Neįtikėtina istorija – ėjimą atradęs, mokytojas numetė 40 kilogramų

Šį šeštadienį ant kasmetinės sveikatingumo iniciatyvos „IKI Ėjimo varžybos“ scenos Vilniuje buvo pasidalinta neįtikėtina anglų kalbos mokytojo Justino iš Vilniaus sveikatingumo istorija. Kartu su Lietuvos Respublikos Švietimo, sporto ir mokslo viceministru Linu Obcarsku ant scenos užlipęs mokytojas pasakojo, kaip pradėjęs vaikščioti sugebėjo numesti 40 kilogramų viršsvorio. Šios bei kitų istorijų įkvėpti eiti prie Baltojo tilto rinkosi sveikatingumo bei ėjimo entuziastai iš visos Lietuvos bei svečių šalių.

Linas vaikščiodamas numetė 40 kilogramų.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Linas vaikščiodamas numetė 40 kilogramų.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Rengino akimirka<br>Organizatorių nuotr.
Vlada Musvydaitė<br>Organizatorių nuotr.
Vlada Musvydaitė<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 24, 2021, 11:54 AM, atnaujinta May 24, 2021, 12:28 PM

Pasivaikščioti ir atrasti žaliąjį Vilnių visą savaitgalį kvietė nemokama, tradicinė, jau šeštuosius metus organizuojama sveikatingumo iniciatyva „IKI Ėjimo varžybos 2021“. Vienu metu leisdami startuoti ne daugiau nei 50, saugius atstumus tarpusavyje išlaikančių dalyvių, per dvi iniciatyvos dienas jos vedėjai Vlada Musvydaitė ir Karolis Tiškevičius paskelbė virš 200 startų.

Dalyviai buvo kviečiami įveikti 15 000 žingsnių, arba 10,5 km ilgio maršrutą, vingiuojantį po Vilniaus Žvėryną – žaliausias ir toli gražu ne kiekvieno sostinės gyventojo atrastas vietas. Virtualų ir profesionaliai įgarsintą maršrutą visi dalyviai galėjo rasti nemokamoje mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“.

„Pirmą kartą istorijoje ši sveikatingumo iniciatyva vyko net dvi dienas. Priimdami tokį sprendimą siekėme suderinti saugumą ir žmonių poreikį judėti bei pasisemti naujų įspūdžių. Juk aktyvumas gerina ne tik mūsų fizinę, bet ir emocinę sveikatą, o judėti besisemiant naujų įspūdžių – kur kas smagiau.

Puikios dalyvių nuotaikos bei emocijos įveikus trasą iliustruoja, jog šiuos poreikius įgyvendinti tikrai pavyko“, – sakė iniciatyvos organizatorė ir mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė.

Gyvą pirmojo starto transliaciją stebinčius dalyvius sveikino ir Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas bei Vilniaus mero patarėja Ieva Dirmaitė.

„Stebinate savo noru sportuoti ir judėti“, – į dalyvius kreipėsi viceministras L. Obcarskas.

„Pažinkite Vilnių, nes šį miestą kuriame visi kartu“, – kvietė Vilniaus mero patarėja I. Dirmaitė.

Iniciatyvos organizatorių teigimu, judėjimo ir pažinimo išsiilgusių ėjikų skaičius šiemet – rekordinis.

„Labai smagu matyti, kad šį graži iniciatyva metai iš metų auga, o kartu – auga ir dalyvių skaičius. Šiemet Vilniuje jų – 10,5 tūkst.“, – džiaugėsi „IKI“ prekybos tinklą valdančios UAB „Palink“ generalinė direktorė Nijolė Kvietkauskaitė.

Einant – minus 40 kilogramų

Kaip ir kasmet, ėjimo iniciatyvos išskirtinumą kūrė ir ypatingos jų dalyvių istorijos. Vienas iš pirmųjų eiti atvykusių dalyvių – anglų kalbos mokytojas Justinas iš Vilniaus. Rudenį prisijungęs eiti už savo mokyklą mobiliosios programėlės „#walk15“ organizuojamame žingsnių iššūkyje, mokytojas ne tik padėjo Vilniaus Kunigaikščio Gedimino progimnazijai laimėti trečiąją vietą labiausiai einančių Lietuvos mokyklų gretose, bet ir per 7 mėnesių laikotarpį numetė daugiau nei 40 kilogramų viršsvorio. Įkvėpti mokytojo, karantino metu aktyviai vaikščioti pradėjo ir mokyklos mokiniai.

