5 odos priežiūros klaidos, kurios skatina odos sausėjimą ir raukšlių atsiradimą

Suprantama, kad odos priežiūra nėra tikslusis mokslas, tačiau atvėsus orams būtini ir pokyčiai. Pagrindinės priemonės – veido prausiklis, tonikas, serumas bei drėkiklis – ir toliau reikalingos. Tačiau žiemą dera atsižvelgti į naudojamų produktų tipus ir jų naudojimo dažnumą. Šaltuoju metų laiku odai reikia drėgmės ir apsaugos.

Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Odos priežiūra<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 17, 2022, 4:44 PM

Žiemą patartina vengti žemiau išvardytų odos priežiūros klaidų, kurios gali sukelti odos sausumą ir lemti raukšlių atsiradimą.

1. Nepamirškite odos šveitimo

Žiemą žmonės dažnai pastebi, kad oda sausėja, todėl naudoja įvairius kremus ir losjonus. Tačiau to nepakanka, sako Elina Fedotova, „Elina Organics“ įkūrėja.

„Oda išlieka sausa, nes šaltuoju metų laiku ant odos paviršiaus susikaupia per daug negyvų odos ląstelių“, – sakė E.Fedotova. – Prieš tepant kremą ir losjoną, žiemą būtina krupščiai nušveisti odą, kad būtų pašalintas perteklinis negyvų odos ląstelių sluoksnis“.

2. Pasirinkite tinkamą drėkiklį

Drėkinamieji kremai yra svarbus odos priežiūros elementas, nesvarbu, ar diena saulėta ir šilta, ar kausto stingdantis šaltis. Tačiau tinkamas odos drėkiklis gali priklausyti nuo metų laiko.

„Veido rūką ir vandens pagrindu pagamintus serumus galima naudoti prieš išeinant į lauką vėjuotu ir šaltu oru tik tuo atveju, jei ant viršaus oda padengiama sunkesniu kremu ar losjonu, kuriame yra riebalų ir aliejaus“, – sakė E.Fedotova.

„Kremas padės užsandarinti odos drėgmę ir apsaugos nuo šalto vėjo. Žiemą nemalonu išeiti į lauką šlapiomis rankomis. Panašiai ir čia. Veido rūkas gali užšalti ant porų, išsausėti ir pažeisti odą. Kremų sudedamosios dalys, padedančios apsaugoti odą nuo žiemos pažeidimų, yra augalinis glicerinas, taukmedžio sviestas, kakavos sviestas, avokadų aliejus ir kiti augaliniai aliejai“, – paaiškino specialistė.

Tiesa, ji paaiškino, kad išimtis galioja žmonėms, kurių veido oda riebi, linkusi į spuogus. Žiemą jie turėtų vengti riebių aliejų, nes jų odoje yra pakankamai natūralių riebalų, kurie apsaugo nuo šalčio.

„Bet kokio tipo veido odą turinčiam žmogui žiemą prieš išeinant į lauką geriau nenaudoti vandens pagrindu pagaminto veido rūko ir serumų. Jei naudojate šias priemones, prieš išeidami įsitikinkite, kad jos susigėrė į odą“, – patarė E.Fedotova.

3. Naudokite kremą nuo saulės

Žiema yra geriausias laikas mėgautis gilesnio šveitimo odos priežiūros procedūromis, teigia specialistė.

„Po šveitimo procedūrų turime saugoti odą nuo hiperpigmentacijos ir saulės žalos. Žmonės turi suvokti, kad žiemą, ypač labai snieguotą dieną, saulės spinduliai atsispindi nuo sniego ir sustiprina saulės spindulių poveikį. Taigi, net ir šaltą žiemos dieną vis tiek turite nepamiršti naudoti apsaugos nuo saulės“, – pabrėžė E.Fedotova.

4. Nepersistenkite su karštomis voniomis

Žinoma, šaltomis dienomis daugelis mėgsta pasilepinti karšta vonia. Tačiau, kas per daug, tas nesveika.

„Karštos vonios gali paskatinti odos sausumą“, – teigia gydytoja dermatologė Patricia Gaile Espinosa.

„Venkite per karštų vonių. Maudynėms naudokite drungną vandenį, kad išvengtumėte odos išsausėjimo. Po maudymosi visada naudokite drėkinamąsias priemones, kad išlaikytumėte drėgmę ir geriau įsigertų produktai. Po rankų plovimo jas taip pat galite patepti drėkinamuoju kremu“, – patarė dermatologė.

5. Per daug retinolio ir priemonių nuo spuogų

„Šaltaisiais žiemos mėnesiais tiesiog būtinos odos priežiūros korekcijos“, – sakė gydytoja dermatologė Ksenija Kobets. – Tai ypač pasakytina apie jautrią odą, pvz. egzemą ir atopinį dermatitą. Ypač, jei naudojate priemones nuo spuogų, kurios gali sudirginti arba išsausinti odą“.

Specialistė patarė žiemos mėnesiais sumažinti retinolio priemonių naudojimą. Žinoma, dėl to pravartu pasitarti su specialistu.

Šaltuoju metų laiku ji patarė naudoti papildomas odos priežiūros priemones. Pavyzdžiui, drėkinamajį kremą, kurio sudėtyje yra keramidų, nes jie palaiko barjerinę odos apsaugą, kuri yra ypač svarbi žiemos mėnesiais.

Įsidėmėję kelias taisykles būsite ramūs, kad jūsų oda išliks drėkinama, sveika ir spindinti nuo gruodžio iki balandžio. Pavasarį odos priežiūros rutiną vėl reikės pritaikyti prie pasikeitusių orų.

Parengta pagal „She Finds“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.