Nuo -160 iki +110 laipsnių: išskirtinis ir ekstremalus sveikatinimas laukia Druskininkuose

Tradicinės SPA ir gydomosios procedūros ar pirčių malonumai nėra naujiena nė vienam žmogui, norinčiam žiemą sustiprinti imunitetą, pagražinti figūrą bei atsipalaiduoti. Druskininkuose šios procedūros pritaikytos ir ieškantiems adrenalino bei ekstremalių pojūčių – čia savijautą galima pagerinti -160 laipsnių krioterapija, pirtininkų atliekamomis procedūromis iki +110 laipsnių įkaitusioje pirtyje arba iš dviejų metrų atstumo atliekamais vandens srovės masažais.

Išbandyti savo kūną itin žemoje temperatūroje arba karštyje ir tuo pat metu sveikatintis gali Druskininkų svečiai – čia jų laukia krioterapija, ekstremalios pirčių programos ir vandens srovės masažai
Išbandyti savo kūną itin žemoje temperatūroje arba karštyje ir tuo pat metu sveikatintis gali Druskininkų svečiai – čia jų laukia krioterapija, ekstremalios pirčių programos ir vandens srovės masažai
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 12:36 PM

Jau ilgus dešimtmečius praktikoje taikomos ir nuolat tobulinamos krioterapijos procedūros – ne retenybė ir piečiausiame mūsų šalies kurorte. Krioterapija – tai fizioterapinis gydymo metodas, kurio metu naudojamas šaltis, stimuliuojantis žmogaus kūno paviršių. Dažniausiai ši procedūra atliekama veikiant paciento kūną -160 laipsnių temperatūra apie dvi minutes. Per tą laiką temperatūra odos paviršiuje staiga nukrenta iki -1 laipsnio. Ši procedūra nėra pavojinga, nes jos metu natūraliai susidaręs kraujagyslių spazmas neleidžia šalčiui prasiskverbti į gilesnius audinius.

Kai šaltis nustoja veikti, periferinės odos kraujagyslės išsiplečia, paciento oda parausta, užplūsta malonus šilumos pojūtis, o visi kūno audiniai pradeda geriau būti aprūpinami deguonimi. Procedūros metu organizmas išskiria ir daug įvairių hormonų, pasižyminčių priešuždegiminiu, nuskausminančiu, tonizuojančiu poveikiu. Tokiu būdu trumpam atšaldant odos paviršių yra mažinamas skausmas ir uždegimas, stiprinamas imunitetas, taip pat žmogaus judėjimo bei atramos sistema. Taip vykdoma ir lėtinių kvėpavimo sistemos bei odos ligų gydymas ir profilaktika. Ši procedūra efektyvi celiulito gydymo ir profilaktikos priemonė.

Ne ką prasčiau už šaltį kūną veikia karščio procedūros. Aštrių pojūčių mėgėjams pritaikyta „Kantri“ pirtis garsėja savo ekstremaliu karščiu ir ten vykdomais pirties ritualais. Čia veikia net trys krosnys, kuriose iš viso telpa 300 kg akmenų, kas leidžia įkaitinti šią pirtį net iki 110°C! Profesionaliems pirtininkams atliekant pirtinimosi ritualus čia groja roko muzika, o procedūrą vainikuoja ledas bei pirtininkų paruošti netikėti siurprizai.

Ši pirtis mažina įtampą, padeda sustiprinti imunitetą bei pagerinti medžiagų apykaitą. Be šių privalumų sveikatai, pramoginė programa išlieka atmintyje ir puikiai tinka pasilinksminti norinčioms draugų kompanijoms.

Tie, kam už ekstremalų šaltį ir karštį labiau patinka gydomosios vandens galios, gali išbandyti šarko dušą – populiarią hidroterapijos procedūrą, skirtą nuovargiui, nutukimui, stuburo problemoms ir nervų sutrikimams gydyti. Stipri iš dviejų metrų atstumo bėganti šiek tiek šaltesnio nei kūno temperatūra vandens srovė masažuoja visą kūną, išskyrus galvos sritį. Intensyvi procedūra trunka tik penkias minutes, tačiau efektyviai atpalaiduoja ir sustiprina sveikatą. Norintys sustiprinti gydomąjį efektą gali šią procedūrą derinti su purvo voniomis, energijos suteikiančia deguonies terapija ar masažui prilygstančiu individualiu vanojimu.

Tiek krioterapijos procedūrą, tiek šarko dušą ir ekstremalią pirtį, kuri traukia į kurortą adrenalino mėgėjus, galima išbandyti Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.