Po tokio savaitgalio jausitės it naujai gimę: Birštone viską gauti galite vienoje vietoje

Birštono kurortas jau seniai traukia užsienio turistus. Čia taikoma unikali Kneipo filosofija, kurioje apjungiami penki natūralaus sveikatinimo elementai: vaistažolių ir vandens terapija, subalansuota mityba, judėjimas bei harmonija. Šia filosofija besiremiančios idėjos kurorte susipina į darnų ansamblį.

Versmės sanatorijos baseinas.<br>Birštono savivaldybės nuotr.
Versmės sanatorijos baseinas.<br>Birštono savivaldybės nuotr.
Ūksmingų miškų masyvų supamas Nemunas sukūrė įspūdingą peizažą ir nepakartojamą aplinką žmonių atgaivai.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
Ūksmingų miškų masyvų supamas Nemunas sukūrė įspūdingą peizažą ir nepakartojamą aplinką žmonių atgaivai.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
 Birutės vila.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
 Birutės vila.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
 Kneipo sodas.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
 Kneipo sodas.<br> Birštono savivaldybės nuotr.
 Mineralinio vandens garinimo bokštas.<br> V.Grigo nuotr.
 Mineralinio vandens garinimo bokštas.<br> V.Grigo nuotr.
„Vytautas mineral SPA“<br>Birštono savivaldybės nuotr.
„Vytautas mineral SPA“<br>Birštono savivaldybės nuotr.
Ūksmingų miškų masyvų supamas Nemunas sukūrė įspūdingą peizažą ir nepakartojamą aplinką žmonių atgaivai.<br>Birštono savivaldybės nuotr.
Ūksmingų miškų masyvų supamas Nemunas sukūrė įspūdingą peizažą ir nepakartojamą aplinką žmonių atgaivai.<br>Birštono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 2:30 PM

Integruodamas turizmą ir kurortinį gydymą, šiandien Birštono kurortas svečius vilioja moderniomis gydyklomis, sanatorijomis „Tulpės“, „Versmė“, „Eglė“, ypatingų mineralų SPA namais „Vytautas mineral Spa“, SPA viešbučiu „Royal Spa Residence“ bei gausybe kitų svetingų viešbučių, restoranų, taip pat siūlo aktyvaus laisvalaikio galimybes ir įsimintinus renginius.

Šis kurortas yra pelnęs įvairių apdovanojimų ne tik už įgyvendintus projektus turizmo srityje, bet taip pat 2015 m. Birštonas įvertintas prestižiniu Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos Garbės diplomu už Europos idėjų propagavimą, jų viešinimą ir aktyvią veiklą plečiant tarptautinius ryšius.

„Nepabijosiu to žodžio, pastaraisiais metais Birštonas iš tiesų tapo madingas. Daugelis jaunų žmonių, kurie vertina kokybišką gyvenimą: tiek poilsį, tiek laisvalaikį, tiek darbo aplinką, mielai renkasi Birštoną“, – sako Birštono savivaldybės mero patarėja Rimantė Kurkauskaitė.

Žinoma, Birštonas – ideali vieta vystyti natūralius organizmo atstatymo metodus. Kurortas kviečia žmones atvykti ir pajusti visapusišką sveikatos, dvasinę, emocinę bei vidinę harmoniją.

Vargina stresas, norite atsikvėpti nuo darbų? Puiki išeitis – savaitgalio išvyka! Štai kokių procedūrų ir naudų sveikatai galite rasti Birštone praleisdami poilsio savaitgalį.

Klimato terapija

Ūksmingų miškų masyvų supamas Nemunas sukūrė įspūdingą peizažą ir nepakartojamą aplinką žmonių atgaivai. Tylų, ramų, gražiais želdiniais ir gėlynais papuoštą miestelį mėgsta ne tik Lietuvos, bet ir kitų valstybių žmonės – visi, norintys pagerinti sveikatą.

Būtent dėl mineralinio vandens sudėties ir ypatingo švelnaus, fitoncidais ir lengvaisiais neigiamais jonais įsodrinto oro, kuris veikia organizmą lyg didžiulis inhaliatorius, Birštonas nuo seno yra laikomas vienu iš pačių geriausių Lietuvos kurortų.

Birštono viešosios erdvės sutvarkytos ir išpuoselėtos, kvieste kviečia daugiau laiko praleisti gryname ore.

„Visos viešosios erdvės ir mineralinio vandens šaltiniai Birštone yra mėgstami tiek gyventojų, tiek kurorto svečių. Tik pradėjus tvarkyti aplinką, mano tikslas buvo atverti Birštono lobius – mineralinio vandens šaltinius – žmonėms“, – sako Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Jau po keleto dienų, praleistų Birštone, dauguma lankytojų atgauna dvasinę pusiausvyrą, ramybę, gerą nuotaiką, dingsta nervingumas, bendras silpnumas, nuovargis.

