Procedūros metu Druskininkų gydykloje pasijuto tarsi itališkame filme apie mafiją

Druskininkų gydyklą mes atradome prieš metus, kai su vyru nusprendėme išmėginti populiarias procedūras – povandeninį masažą, purvo vonią ir kt. Jau tada mus nustebino procedūrų poveikis organizmui, o ir kainos buvo prieinamos. Bet tai, ką patyrėme šįkart, pranoko visus lūkesčius.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 10:36 AM

Išsirinkome „Sveikatos ratą“

Pasižvalgę internete nusprendėme išbandyti naują kompleksą „Sveikatos ratas“ ir laisvesnį sekmadienį jau riedėjome į Druskininkus. Šįkart vyras net nebumbėjo, kad reikia tokį kelią belstis – žinojo, kad verta.

Persirengę maudymosi kostiumais su vyru susitikome gydyklos mineralinio baseino erdvėje, kur mūsų jau laukė mankštos instruktorė ir dar viena lankytojų pora. Pasirodo, vienu metu baseine gali mankštintis tik 4 žmonės, kad visiems pakaktų erdvės.

Pakelti kojas, rankas, pasisukti, išsitiesti – atrodė paprasti pratimai, tačiau juos atliekant didelės mineralizacijos vandenyje jauti visiškai kitokius potyrius. Kai kada kūnas atrodo toks lengvas, net pats kyla į viršų, kai bandai išsilaikyti nugrimzdęs žemiau. O kartais lengvučiai iš putplasčio pagaminti svareliai po vandeniu tampa visai rimtais svoriais, kai juos bandai panardinti ir sukti ratus.

Kaip čia viskas pasikeitę!

Po 20 minučių mankštos jautėmės visai apšilę, pasportavę, mus palydėjo į pirtį. Pasirinkome garinę. Ji ne tik įrengta šiuolaikiškai ir patogiai – šalia sėdėjusi pora gyrė spalvų derinius, o mes stebėjomės tarsi migla, krentančia pro lubose įtaisytas mažas skylutes.

„Bet kaip čia pasikeitę“, – nuskambėjo iš šalia sėdinčio vyriškio lūpų... Mes su vyru irgi susižvalgėme – prieš metus lyg čia viskas atrodė kitaip... Bet ką ten viską prisiminsi...

Netrukus mus palydėjo į kitą erdvę, kurią išvydus akys padidėja, išsprūsta „oho!“, užplūsta emocijos, o kūnas maloniai nugrimzta į burbuliuojančią sūkurinę vonią. Arba įsitaiso ypač patogiuose gultuose, kuriuose visas kūnas mirksta po vandeniu.

Praeinančios darbuotojos paklausėme, ar tai nauja erdvė. Ji tai patvirtino ir pridūrė, kad visa ši erdvė veikia vos mėnesį. Tai štai, kodėl čia viskas taip nauja, patogu ir neįtikėtinai jauku!

Šioje erdvėje gali ir užsnūsti, kol priėjusi mergina tyliai pakviečia: „Gal jau norėtumėt eiti į purvo aplikacijas?“

Pasijutau tarsi realybės šou

Purvo aplikacijos – čia jau tikra atrakcija! Gauni po kibirėlį šilto purvo ir kambarėlį, kuriame pats vienas arba su antrąja puse išsitepi visą kūną purvu. Mes su vyru ėjome dviese – prisikikenome, išvydę vienas kitą staiga tapusiais juodaodžiais, padėjome išsitepti nugaras, o galiausiai – ir nusiplauti, nes po 15 minučių purvas ne taip lengvai norėjo atsisveikinti su mūsų kūnais. Sako, kad ši procedūra aktyvina kraujotaką, mažina uždegiminius procesus ir stiprina imunitetą. Gal ir taip, nes po jos jautėmės pažvalėję ir pilni jėgų.

