8 negalavimai, kurių simptomus gali palengvinti druska, citrina ir pipirai

Druska, citrina ir pipirai skamba kaip salotų ingredientai, bet kartu ar atskirai tai gali būti ir ligų simptomus palengvinanti priemonė.

Citrina, druska ir pipirai.<br> 123rf nuotr.
Citrina, druska ir pipirai.<br> 123rf nuotr.
 Kraujavimas iš nosies.<br> 123rf nuotr.
 Kraujavimas iš nosies.<br> 123rf nuotr.
 Astma.<br> 123rf nuotr.
 Astma.<br> 123rf nuotr.
 Svorio metimas.<br> 123rf nuotr.
 Svorio metimas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-04-05 11:59

1. Gerklės skausmas

Norėdami numalšinti gerklės skausmą, į stiklinę šilto vandens įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, pusę arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų ir pusę arbatinio šaukštelio jūros druskos. Porą kartų mišiniu praskalaukite gerklę.

2. Tulžies akmenys

Tulžies akmenys – tai sukietėję virškinimo skysčio dariniai, besiformuojantys tulžies pūslėje. Jie gali būti skausmingi ir užkimšti virškinimo trakto sistemą, todėl gali prireikti chirurgų pagalbos.

Tačiau kai kurie asmenys teigia, kad šiek tiek alyvuogių aliejaus, citrinos ir juodųjų pipirų gali ištirpinti akmenis, bet prieš vartodami tokius mišinius pirmiausias pasitarkite su savo šeimos gydytoju.

3. Opa

Siekiant skatinti gijimą burnos gleivinėje, reikia ištirpinti 1 valgomąjį šaukštą Himalajų druskos šilto vandens stiklinėje ir po kiekvieno valgymo praskalauti šiuo mišiniu burną. Tai pašalins blogas bakterijas ir skatins gijimą.

4. Svorio metimas

Tam, kad pagreitintumėte medžiagų apykaitą ir atsikratytumėte kelių kilogramų, rekomenduojama į stiklinę šilto vandens įmaišyti ¼ arbatinio šaukštelio smulkintų juodųjų pipirų, 2 valdomuosius šaukštus citrinų sulčių ir 1 valgomąjį šaukštą medaus.

Juodieji pipirai apsaugo nuo naujų riebalų ląstelių formavimosi, o citrinoje esantys polifenoliai užkerta kelią svorio augimui bei skatina riebalų degimą.

5. Pykinimas

Juodieji pipirai ramina sudirgusį skrandį, o citrinos aromatas stabdo pykinimą. Į didelę šilto vandens stiklinę įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių ir 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų. Ilgalaikiam rezultatui gėrimą gurkšnokite palengva.

6. Astma

Jie kuris nors šeimos narys ar jūs pats kenčiate nuo astmos, pasidarykite šį mišinį iš anksto ir prireikus visada turėkite po ranka.

Į puodą sudėkite 10 juodųjų pipiro grūdelių, 2 gvazdikėlių pumpurus, 15 baziliko lapelių ir įpilkite 1 vandens stiklinę. Leiskite pavirti 15 minučių ir supilkite į stiklinį indą, įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus vandens ir leiskite atvėsti.

Mišinį galima šaldytuve laikyti iki 2 savaičių, o geresniam skoniui, galima įpilti pieno prieš geriant.

7. Danties skausmas

Sumaišykite pusę arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir pusę arbatinio šaukštelio gvazdikėlių aliejaus . Mišinį užtepkite ant skaudančio danties.

8. Kraujavimas iš nosies

Norėdami sustabdyti kraujavimą iš nosies, užlašinkite šiek tiek citrinos sulčių ant vatos gumulėlio ir pridėkite prie šnervės.

Įspėjimas:

Jei turite virškinimo trakto sutrikimų ar sergate kitomis ligomis, prieš vartodami liaudiškus mišinius, apsitarkite su gydytoju arba vaistininku. Taip pat primename, kad tai yra liaudies medicinos priemonės, o ne vaistai. Esant rimtesniems negalavimams būtina pasikonsultuoti su mediku arba vaistininku.

Parengta pagal „Daily Health Post“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.