„Ėjimas ir programėlė kardinaliai pakeitė mano gyvenimą. Ačiū!“, – džiaugėsi pedagogas.

Ėjimo iniciatyvos metu apdovanota ir daugiau mobiliojoje programėlėje visus metus žingsnių skaičiumi smagiai besivaržiusių šalies ugdymo įstaigų, organizacijų ir net miestų. Labiausiai einančia šalies mokykla tapo Kauno Jėzuitų gimnazija, o universitetu – Vytauto Didžiojo universitetas. Įmonių gretose aktyviausia buvo ir labiausiai einančios šalies įmonės titulą pelnė prekybos tinklas „IKI“, o miestų gretose, aplenkęs Kauną ir Klaipėdą, labiausiai einančiu pripažintas Vilnius.

Sekmadienį apdovanoti ir sveikatingumo iniciatyvos dalyviai. Tradiciškai rinktus vyriausią ir jauniausią ėjimo dalyvius šiemet Vilniuje skyrė net 88 metai. Jauniausiajai ėjikei Rėjai buvo vos mėnuo, o vyriausiajam dalyviui Leonui – 88-eri.

„Man 88-eri, aš įveikiau juodąją trasą ir visus 10,5 maršruto kilometrų, o dabar apsipirkinėju už savo surinktus žingsnius“, – nuotaikingai sakė finišo zonoje įsikūrusioje apsipirkimo už žingsnius erdvėje sutiktas Leonas.

Ant scenos žengė ir įspūdingais kasdien nueinamų žingsnių skaičiais šalies aktyviausiųjų ėjikų bendruomenėje garsėjanti senjorė Birutė iš Zarasų. Per savo aktyvią ėjimo istoriją Birutė jau nuėjo 37 mln. žingsnių ir artėja prie tikslo virtualiai apeiti aplink Žemės rutulį.

Vien už žingsnius – 60 tūkst. vaisių ir daržovių

Šeštąjį kartą Vilniuje ir šešioliktąjį kartą Lietuvoje vykusios sveikatingumo iniciatyvos tikslas – skatinti skirtingo amžiaus gyventojų fizinį aktyvumą bei puoselėti kasdieninio vaikščiojimo įpročius. Už įveiktą maršrutą visi iniciatyvos dalyviai buvo apdovanojami specialiais, aplinkai draugiškais medaliais ir pateko į unikalią, eiti motyvuojančią apsipirkimo už žingsnius zoną.

„Dalyvių sukaupti žingsniai kasmet tampa tarsi valiuta. Tiesa, šiemet apsipirkimo už žingsnius erdvė buvo rekordiškai gausi. „IKI“ žingsnių turguje dalyvių laukė netoli 60 tūkst. skirtingų vaisių bei daržovių, o greta – dešimtys tūkstančių kitų renginio partnerių įsteigtų sveikatai palankių maisto produktų, mineralinio vandens, puikių nuolaidų ir net gardumynų keturkojams“, – sakė iniciatyvos organizatorė.

Kvies atrasti Šiaulius ir Kauną

Kasmet „IKI Ėjimo varžybos“ aplanko tris Lietuvos miestus, kur dalyviams siekiama pristatyti iki šiol dar nematytą maršrutą. Šiemet birželio 19 d. nemokama sveikatingumo iniciatyva kvies pasivaikščioti Šiauliuose, kur, anot V. Musvydaitės, lauks labai įspūdingas 10,5 kilometrų ilgio maršrutas. Na, o rudens pradžioje – rugsėjo 4 d. – tradiciškai iniciatyva sugrįš į Kauną, bene gausiausią būrį ėjikų kasmet suburiantį miestą.

Projektas „Ėjimo varžybos“, kurį įgyvendina UAB „Walk15“, bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.