Erekcijos sutrikimai paliečia ir visai jaunus vyrus

Erekcijos sutrikimai – ar pakankamai drąsu ir jauku apie tai kalbėti? Gali būti nesmagu, nedrąsu, netgi šiek tiek gėda... Tačiau lytinė sveikata tokia pat svarbi, kaip ir bet kurios kitos sveikatos sritys. Šiek tiek plačiau pakalbėkime apie galimas erekcijos sutrikimų sukeliamas komplikacijas – kodėl negalima ignoruoti šios problemos ir laukt, kol ji įsisenės? Ar žinote, kad erekcijos sutrikimai gali būti gana sėkmingai gydomi vaistais?

123rf asociatyvi nuotr.
123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 7:00 AM

Kas yra erekcijos sutrikimai?

Erekcijos sutrikimai – tai būklė, kai dėl nepakankamo varpos sukietėjimo arba nepakankamo jos standumo išlaikymo vyrui dėl vienų ar kitų priežasčių nepavyksta atlikti lytinio akto. Erekcijos sutrikimų gali atsirasti dėl psichogeninių arba organinių priežasčių, arba šių priežasčių komplekso. Psichogeninės arba su psichiniais sutrikimais susijusios erekcijos problemos būdingesnės jaunesniems vyrams, o organinės arba su įvairių organų bei organų sistemų sutrikimais bei ligomis susijusios erekcijos problemos būdingesnės vyresniems vyrams.

Žinoma, tai tikrai ne taisyklė, tačiau jaunesniems vyrams erekcijos bėdų dažnai atsiranda dėl streso, o vyresniems – dėl kraujotakos sutrikimų, kurie gali pranešti apie artėjančias rimtas sveikatos bėdas.

Pasirodo, kad būtent erekcijos disfunkcija gali tapti miokardo infarkto ar smegenų insulto pranašu – jei tik atsiranda panašių kraujotakos problemų varpoje, tikrai nebelaukite ir pasikonsultuokite su specialistu – tai svarbu ne tik dėl lytinio gyvenimo kokybės, bet ir dėl bendrosios sveikatos, o kartais net ir Jūsų gyvybės.

Kodėl būtina gydyti erekcijos sutrikimus?

Lytinė sveikata – labai svarbi, juk ji padeda džiaugtis gyvenimo pilnatve. Ir, priešingai, jei vyras patiria lytinių sutrikimų, jis patiria ir labai didelį diskomfortą. Dėl erekcijos sutrikimų labai nukenčia gyvenimo kokybė, mažėja vyro savigarba ir pasitikėjimas savimi, atsiranda nepilnavertiškumo kompleksas, formuojasi įvairios intymaus suartėjimo baimės.

Paprastai tariant, vyras pradeda vengti lytinių santykių, nes nepakankamas varpos sustandėjimas jam ir vėl reikštų pažeminimą bei didelį smūgį pasitikėjimui savimi bei savigarbai. Nuolatinis nerimas dar labiau blogina erekcijos funkciją ir didina erekcijos sutrikimų pasireiškimo riziką. Ilgalaikiai erekcijos sutrikimai gali sukelti net depresiją – ir, atvirkščiai, depresija ir kiti psichinės sveikatos sutrikimai gali sukelti erekcijos sutrikimus. Taigi, erekcijos sutrikimai labai susiję su emocine sveikata – jei ji pašlijusi, labai tikėtina, kad anksčiau ar vėliau pašlis ir santykiai lovoje.

Kaip veikia vaistai, skirti erekcijos sutrikimų gydymui?

Pirmieji vaistai erekcijos sutrikimams gydyti buvo užregistruoti daugiau nei prieš 20 metų. Vis dėlto jie sukelia gana daug nepageidaujamų reakcijų. Šiandien tokių vaistų pasirinkimas platesnis. Lietuvoje jau yra antros kartos vaistas, veikiantis greitai, padedantis išsaugoti spontaniškumą ir sukeliantis mažiau nepageidaujamų reiškinių.

Tokie vaistai veikia didindami kraujo pritekėjimą į varpą – smulkiosios lytinių organų kraujagyslės išsiplečia ir sėkmingiau prisipildo kraujo. Tuo pačiu paskatinamas ir ilgesnis kraujo išsilaikymas varpoje, nes kraujagyslių raumenys dėl vaistų poveikio „neskuba“ susitraukti. Dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.