10 karščiausių šių metų sveikos gyvensenos ir mitybos tendencijų

Planetos gyventojai kaip įmanydami stengiasi sumažinti darbo krūvį medikams.

Veganizmas.<br>123rf.com
Veganizmas.<br>123rf.com
Probiotikai.<br>123rf.com
Probiotikai.<br>123rf.com
Kolagenas.<br>123rf.com
Kolagenas.<br>123rf.com
Adaptogenai.<br>123rf.com
Adaptogenai.<br>123rf.com
Kuo mažiau toksinų.<br>123rf.com
Kuo mažiau toksinų.<br>123rf.com
Viena didžiausių šių dienų problemų – be saiko naudojami plastikiniai šiaudeliai. Netrukus jų iš viso nebeliks, juos sėkmingai pakeis nerūdijančiojo plieno šiaudeliai.<br>123rf.com
Viena didžiausių šių dienų problemų – be saiko naudojami plastikiniai šiaudeliai. Netrukus jų iš viso nebeliks, juos sėkmingai pakeis nerūdijančiojo plieno šiaudeliai.<br>123rf.com
Tiek moterys, tiek vyrai labiausiai vertins sveikesnius užkandžius bei gėrimus.<br>123rf.com
Tiek moterys, tiek vyrai labiausiai vertins sveikesnius užkandžius bei gėrimus.<br>123rf.com
Virtuvės bitės šiemet mieliau rinksis baltyminius mišinius, kuriuose yra lubinų, sėmenų ir kanapių.<br>123rf.com
Virtuvės bitės šiemet mieliau rinksis baltyminius mišinius, kuriuose yra lubinų, sėmenų ir kanapių.<br>123rf.com
Ketogenine vadinama dieta, kuri įpareigoja maksimaliai apriboti angliavandenių vartojimą.<br>123rf.com
Ketogenine vadinama dieta, kuri įpareigoja maksimaliai apriboti angliavandenių vartojimą.<br>123rf.com
Daug laiko ir sveikatos sueikvoja skaitmeninės technologijos.<br>123rf.com
Daug laiko ir sveikatos sueikvoja skaitmeninės technologijos.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 7:02 PM, atnaujinta Feb 15, 2019, 10:25 PM

Mes ne tik vis dažniau ligų simptomais skundžiamės „Google“ paieškos langeliui bei „Apple“ mobiliuosiuose įsitaisiusiai visažinei „Siri“, bet ir savarankiškai imamės ligų prevencijos.

10. Probiotikai

Pastaruoju metu žmonės vis dažniau į vaistines skuba ne tik medikamentų, skirtų kovoti su ligomis, bet ir preparatų, kuriuos galima vartoti ir nesergant.

Anot ekspertų, pirkėjai ėmė ypač vertinti probiotikų naudą.

Preparatuose, maisto produktuose bei gėrimuose esančios medžiagos, padedančios pagerinti imuninę sistemą bei virškinimą, išgyvena aukso amžių.

Manoma, kad šiemet prekės, kuriose yra gyvųjų bakterijų, sudarančių naudingąją žmogaus mikrofloros dalį, bus ieškomiausios.

9. Kolagenas

Natūralus grožis – didžiausia šiuolaikinių moterų siekiamybė. Juk tai nuoširdžiausiai signalizuoja apie organizmo sveikatą. Todėl pastaruoju metu itin išpopuliarėjo odos senėjimą pristabdančios kolageno procedūros.

Kolagenas – natūraliai žmogaus organizme esantis baltymas, sudarantis per 70 proc. odos masės ir pasižymintis unikaliomis savybėmis, kurios pagerina odos stangrumą, elastingumą ir padeda jai atsinaujinti.

Deja, nė vieno žemiečio oda nepasižymi amžinu stangrumu, o jaunatviško grožio kultas priverčia ieškoti ir nenatūralių būdų užkirsti kelią senėjimo procesui.

Ne tik moterys, bet vis dažniau ir vyrai kreipiasi į kosmetologus pageidaudami į elastingumą prarandančias vietas suleisti pastiprinimo. Tačiau dar ne visi žino, kad kolageną galima gerti ir valgyti! Kaip jums patiktų gelio pavidalo gėrimas ar šokoladinis kolageno keksiukas?

8. Veganizmas

Veganiškam gyvenimui atsidėję žmonės 2019 m. turės dar mažiau priešų. Greičiausiai į veganizmo kalną kopia australai. Taip pat šią madą diktuoja pasaulinio garso žvaigždės, internete populiarūs nuomonės formuotojai ir kiti žmonės, kurių nuomonė sulaukia milžiniškos reakcijos.

