Urologas įspėjo vyrus: dėl šio įpročio jūsų pasididžiavimas gali sutrumpėti

Dažnam vyrui penio sumažėjimas ar erekcijos praradimas turbūt būtų vienas baisiausių dalykų, tačiau dėl vieno gana dažno įpročio kaip tik taip gali ir nutikti.

 Dėl rūkymo peniniui gresia ilgainiui sutrumpėti.<br>123rf nuotr.
 Dėl rūkymo peniniui gresia ilgainiui sutrumpėti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2019, 10:56 PM

Tai – rūkymas. Jeigu iki šiol abejodavote, ar verta mesti rūkyti, nepaisant grėsmingų įspėjimų ant rūkalų pakuočių, galbūt ši ekspertų išvada privers jus visam laikui atidėti cigaretes į šalį.

Duodamas interviu portalui „Mirror Online“ urologas Marcas Laniado atskleidė, kaip rūkymas veikia vyrų erekciją ir patį penį.

M.Laniado paaiškino: „Erekcijos sutrikimai yra svarbus dalykas. Kad erekcija būtų, reikalinga gera kraujo apytaka. Rūkoriams dažnai pasitaiko visų kraujagyslių, taip pat ir tų, kuriomis kraujas patenka į penį, aterosklerozė.

Dūmuose esantys chemikalai irgi veikia penio stangrumą. Dėl nikotino kraujagyslės susiaurėja. Taip gali nutikti laikinai, bet galų gale gresia, kad taip liks visam laikui“.

Maža to, rūkydami cigaretes vyrai rizikuoja, kad su laikų jų penis sumažės.

„Dažnai vyrai skundžiasi: „Mano erekcija nelabai gera. Nebepabundu su erekcija ryte taip, kaip anksčiau, arba mano penis nepakankamai sukietėja seksualinių santykių metu.

Taip pat kartais žmonės skundžiasi, kad jų penis su amžiumi sutrumpėjo. Kadangi rūkymas sutrikdo kraujo pratekėjimą peniu, dingsta spontaniškos naktinės erekcijos kurių reikia, kad penis išsitemptų ir būtų palaikomas pakankamas ilgis.

Taigi išvada tokia – dėl rūkymo jūsų penis gali imti atrodyti mažesnis arba net ir iš tiesų tapti trumpesniu“, – įspėjo M.Laniado.

Moterys taip pat neturėtų rūkyti, nes, anot gydytojo, šis blogas įprotis neigiamai veikia ir jų seksualinį gyvenimą.

„Moterų susijaudinimą, jei kalbame apie tai, taip pat lemia kraujo pritekėjimas į šią sritį“, – pastebėjo gydytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.