Kitas žingsnis – į gydomuosius dušus. Vyras juokavo – jeigu nors kiek purvo pėdsakų ant kūno ir liko, šie dušai pašalins viską. Kol vyras mėgavosi švelniu cirkuliacinio dušo masažu, aš jaučiausi patekusi tarsi į realybės šou. „Šarko dušas“ – taip vadinasi ši procedūra. Jau vien stovėjimas prie sienelės atsukus nugarą primena vaizdą iš itališkų filmų apie mafiją, kai aukos nebeturi kur dingti. Ir iš tikrųjų į tave pradeda „šaudyti“ stipriomis vandens srovėmis tarsi iš didžiulių vandens šautuvų!

Pradžioje nustembi tuo potyriu (turbūt savisaugos jausmas neapleidžia), o paskui tampa smagu ir juokinga. „Dabar pasisukite šonu, dabar kitu, dabar atsisukite priekiu“, – vykdau į mane dviem galingomis srovėmis nusitaikiusios merginos nurodymus.

„Įspūdinga“, – mirktelėjau vyrui, kai keitėmės rolėmis, ir dar kelias minutes mėgavausi švelniomis cirkuliacinio dušo srovelėmis, kurios, nusitaikiusios iš visų pusių, glostė mano kūną tai šiltesne, tai šaltesne vandens čiurkšle.

Nereikia niekuo rūpintis

Po tokių patirčių jauki Himalajų druskos pirtis buvo tikra palaima. Gintarinio atspalvio kambaryje įsitaisėme patogiuose gultuose, persimetėme keliais žodžiais apie dušus ir pamažu pajutome, kaip ramina meditacinė muzika, kūnai vėl atsipalaiduoja, rimsta emocijos... Vėl kone užsnūdome.

Labai gerai, kad procedūros vyksta abiem kartu ir kad čia nereikia niekuo rūpintis pačiam – stebėti laikrodį ar galvoti, kokia procedūra dar tavęs laukia, rūpintis, kad nepavėluotum ar nesupainiotum procedūrų... Viskuo pasirūpina personalas – prieina ir tyliai pakviečia žengti kitą žingsnį. Tau belieka tik atsipalaiduoti ir mėgautis.

Jaučiausi tarsi naujai gimusi

Kitas mūsų žingsnis – viso kūno šveitimas. Čia jau procedūros vyko atskirai, bet abiem tuo pačiu metu. Iš pasiūlytų kelių rūšių šveitiklių išsirinkau vynuogių kauliukų ir druskos mišinį ir patogiai įsitaisiau. Po kelių minučių mano oda buvo lyg aksominė ir kvepėjo vynuogėmis, o aš jaučiausi tarsi naujai gimusi.

Pravėrus duris, manęs jau laukė masažuotoja. Tobulas nugaros masažas mane galutinai nuginklavo – po 20 minučių norėjosi taip ir likti nusnausti ant to minkšto masažinio stalo. Bet žengėme paskutinį „Sveikatos rato“ žingsnį – palypėję keliais laipteliais aukštyn, atsidūrėme poilsio zonoje, kurios vieną sieną puošė didžiulis gyvų augalų paveikslas, o kitoje galėjai stebėti ramiai akvariume plaukiojančias žuvytes.

Gurkšnojome žolelių arbatą ir dalijomės įspūdžiais. Puikiai subalansuota procedūrų programa, ypač profesionalus personalas ir tikrai nepriekaištinga kokybė – taip mes vertiname šias tris valandas, praleistas Druskininkų gydykloje.

Mums abiem čia taip patiko, taip atpalaidavo ir kartu įkvėpė jėgų, kad pasižadėjome ilgai nelaukti ir vėl čia sugrįžti. Juo labiau, kad visas šis malonumas tekainavo po 39 eurus, o kam užtektų visų procedūrų be masažo, kainuotų tik 25 eurus asmeniui. Išbandykite ir jūs, gal net per Valentino dieną.

Turinys parengtas bendradarbiaujant su Druskininkų gydykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.