Štai kodėl kiekvieną rytą turėtumėte gerti vandenį su razinomis

Žmonės apie razinas sužinojo atsitiktinai vyne radę sudžiūvusias vynuoges dar prieš daugelį metų ir tai buvo vienas svarbiausių maisto atradimų. Vitaminai, skaidulos ir mineralai – tai medžiagos, kurių apstu šiose džiovintuose uogose.

 Ajurvedos pasekėjai jau ilgą laiką naudoja razinų vandenį kepenų ir žarnyno valymui.<br> 123rf nuotr.
 Ajurvedos pasekėjai jau ilgą laiką naudoja razinų vandenį kepenų ir žarnyno valymui.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2019, 7:57 AM

Tai supermaistas, kurį gydytojai ir mitybos specialistai dažnai rekomenduoja savo pacientams įtraukti į mitybos racioną. Pasirodo, kad razinas su vandeniu galima padaryti dar naudingesnėmis – tereikia jas užmerkti vandenyje ir pabrinkinti per naktį. Vanduo ištirpina visus mineralus ir maistines medžiagas, taip suteikdamas razinų vandeniui dar daugiau sveikatai naudingų savybių.

Štai kokią naudą sveikatai teikia razinų vanduo ir kas atsitinka su jūsų organais bei visu organizmu, kai išgeriate šio vandens vos pabudę.

Kepenys ir žarnynas lengviau atsikratys toksinų

Ajurvedos pasekėjai jau ilgą laiką naudoja razinų vandenį kepenų ir žarnyno valymui. Razinos puikiai valo organizmą, nes jose yra labai daug antioksidantų ir maistinių skaidulų.

Antioksidantai padeda kepenims tinkamai veikti ir atlikti valymo funkciją, o skaidulos padeda išsituštinti, pagerina žarnyno judėjimą, tad žarnynas lengviau išsivalo. Teigiama, kad geriant razinų vandenį ryte dar nieko nepavalgius, jis suveiks dar greičiau ir geriau.

Gausite greitos ir ilgalaikės energijos

Mokslininkai ir sporto specialistai mano, kad razinos gali būti geras energinių gėrimų ir batonėlių pakaitalas. Razinose nėra pridėtinio cukraus ar dirbtinių skonių, tad tai yra visiškai sveikas užkandis. Razinų vanduo suteiks energijos visai dienai, tokio vandens galima atsigerti net prieš treniruotę.

Sumažės „blogojo“ cholesterolio kiekis kraujyje, stabilizuosis kraujo spaudimas

Tyrimai įrodė, kad razinos turi daug skaidulų, kalio ir antioksidantų, palyginti su kitais užkandžiais. Asmenys, kurie reguliariai valgo razinas, turi žemesnį sistolinį ir diastolinį kraujospūdį. Be to, razinų valgymas sumažina oksiduoto mažo tankio cholesterolio kiekį, tad sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

Tik nepamirškite, kad jei turite problemų su kepenimis, širdimi, kraujo spaudimu ar kitų sutrikimų, razinų vanduo negali pakeisti medikamentų, tad turėtumėte apsilankyti pas gydytoją, kuris atliks tyrimus ir paskirs tinkamą gydymą.

Parengta pagal brightside.me

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.