Kosmetologė įvardijo magiškas šio aliejaus savybes

Nuo seno tikima, kad kaštonai turi magiškų savybių. Anot jų, norint apsisaugoti nuo ligų, užtenka kišenėse ar piniginėse nešiotis šių augalų sėklų. Taip jie ir tapo laimės, sėkmės amuletais. 

Kaštonų aliejus mažina celiulitą ir pagerina kraujotaką.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kaštonų aliejus mažina celiulitą ir pagerina kraujotaką.<br> G.Bitvinsko nuotr.
V.Norkūnaitė papasakojo apie kaštonų aliejaus naudą.<br>G.Daškevičiaus nuotr.
V.Norkūnaitė papasakojo apie kaštonų aliejaus naudą.<br>G.Daškevičiaus nuotr.
Kaštonų aliejus mažina celiulitą ir pagerina kraujotaką.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kaštonų aliejus mažina celiulitą ir pagerina kraujotaką.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 21, 2019, 9:20 AM

Siūloma po kelis kaštonus nešiotis kišenėse, tai pagelbės stresinėse situacijose, tiesiog juos vis pamaigant, palaikyti delnuose – tai nuramins. 

Apie tai, kad kaštonai turi naudingų savybių sveikatai ir grožiui, tikriausiai yra girdėję visi. Tai, kad kaštonai naudingi mūsų kūnui ir sielai, numanė jau senoliai.

Nuo seno šio ypatingo medžio sėklos, vaisiai, lapai, žievė buvo naudojama įvairioms ligoms gydyti. Ne vieną šimtmetį biologiškai aktyvių medžiagų turintys kaštonų vaisiai ir lapai buvo naudojami stiprinti kraujagysles. 

Kaštonų tinktūra buvo naudojama nuo raumenų uždegimo, druskų pertekliaus organizme, aukšto kraujo spaudimo. Ji slopina skausmą ir turi priešuždegiminių savybių. Kaštonų ekstraktas naudojamas gydyti reumatą, venų varikozę, hemorojų, sąnarių ligas, bronchitą ir dar daugelį kitų.

Kaštonų naudą organizmui pripažįsta ir farmacininkai. Iš jų gaminami medicininiai preparatai nuo įvairių ligų.

Neseniai italų mokslininkai sukūrė naują produktą – kaštonų aliejų. Apie jo naudą papasakojo kosmetologė Vaida Norkūnaitė.

„Kaštonų aliejus skirtas masažui. Jis atkuria natūralią odos pusiausvyrą, skatina mikrocirkuliaciją, gerina kraujotaką, šalina patinimus ir neleidžia kauptis skysčiams. Reguliariai naudojama priemonė, efektyviai užkertą kelią neestetiškų požymių atsiradimui ir gerina odos išvaizdą esant celiulitui“, – kalbėjo specialistė.

Kaštonų aliejus suteikia energijos, yra naudingas esant fiziniam ir protiniam išsekimui, tai puiki streso mažinimo priemonė. Jis turi poras sutraukiančių ir dezinfekuojamųjų savybių, atgaivina, drėkina ir stangrina odą. Suteikia atgaivą pavargusioms kojoms, suteikia tonuso odai ir jungiamajam audiniui. 

V.Norkūnaitės teigimu, tai itin veiksmingas aliejus, kuris visiškai netepa drabužių. 

Kadangi jis pasižymi ir dezinfekuojančiomis savybėmis, dėl to yra puiki priemonė vyrams po skutimosi. Aliejų masažuojančiais judesiais reikėtų tepti ant švarios odos limfos tekėjimo kryptimi. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.