Dėmesio: jūs greičiausiai išmetate pačią naudingiausią apelsino dalį

Dauguma žmonių, spausdami apelsinų sultis ar tiesiog valgydami apelsinus linkę nuimti išmesti vaisiaus minkštimą supančią baltą žievelę. 

Baltoji apelsinų žievelės dalis taip pat turi daug flavonoidų, antioksidantų, kurie stiprina imunitetą. <br> 123rf nuotr.
Baltoji apelsinų žievelės dalis taip pat turi daug flavonoidų, antioksidantų, kurie stiprina imunitetą. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2019, 6:22 AM

Iš tiesų balta apelsino žievelė, kurią norisi nulupti prieš gaminant gėrimą, neturi poveikio saldumui. Šis baltas darinys netgi naudingas savo maistine verte.

Jeigu jūs baltąją apelsinų žievės dalį nulupate nuo vaisiaus, daug prarandate.

Baltas darinys po apelsino žieve turi daug skaidulų. Kai jis nulupamas, bendras apelsino skaidulų kiekis sumažėja trisdešimčia procentų. Taip pat dingsta ir pektinas, randamas tik baltojoje dalyje. Pektinas naudingas viduriavimui gydyti. Šioje žievelėje yra pusė apelsine esančio vitamino C kiekio, taigi, išmesdami ją, prarandate nemažai.

Baltoji apelsinų žievelės dalis taip pat turi daug flavonoidų, antioksidantų, kurie stiprina imunitetą. Taip pat tai priešuždegiminis ir priešmikrobinis natūralus „vaistas“. Flavonoidai padidina ir gerojo cholesterolio kiekį kraujyje.

Taigi, kyla klausimas: kodėl mes prieš valgydami apelsinus kartu nulupame baltąją jos dalį? Pastaroji nepaveikia vaisiaus skonio bei padidina jo maistinę vertę. Galbūt mūsų akį labiau traukia bei apetitą sužadina ne balta, o oranžinė spalva?

Dėl šitokios naudos, kurią suteikia baltoji apelsino žievelės dalis, vertėtų pakeisti nuomonę į šią gamtos mums suteikiamą dovaną.

Parengta pagal mmn.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?