Stebuklingi ir nemokami močiučių būdai, kaip apsisaugoti nuo virusų

Šąlant orams vis aktualesnės darosi apsisaugojimo nuo peršalimų ir virusų temos. Jos aktualios ir grįžusiems į kolektyvus (paskaitas, mokyklas, burelius). Kaip stiprinti imunitetą, kad sugriebęs šaltukas neišmuštų iš darbų ritmo?

 Viename greipfrute yra net 64 proc. vitamino C dienos normos.<br> 123rf nuotr.
 Viename greipfrute yra net 64 proc. vitamino C dienos normos.<br> 123rf nuotr.
 Dauguma mamų ir močiučių turi savų grūdinimosi ir saugojimosi nuo virusų metodų.<br> 123rf nuotr.
 Dauguma mamų ir močiučių turi savų grūdinimosi ir saugojimosi nuo virusų metodų.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 11:52 AM, atnaujinta Sep 13, 2019, 11:56 AM

Močiutė sakė...

Mamos ir močiutės visais laikais turėjo savo priemonių, apsisaugoti nuo gresiančių virusų. Šalia organizmo stiprinimo jos pasitelkdavo ir naminius būdus. Vienas jų - po kaklu pasirišti nuluptą skiltelę česnako. Tai, pasak išbandžiusiųjų, apsaugo ne nuo vampyrų, o nuo virusų. Tiesa, kvapas bus jaučiamas ir visiems greta jūsų esantiems žmonėms.

Kitas, mažiau aplinkinius trikdantis būdas, arbatmedžio aliejus. Sakoma, kad atėjus į žmonių pilną patalpą (pvz., darbo kolektyvą ar važiuojant troleibusu) verta mažu lašeliu skiesto eterinio arbatmedžio aliejaus pasitepti panosę. Tai gali tapti užkarda, pro kurią į jūsų kvėpavimo takus sunkiau pateks užkratas.

Padeda net augalai

Kuomet negauname visų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralinių medžiagų, silpsta mūsų imunitetas. Todėl apsiginti nuo virusų bei susirgimų organizmas geriausiai gali tada, kai jam pakanka visų medžiagų. Itin svarbūs imunitetui yra vitaminai C ir D. Abu šiuos vitaminus šaltuoju metų laiku dažnai rekomenduojama vartoti papildomai.

Kai kurie žmonės imuniteto stiprinimui kasdien suvalgo po greipfrutą. Juose yra itin daug vitamino C. 

Prie imuniteto stiprinimui skirtų papildų kartais galima išvysti užrašą „+ ežiuolė“. Tai reiškia, kad papildo sudėtyje yra ežiuolės ekstrakto. Ežiuolė – augalas, kuris stimuliuoja ląstelių, kovojančių su visomis infekcijomis, aktyvumą. Taip pat ne mažiau svarbu gauti užtektinai mineralų. Pagrindinis jų šaltinis – įvairūs maisto produktai. Tam, kad užtikrintume pakankamą kiekį visų mineralų, mityba išties turi būti subalansuota.

Organizmo kariauna

Imuniteto palaikymui būtina gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyra. Žarnyne esančios gerosios bakterijos stiprina organizmo atsparumą ir kovoja su į juo besibraunančiomis blogomis medžiagomis.

Kai sutrinka normali žarnyno mikroflora, žmogus imlesnis susirgimams. Žmogaus virškinimo trakte yra daugiau nei 200 įvairių rūšių bakterijų. Tad svarbu užtikrinti, kad prasidedant peršalimų sezonui kūne turėtume užtektinai gerųjų bakterijų.

Šilta – šalta

Dar vienas būdas, skirtas imuniteto stiprinimui, yra nuoseklus organizmo grūdinimas. Vasarą tam padeda vaikščiojimas basomis, rytinės maudynės, sportas lauke, o šaltuoju laiku geriau rinktis ne tokius agresyvius grūdinimosi būdus. Sveika būtų po kiekvienų maudynių duše persilieti vėsiu vandeniu, kas keletą kartų vis mažinant jo temperatūrą. Taip pat organizmą visuomet stiprina mankšta. Specialistų patarimu, jai kas rytą reiktų skirti bent 10 minučių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.