Gydytojas padeda atsikratyti nugaros, kelių ir kitų skausmų: papasakojo, ką ir kaip daro

Galvos, nugaros, sąnarių skausmai – dažna problema tiek sėdimą darbą dirbatiems, tiek sportuojantiems žmonėms. Ką jau kalbėti apie įvairias specialybes, kur dėl tam tikrų kūno padėčių ir besikartojančių veiksmų gali surakinti. Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma!

Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Skausmai šiandien kamuoja dažną, tačiau išspręsti šią problemą įmanoma.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 5:21 PM, atnaujinta Apr 30, 2021, 6:40 PM

Daktaras Albertas Albertjanas, anesteziologas reanimatologas, skausmo gydytojas, ozonoterapeutas, daugelį metų nuo skausmų gydantis pacientus.

„Esu sportininkė, labai kamavo nugaros ir kelio skausmai kurie po avarijos buvo nepakeliami. Laimei savo daktaro buvau nukreiptas pas daktarą Albertjaną. Po nugaros injekcijos ir Ortokino kelio terapijos pasijaučiau naujai atgimusi. Baigusi procedūras galiu vėl sugrįžti į sportą“, – pasakoja viena iš gydytojo pacienčių.

Kito paciento žmona Daiva antrina: „Mano vyras skundėsi nugaros skausmais. Vaikščiojo sunkiai, kadangi skaudėjo ne tik nugarą, bet ir kojas. Ypač sunku būdavo jam atsistoti nuo krėslo ar lovos. Blogai miegodavo. Po stuburo blokados jis pasijuto daug geriau. Pasidarė geresni judėsiai, naktį miega gerai, po truputį sportuoja. Ačiū gydytojui už grąžintą sveikatą“, – dėkojo ji.

Tad kaip kovoti su skausmu ir sau padėti? Klausiame specialisto.

– Kaip pacientams siūlote kovoti su skausmo problemomis?

– Nors aš pats jau 20 metų užsiimu intervenciniu skausmo gydymu: blokadomis ir pan., visada siūlau savo pacientams efektyviausią ir trumpiausią kelią išsivaduojant nuo skausmų.

O tai dažniausiai būna visas kompleksas priemonių, tokių kaip įvairios injekcijos, geriamieji vaistai, kineziterapija, kitos reabilitacinės procedūros.

– Esate ozonoterapeutas. Kaip gydant tokias problemas gali prisidėti ozonas?

– Neretai čia gelbsti ir tokia sveikatinimo priemonė kaip ozono terapija, kadangi ozonas turi daug gerų poveikių organizmui: ramina nervų sistemą, pagerina kraujuotaką, įsisotinimą deguonimi audiniuose, medžiagų apykaitą, priešuždegiminį, priešneuropatinį poveikį. jis ženkliai pagreitina pacientų su lėtiniais skausmais sveikimą ir pagerina gyvenimo kokybę.

– Nuo ko priklauso, kokią skausmo gydymo taktiką skirsite?

– Pirmiausiai, visada pacientams siūlau tik tokias gydymo priemones, kurios, mano manymu, šioje situacijoje yra efektyviausios. Žinoma, nevisada pavyksta pasiekti iškart norimo rezultato. Juolab, kad paprastai pas mane lankosi pacientai, kurie jau praėjo ambulatorinį ir net stacionarinį konservatyvų gydymą, ir jiems nepagerėjo. Toliau, būtinai atsižvelgiu į paciento norus. Pavyzdžiui, pasitaiko žmonių, kurie nenori intervencinio gydymo.

– Papasakokite, per kiek laiko skirtingos procedūros gali padėti pajausti pagerėjimą. Kaip jos vyksta?

– Įvairiai. Tai priklauso nuo daugelio faktorių, pavyzdžiui, skausmo priežasties, trukmės, žinoma, tikslios diagnostikos ir gydymo taktikos bei atlikimo technikos. Tačiau paskutinių faktorių įtaka yra mažesnė, kai gydytojas turi didesnę patirtį.

– Kokiu dažniu procedūros turi būti atliekamos?

– Jei kalbama apie dažniausiai atliekamas įvairias steroidų injekcijas – jos atliekamos maždaug kas 2 savaites. Juos, be didelio sisteminio poveikio organizmui, galima atlikti iki 5-6 kartų per metus. Bet tiek retai kada prireikia. Stenguosi visada nukreipti pacientus pas kineziterapeutus, kad galima būtų išvengti pakartotinų injekcijų. Tačiau dažnai tinginystė ir savęs nesaugojimas daro savo.

– Dėl kokių skausmų dažniausiai į jus kreipiasi pacientai?

– Dažniausiai kreipiasi dėl skeleto-raumenų ligų sukeltų skausmų (juosmens, kojų, pečių, rankų, galvos, sąnarių). Neretai kreipiasi dėl migreninių galvos skausmų, herpes virusų sukeltų stiprių neuropatinių skausmų.

Daugiau informacijos rasite čia.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su Dr. A. Albertjan klinika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.