Jauna mama pagaliau drąsiai šypsosis: estetinės problemos neleido pasitikėti savimi ir džiaugtis gyvenimu

Kalėdos – stebuklų metas, tačiau CLINIC|DPC stebuklai vyksta visus metus. Tuo įsitikino ir projekto „Kiekviena šypsena turi istoriją“ dalyvė Eglė Urbanavičienė.

Eglė Urbanavičienė.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglė Urbanavičienė.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglė Urbanavičienė.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglė Urbanavičienė.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglės Urbanavičienės dantys.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglės Urbanavičienės dantys.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglės Urbanavičienės dantys.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Eglės Urbanavičienės dantys.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Klinikos gydytoja Digna Puodžiukynė pastebėjo, kad gydymas kapomis labai populiarus, nes yra praktiškai nepastebimas ir nekelia diskomforto.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Klinikos gydytoja Digna Puodžiukynė pastebėjo, kad gydymas kapomis labai populiarus, nes yra praktiškai nepastebimas ir nekelia diskomforto.<br>CLINIC|DPC nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 29, 2020, 2:23 PM

Švenčionių rajone gyvenanti moteris neslepia visą gyvenimą svajojusi apie tiesius dantis ir gražią šypseną, tačiau augindama dvi dukras negalėjo sau leisti ortodontinio gydymo.

Dantims vis labiau kreivinantis, jaunai moteriai vis nedrąsiau buvo šypsotis.

Estetinės problemos neleido pilnai pasitikėti savimi ir džiaugtis gyvenimu. Todėl ji nusprendė sudalyvauti projekto atrankoje ir buvo atrinkta iš daugelio dalyvių pasitikti išvaizdos ir gyvenimo pokyčius.

Gydymo reikia ir dukroms

35-erių metų E.Urbanavičienė atvirauja, jog nuo vaikystės drovėjosi kreivų dantukų. Tačiau augant mažame Švenčionėlių miestelyje važinėti į Vilnių gydymui buvo labai brangu.

„Tėvai, nors ir mažai uždirbdami, stengėsi dantukus gydyti Vilniuje. Teko nešioti plokštelę. Vieną dantuką beveik ištiesino o kitas taip ir liko kreivas. Tėvams kelionė juk kainuodavo, o dar du vaikučiai namie. Taip ir baigėsi mano graži šypsena. Bet užaugau, baigiau mokyklą, iškart ėjau dirbti, susiradau vyrą (kad ir su negražia šypsena). Laimingai gyvename santuokoje jau 11 metų, turime dvi dukreles“, – savo gyvenimo istoriją pasakoja Eglė.

Deja, ortodontinio gydymo reikia ir dukrelėms, todėl visus atliekamus pinigus projekto dalyvė skiria joms.

Vyresnėlei tenka nešioti net dvi plokšteles. Jaunesnei dukrai taip pat reikės tiesinti dantis ir sąkandį.

„Mano kreivų dantų istorija kartojasi, nes abiejų dukryčių sąkandžiai netaisyklingi, o vyresnei dukrytei jau tenka nešioti plokšteles, tad pinigėlius pirmiausia skiriame vaikams.

Uždirbame mažai, apie savo gražią šypsena galiu tik pasvajoti... Bet tikiu, kad kai svajoji – svajonės pildosi“, – rašė projekto dalyvė.

Apie savo išvaizdos pokyčius Eglė anksčiau tik pasvajodavo. Tačiau su CLINIC|DPC ši svajonė ėmė ir išsipildė!

Gydymas kapomis jau įpusėjo

Eglei paskirtas ortodontinis gydymas skaidriomis kapomis. Prieš pradedant gydymą atlikta burnos higiena, pašalinti 2 ir užplombuoti 4 dantys. Šiuo metu gydymas kapomis jau įpusėjęs.

Gydymo metu pacientui pagaminamos permatomos kapos, kurios nešiojamos dvi savaites. Per tą laiką dantys pasislenka į numatytą vietą.

Tuomet kapos keičiamos naujomis ir tiesinimas vyksta toliau. Eglei dantys tiesinami jau 4 mėnesius. Per tą laiką ji sunešiojo 13 kapų komplektų. Tikėtina, jog reikės dar tiek pat.

Gydytoja Digna Puodžiukynė sako, jog gydymas kapomis labai populiarus, nes yra praktiškai nepastebimas ir nekelia diskomforto.

„Daug pacientų šią technologiją vertina kaip patogiausią. Palyginti su dantų breketais, kapos sukelia daug mažiau nemalonių pojūčių.

Labai svarbu suvokti, jog ortodontinis gydymas – tai ne tik nauja, pasitikėjimo savimi įkvepianti išvaizda. Ištiesinus dantis jie lėčiau dėvisi, ilgiau lieka sveiki.

Gydymo metu sukuriamas teisingas sąkandis, kurio dėka pagerėja kramtymo funkcija, o tai labai svarbu geram virškinimui.

Kaip matome, viskas mūsų kūne labai susiję. Sveiki dantys reikalingi ne tik gražiai šypsenai, bet ir bendrai sveikatai apskritai“, – sako gydytoja.

Pirmieji tiesinimo kapomis rezultatai jau matosi plika akimi. O kitų metų žiemos šventes Eglė turėtų pasitikti jau su gražia, tiesia ir spindinčia šypsena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.