Pagalba sausai odai šaltuoju metų laiku: kad šventinis laikotarpis būtų malonus ir jūsų odai

Nors šventinė nuotaika yra magiška ir pakili, šaltasis metų laikas yra itin sudėtingas mūsų odai. Sužinokite, kaip galite papildyti odą trūkstama drėgme, kad ji atrodytų sveika ir nevargintų nemalonūs pojūčiai.

Kelias sudrėkintos odos link – tinkama ir nuosekli priežiūra.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Kelias sudrėkintos odos link – tinkama ir nuosekli priežiūra.<br>„Pexels.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Kulbokaitė

Dec 29, 2022, 7:00 PM

Kelias sudrėkintos odos link – tinkama ir nuosekli priežiūra

Sausos odos priežiūra šaltuoju metų laiku yra svarbi ne tik dėl estetinių priežasčių, bet ir dėl vidinės odos būklės. Žiemą oda tampa sausesnė dėl žemos aplinkos temperatūros ir šildymo. Be to, šalčio paveikta oda yra jautresnė ir labiau pažeidžiama. Vienas svarbiausių dalykų – odos priežiūros rutina. Ši rutina turėtų apimti kelis žingsnius, kurie padės užtikrinti, kad oda būtų tinkamai prižiūrima ir maitinama.

1 žingsnis. Rekomenduojama naudoti švelnų, bet efektyvų prausiklį, kuris pašalins nešvarumus ir perteklinį riebalinį sluoksnį, bet neišsausins odos.

2 žingsnis. Nusiprausus odą būtina palepinti tonizuojančia priemone ar švelniu losjonu, padėsiančiu odą atgaivinti ir sudrėkinti.

3 žingsnis. Intensyviai drėkinantis kremas ar losjonas apsaugo nuo neigiamo aplinkos poveikio. Rekomenduojama rinktis kūno odos kremus ir losjonus su natūraliais drėkinančiais ingredientais, tokiais kaip: šlapalas, laktatas ir keramidai. Naudinga rinktis produktų linijas, pritaikytas konkrečiai odos problemai, pavyzdžiui, sausai ir labai sausai odai – Eucerin Urea Repair PLUS.

Šlapalas – auksinis standartas sausos odos terapijai

Šlapalas yra vienas iš keleto natūralių drėkinamųjų faktorių (angl. Natural Moisturising Factors, NMF), esančių odoje. NMF yra medžiagos, iš aplinkos pritraukiančios vandenį į viršutinius odos sluoksnius, o tai padeda apsaugoti nuo dehidratacijos, pleiskanojimo ir odos pažeidimų. Naudinga savo kosmetikos priemonių krepšelį papildyti produktais, kurių veiksmingumas įrodytas klinikiniais tyrimais:

Prausimas: UreaRepair PLUS prausimosi losjonas su 5% šlapalo – švelnus, veiksmingas ir ypač sausą odą atkuriantis prausiklis su šlapalu ir laktatu.

Tonizavimas, raminimas: UreaRepair PLUS losjonas su 5% šlapalo sudėtyje turi ne tik šlapalo, bet ir keramidų, tad akimirksniu nuramina sausą odą, o poveikis išlieka iki 48 valandų.

Drėkinimas: UreaRepair PLUS kūno kremas su 5% šlapalo sumažina šiurkštumą išlaikydamas drėgmę odoje, greitai įsigeria ir nepalieka riebumo pojūčio.

Lūpų drėkinimas: Acute Lip Balm lūpų balzamas su pantenoliu ir glicerinu – puikus pagalbininkas suskilinėjusioms lūpoms ir tinkamas kaip drėkinanti bazė lūpų dažams.

Eucerin UreaRepair PLUS liniją sudaro kūno kremai ir losjonai, rankų bei pėdų kremai, papildyti 5% – 30% šlapalo koncentracija. Klinikiniais ir dermatologiniais tyrimais įrodyta, kad priemonės akimirksniu nuramina ir sudrėkina sausą odą, o poveikis išlieka iki 48 valandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.