Moteris atskleidė, kaip atsikratė 32 kilogramų: net neprireikė sportuoti

„Visą gyvenimą kovojau su svoriu“, – prisipažino moteris, vos per 4 mėnesius pasiekusi stulbinančių rezultatų. Vien pakeitusi mitybą ji sulieknėjo 32 kilogramais.

Dabar savo receptais ji dalijasi instagramo paskyroje.<br>Instagramo/D. asmeninio archyvo nuotr.
Dabar savo receptais ji dalijasi instagramo paskyroje.<br>Instagramo/D. asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2019, 6:28 AM, atnaujinta Oct 9, 2019, 3:20 PM

D. prisistatanti moteris feisbuke pasidalijo savo „prieš“ ir „po“ nuotraukomis, kuriose atsispindėjo efektyvaus lieknėjimo rezultatai. Komentatoriai žavėjosi moters pokyčiais, o jų įkvėpta autorė net sukūrė specialią instagramo paskyrą „Lieknėju sveikai“, kurioje dalijasi receptais.

Portalui lrytas.lt moteris papasakojo, kaip ryžosi pradėti lieknėti, kas ją labiausiai įkvepia, o svarbiausia – koks tas magiškas geros mitybos planas.

Netilpo į suknelę

Viskas prasidėjo, kai D. buvo pakviesta į vestuves. Ieškodama tinkamos suknelės ji patyrė daug nepatogumų.

„Kovojau su svoriu, jis nuolat svyravo, keitėsi. Vieną dieną, kai nuėjau pirkti suknelės vestuvėms (buvau svečias), pamačiau, kad į jokius rūbus nebetelpu... Rimtai susimąsčiau ir pradėjau galvoti, kad laikas keistis. Kada, jei ne nuo šiandien? Mano svoris tada buvo labai didelis – 121 kg. Iš pažiūros gal ir atrodė, kad jaučiuosi gerai, bet gyvenimui tekant sava vaga tam tikrose situacijose jaučiau diskomfortą.

Pasijusdavau kitokia vien dėl savo formų. Kaip ir kiekviena moteris, norėjau jaustis graži. Iš pradžių norėjau jaustis graži kitiems ir tik vėliau suvokiau, kad turiu būti graži pati sau. Būtent tą dieną, po nesėkmingų suknelės paieškų, nusprendžiau, kad gana savęs gailėtis. Gana būti konteineriu ir krauti į save viską“, – ryžtingai nutarė moteris.

Vieša paslaptis

Smarkiai sulieknėjusi moteris dabar sau leisti gali jau daugiau. Tačiau iš pat pradžių mitybą teko greižtai apriboti.

„Vieša lieknėjimo paslaptis yra sveika mityba. Tik kiekvienas atsirenka, kas yra jiems sveika, o kas ne. Kadangi mėgstu skaniai pavalgyti, stengiausi, kad tie patiekalai turėtų daugiau naudos nei žalos, atrodytų patraukliai ir pirmiausia man būtų skanūs.

Pirmiausia ieškojau informacijos. Išsiaiškinau, kaip veikia organizmas ir ko jam reikia. Kadangi turėjau labai didelį antsvorį, iš pradžių rinkausi tik mėsą ir neribotą kiekį daržovių. Pieno produktus ribojau. Kruopų vengiau, jas į racioną įtraukiau tik vėliau. Kadangi tikslas buvo sulieknėti, neleidau sau angliavandenių. Kūnas gaudavo tik baltymus ir sveikus riebalus, ir pats tirpdė nereikalingus kilogramus.

Mano patiekalai – labai paprasti. Jokių prabangių produktų, greitai pagaminami ir, svarbiausia, skanūs. Juos pradėjau kelti į viešą erdvę, o kai žmonės pradėjo stebėti mano valgymus, tai mane motyvavo nepalūžti“, – pasakojo sveikos mitybos entuziastė.

Vien višta gyvas nebūsi

Per keletą mėnesių ji pasiekė įspūdingų rezultatų. Ne tik kardinaliai pakeitė mitybos įpročius ir tapo sveikesnė, bet ir sulieknėjo net 32 kilogramais. Instagramo paskyroje D. kasdien dalijasi savo receptais ir taip įkvepia daugybę moterų bei vyrų maitintis sveikai ir skaniai.

„Dabar sveriu 89 kg. Šio svorio pasiekiau per 4 mėnesius. Į sporto salę eiti laiko neturėjau, be to, dirbu fiziškai aktyvų darbą. Dabar jaučiuosi lengvesnė visomis prasmėmis, lengviau rasti rūbų, lengviau judėti, sulaukiu daug komplimentų. Tas skatina judėti į priekį.

Mano patarimas visoms norinčioms sulieknėti moterims – svarbiausia balansas. Niekada nebus taip, kad visą gyvenimą maitinsitės vien daržovėmis ir virta vištos krūtinėle. Maistas yra malonumas, todėl svarbu juo mėgautis“, – pabrėžė moteris ir kvietė įkvėpimo semtis internete bei kitų receptuose.

Jos pačios receptus ir lieknėjimo kelią galite rasti instagram.com/liekneju_sveikai/?igshid=1rewyhwwqbtiv&fbclid=IwAR3d4W4_9tZ5XtYUZhhkbzws4a4fTB_twR1lfWuUNzYXRboCOwnG34i8kYI"="">instagram.com/liekneju_sveikai/?igshid=1rewyhwwqbtiv&fbclid=IwAR3d4W4_9tZ5XtYUZhhkbzws4a4fTB_twR1lfWuUNzYXRboCOwnG34i8kYI"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.