Anot ekspertų, 2019 m. pieno be laktozės puls ieškoti dar daugiau planetos gyventojų. Makadamijų pieną veganai šiemet keis migdolų pienu, o mėgusieji šį gėrimą iš avižų teiks pirmenybę kanapių pienui.

7. Adaptogenai

Nerimo, nemigos, nutukimo bei su ligomis kovoti nepajėgiančio imuniteto kamuojami žmonės vis dažniau pagalbos ieško adaptogenuose. Tai – daugiausia žolelės, taip pat kai kurie grybai ir šaknys. Iš šių sveikatos šaltinių gaminamų preparatų imta ieškoti tik pernai.

Stebuklingas augalas, dar vadinamas indiškuoju ženšeniu, gali modifikuoti kortizolio (hormono, sekretizuojamo patiriant stresą), kiekį. Kitaip tariant, apsaugoti organizmą nuo streso žalos.

6. Kuo mažiau toksinų

Tipiškame namų ūkyje ne-trūksta pavojingų cheminių medžiagų: bisfenoliai, benzofenonai, parabenai, ftalatai ir kt. Ekspertai pastebi, kad vis daugiau žmonių stengiasi ieškoti natūralesnių grožio priežiūros priemonių.

Manoma, kad per ateinančius 12 mėnesių iš šiuolaikiškų žmonių vonios spintelių dings rutuliniai antiperspirantai. Į rinką sparčiai skverbiasi iš natūralių ingredientų, tokių kaip eteriniai aliejai, pagaminta pažastų pasta, padedanti neutralizuoti kvapą be kenksmingų cheminių medžiagų ar prakaito blokatorių.

5. Ekologiški produktai

Anksčiau pasaulį be plastiko įsivaizduoti buvo sunku, o dabar aplinką tausojančios bendrovės įveda madą draugauti su gamta.

Viena didžiausių šių dienų problemų – be saiko naudojami plastikiniai šiaudeliai. Netrukus jų iš viso nebeliks, juos sėkmingai pakeis nerūdijančiojo plieno šiaudeliai.

Neliko nepastebėti ir vienkartiniai puodeliai bei kiti indai, todėl 2019-ai-siais į barus būsime raginami atsinešti savo puodelius ir šiaudelius.

4. Gyvenimo ritmas

Nors šiuolaikiški žmonės nuolat įsisukę į darbus ir kitokią veiklą, šiemet vis dėlto stengsis labiau rūpintis savo sveikata.

Tiek moterys, tiek vyrai labiausiai vertins sveikesnius užkandžius bei gėrimus. Todėl probiotikus nuo šiol matysime ne tik vonios spintelėse, bet ir kelionių lagaminuose.

3. Sveiki kepiniai

Iki šiol kepėjai naudojo rafinuotus baltus miltus ir kakavą. Tačiau 2019 m. tam ateis galas!

Virtuvės bitės mieliau rinksis baltyminius mišinius, kuriuose yra lubinų, sėmenų ir kanapių.

2. Ketogeninė dieta

Ketogenine vadinama dieta, kuri įpareigoja maksimaliai apriboti angliavandenių vartojimą. Šios dietos dažnai laikosi sergantieji vėžiu.

Tačiau ir visiškai sveiki pasaulio gyventojai masiškai mėgaujasi ketogeniniu valgiaraščiu.

Laimė, parduotuvėse jau galima įsigyti net beangliavandenių šokoladinių batonėlių.

1. Detoksikacija

Žodį „dieta“ iš populiarumo viršūnės 2019 m. išstums „detoksikacija“. Tai susikaupusių toksinių medžiagų ir šlakų šalinimas iš organizmo. Vis dėlto mūsų savijautai kenkia ne tik tai. Daug laiko ir sveikatos sueikvoja skaitmeninės technologijos. Būtent todėl šiemet išpopuliarės skaitmeninės detoksikacijos terminas.

Šie metai, anot ekspertų, bus skirti organizmo valymui, sveikatingumui ir natūraliam grožiui. Laimė, kad dabar gamtinės kilmės medikamentai pasiekiami ne tik miškų mylėtojams, bet ir kiekvienam, kartkartėmis praveriančiam prekybos centro duris.

Australų tinklalapis „Healthy Life“ išvardijo, kurie sveikatingumo įrankiai 2019 metais išpopuliarės labiausiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.