procedūros liks maždaug pusė stiklinės tamsiai rudo skysčio, kuriuo būtina sumirkyti vatos tamponus ir dėti ant vokų. Tai daryti visą savaitę.

Jei netikite tokiais patarimais, kreipkitės į gydytoją. Bet faktas yra tas: gydomosios graikinių riešutų kevalo pertvarėlių savybės žinomos jau seniai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?