Geriamasis mineralinis vanduo

Birštono sanatorijų gydyklose balneologinėms procedūroms naudojamas vidutinės mineralizacijos bromo vanduo. Tokiame vandenyje atsipalaiduoja raumenys, padidėja venų sienelių tonusas, sustiprėja kraujotaka ir medžiagų apykaitos procesai, pagilėja kvėpavimas, pagerėja deguonies pasisavinimas. Iki šių dienų Birštone veikia seniausia mineralinio vandens pilstymo įmonė Lietuvoje, kuri savo veiklą pradėjo dar 1924 m.

Mineralinis vanduo teigiamai veikia ir imuninę sistemą, mažina skausmą bei uždegimus.

Birštone šalia aukštos mineralizacijos telkinio, kuris buvo vadinamas „Surymiu“, duris atvėrė vienas gražiausių Birštono SPA centrų – „Vytautas mineral SPA“. Šiuo unikaliu vandeniu galima mėgautis įvairių procedūrų metu: voniose, baseinuose, įvyniojimuose, inhaliacijų metu arba geriant iš biuvetės.

Didėjantys turistų srautai rodo, kad lietuviai dažniau renkasi sveikatinantį poilsį nei prieš dešimtmetį.

„Be abejonės, yra žmonių, kurie renkasi ir poilsį prie ežero, knygą ar meną, bet žmonės, atvykę į SPA centrus gauna viską – kambarį, ramybę, biblioteką, gerą maistą. O SPA yra ten, kur yra vanduo. Mūsų SPA didžiuojasi mineraliniu vandeniu ir su juo atliekamomis procedūromis, taip pat kvalifikuotais specialistais. O Birštono apylinkės yra labai gražios, tad čia žmogus gauna viską – ir sveikatinimo paslaugas ir gamtos terapiją“, – sako „Vytautas mineral SPA“, SPA centro vadovė Laura Janušonienė.

Mineralinio vandens garinimo bokštas

Tai vienintelis Lietuvoje mineralinio vandens garinimo bokštas, kur galima mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru. Kurorto gyventojai ir atvykstantys poilsiautojai turi galimybę išbandyti inhaliacijas po atviru dangumi, stiprinti sveikatą, grūdinti organizmą šviesos terapiją teikiančiu nauju turizmo objektu.

Miesto centriniame parke, prieš „Eglės“ sanatoriją, pastatytame atvirame originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokšte-paviljone su mineralinio vandens fontanėliu ir druskų galerija, garintuvo sienomis tekantis mineralinis vanduo, veikiamas saulės ir vėjo, garuoja savaime ir pačiame bokšte bei 50–80 metrų spinduliu aplink jį leidžia kvėpuoti sveikatai naudingų mineralų prisodrintu, „jūrinio efekto“ oru.

Mineralinio vandens lašų prisodrintas oras turi tokį patį poveikį kaip ir kvėpavimas jūros oru. Į garinimo bokštą mineralinis vanduo tiekiamas iš mineralinio vandens gręžinio „Rūta“.

Garintuvo skleidžiamas „jūrinio efekto“ oras, leidžia kompleksiškai suderinti Birštono sanatorijose atliekamas reabilitacijos procedūras su sveikatinimu natūraliais gamtos veiksniais, kurie sustiprins gydymo efektą, pacientams greičiau atstatys darbingumą. Kvėpavimas druskų prisotintu oru naudingas ne tik sergantiesiems įvairiomis kvėpavimo takų ligomis, bet daro teigiamą poveikį odai – veikiant mineraliniam vandeniui ji tampa lygesnė, elastingesnė ir skaistesnė. Nervus ramina, savijautą gerina ir meditavimas, stebint čiurlenantį vandenį.

Gydymas purvu

Birštone naudojamas ir gydomasis durpinis purvas. Efektyviausia šio unikalaus durpinio purvo sudedamoji dalis yra koloidinė frakcija, susidedanti iš humusų, bitumų, vaško, celiuliozės ir lignino. Purvo procedūros skiriamos, esant lėtiniams sąnarių uždegimams, deformuojančiai osteoartrozei, lėtiniam spondiloartritui, Bechterevo ligai, osteochondrozei, spondiloartrozei, raumenų, sausgyslių, kaulų traumoms ir kitiems susirgimams.

Durpinis purvas yra naudojamas purvo aplikacijų (įvyniojimų), purvo ir mineralinių vonių, sauso purvo maišeliuose aplikacijų bei savitarnos purvo (purvas su moliu) procedūroms. Gydymui naudojamas durpinės kilmės gydomasis purvas, įkaitintas iki 46–48 C.

Purvas sanatorijoms teikiamas iš sertifikuoto, greta Birštono esančio durpyno. Jis yra moksliškai ištirtas, žinomos jo sudėtinės dalys.

„Mūsų gydomajame purve yra gausu naudingų elementų, kurie yra labai svarbūs žmogaus organizmui. Gydomasis purvas dažniausiai paruošiamas čia pat: smulkinamas, skiedžiamas mineraliniu vandeniu ir vamzdžiais keliauja į gydyklos vonias, kuriose atliekamos gydomosios procedūros“, – sako sanatorijos „Versmė“ vadovė Rasa Noreikienė.

Specialistai pastebi, kad tokios procedūros, derinamos su masažais, kineziterapija ir ergoterapija, ne tik žmogų atpalaiduoja, bet ir turi didelį gydomąjį poveikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.