Biofitus atskleidžia 5 būdus, kaip lengvai sustiprinti imunitetą

Imunitetas padeda mūsų organizmui apsisaugoti nuo ligų, tad kuo stipresnis jis bus, tuo geriau jausimės ir rečiau sirguliuosime. Šaltojo sezono metu, kai siaučia įvairūs virusai, geras imunitetas yra itin svarbus. Manote, kad gerą imunitetą turi tik sportininkai, kurie rytus pasitinka šaltoje eketėje? Yra ir paprastesnių būdų sustiprinti savo imunitetą, kuriais tikrai verta pasinaudoti. Vienas jų – tinkamas vitaminų ir gyvenimo ritmo balansas, tad Biofitus maisto papildai kviečia sužinoti kokia įpročiai padės sustiprinti imunitetą.

Biofitus maisto papildai.
Biofitus maisto papildai.
Biofitus ciberžolė.
Biofitus ciberžolė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-16 09:45, atnaujinta 2022-12-23 11:54

Subalansuotas režimas

Niekas taip neišbalansuoja įvairių organizmo funkcijų kaip režimo nebuvimas. Nevarginkite savo organizmo – juk susikurti režimą ir jo laikytis yra tikrai paprasta. Suplanuokite, kuriuo metu dirbsite, o kada ilsėsitės ir kaip leisite laisvalaikį, kada eisite miegoti. Reguliarus miegas yra labai svarbus ne tik imuninei sistemai, bet ir visam organizmo funkcionavimui. Miegant mūsų organizme išsiskiria tam tikros medžiagos, kurių imuninei sistemai reikia įveikti uždegimus ir infekcijas. Antra vertus, miego trūkumas išbalansuoja ir kitas sistemas, todėl išauga susirgimų galimybė, prastėja savijauta.

Suaugusiems rekomenduojama miegoti 7–9 valandas per parą, o vaikams – dar ilgiau. Jei norite lengviau užmigti ir geriau išsimiegoti, stenkitės kasdien gultis tuo pačiu metu.

Buvimas gryname ore

Net jei žiemą ir nesinori kelti kojos iš namų, prisiversti bent jau pasivaikščioti tikrai verta. Būnant gryname ore, ląstelės yra geriau aprūpinamos deguonimi, tai teigiamai veikia įvairias organizmo sistemas, taip pat ir imunitetą. Be to, net ir trumpas pasivaikščiojimas atpalaiduoja, pagerina miegą ir savijautą.

O jei jau niekaip nespėjate pasivaikščioti, tai bent jau nepamirškite reguliariai vėdinti patalpas. Tai itin svarbu, nes nevėdinamose patalpose gali kauptis virusai, bakterijos, įsiveisti pelėsis, rinktis drėgmė. Dažnas vėdinimas gerina oro kokybę patalpose, tai taip pat labai svarbu mūsų organizmo funkcionavimui.

Maisto papildai imuninei sistemai

Kaip ir kiekviena sistema mūsų organizme, taip ir imuninė sistema turi savo poreikių. „Biofitus“ atskleidžia, kad orams atvėsus gerokai padidėja vitamino D paklausa. Tai puikus sprendimas, nes vitaminas D padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą. Renkantis šį vitaminą, svarbu atkreipti dėmesį į jo kiekį: nepasidariusiems tyrimo vitamino D kiekiui organizme nustatyti, rekomenduojama saugi 2000 TV dozė, o jei yra nustatytas vitamino D deficitas, reikėtų naudoti didesnę dozę – 4000 TV per parą.

Daugelis atėjus žiemai renkasi natūralius ciberžolės papildus. Ciberžolė padeda palaikyti normalią imuninės sistemos veiklą, tačiau rinkdamiesi maisto papildus patikrinkite sudėtį. Rekomenduojama rinktis tą maisto papildą, kurio sudėtyje yra juodųjų pipirų – jie stipriai pagerina ciberžolės pasisavinimą. Mėgstate ciberžolę vartoti kaip prieskonį? Tai taip pat geras sprendimas, tačiau su maistu vargiai gausite organizmui reikalingą medžiagų kiekį.

Tinkama mityba

Vis dėlto net ir geriausi maisto papildai nepadės, jei nesusirūpinsite tuo, ką dedate į burną. Siekiant stipraus imuniteto, reikėtų pasirūpinti subalansuota dieta, kurioje būtų visų organizmui reikalingų maisto medžiagų, vitaminų ir mineralų. Į mitybos racioną būtina įtraukti šviežių vaisių ir daržovių, vengti kaloringų, tačiau prastos maistinės vertės produktų: cukraus, rafinuotų riebalų, greitojo maisto ir kt.

Imuninei sistemai taip pat įtakos turi ir skysčių suvartojimas, tad nepamirškite, kad net ir žiemą galioja rekomendacija kasdien išgerti apie 2 litrus vandens.

Geri higienos įpročiai

Tikriausiai prisimenate nesbaigiančius raginimus plauti rankas, kai pasaulis susidūrė si COVID-19 virusu? Pandemija praėjo, tačiau gerus higienos įpročius verta pasilikti. Ant rankų susikaupia įvairių mikroorganizmų, o jie yra viena pagrindinių infekcinių ligų priežasčių. Plaukite rankas reguliariai ir išvengsite didelės dalies virusų bei mikrobų – taip palengvinsite darbą savo imuninei sistemai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.