Patarė, kas padeda gerai išsimiegoti visą naktį: įrodyta moksliškai

Jei kiekvieną vakarą kovojate su savo partneriu dėl miegamojo kambario tempertūros, metas nutraukti peštynes, nes mokslininkai įrodė, kad vėsesnė kambario temperatūra yra tinkamiausia, norint saldžiai išsimiegoti.

 Paprastai mes gebame greičiau užmigti tik nukritus kūno temperatūrai.<br> 123rf nuotr.
 Paprastai mes gebame greičiau užmigti tik nukritus kūno temperatūrai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2019, 9:07 PM

Anot gydytojo Christopherio Winterio, yra keletas priežasčių, kodėl turėtumėte savo miegamajame palaikyti 15-16 laipsnių Celsijaus temperatūrą.

Teigiama, kad jeigu temperatūra yra žemesnė arba aukštesnė nei nurodyta, tai naktį prasčiau miegosite, vartysitės ir muistysitės.

Svarbu paminėti, kad mūsų kūnai turi natūralų 24 valandų ciklą, kurio metu kūno temperatūra pakyla iki aukščiausio taško po pietų ir nukrenta iki žemiausio maždaug 5 val. ryte.

Paprastai mes gebame greičiau užmigti tik nukritus kūno temperatūrai, tad jeigu palaikysite savo kambario temperatūrą žemesnę, padėsite sau greičiau užmigti ir kokybiškai išsimiegoti.

Pietų Australijos universiteto mokslininkai tvirtina, kad vėsesnė kambario temperatūra padeda ramiau išsimiegoti naktį. Pasak jų, prasta kūno temperatūros pusiausvyra yra susijusi su nemiga.

Miegant kambaryje, kurio temperatūra siekia daugiau kaip 21 laipsnį Celsijaus, kūnas nustoja gaminti melatoniną, hormoną, kuris padeda užmigti, o vėsesnė kambario temperatūra padeda išsaugoti jaunatvišką odą.

Natūropatinės medicinos gydytoja Natasha Turner sako, kad sveiko miego modelis ir nuspėjamas temperatūros kritimas padidina augimo hormono ir sumažina streso hormono išsiskyrimo kiekį. Toks derinys padeda mesti svorį.

Vienas tyrimas net įrodė, kad tai gali sumažinti tokių metabolinių ligų kaip diabetas išsivystymo riziką. Taigi, nepamirškite prieš miegą išvėdinti miegamojo kambario, kad ryte po saldaus miego pabustumėte žvalūs ir kupini energijos.

Parengta pagal didyouknowfacts.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.