Gydytoja atskleidė, kokios procedūros sugrąžina aistrą miegamajame

Charakterių nesutapimas ir komunikacijos problemos, buities rūpesčiai ir dingusi meilė – tokias skyrybų priežastis dažnai įvardija besiskiriančios poros. Tačiau, pradėjus giliau analizuoti priežastis, paaiškėja, kad nemažai problemų kyla miegamajame.

Gydytoja akušerė ginekologė doc. dr. Daiva Bartkevičienė demonstruoja magnetinį krėslą „BTL Emsella“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Gydytoja akušerė ginekologė doc. dr. Daiva Bartkevičienė demonstruoja magnetinį krėslą „BTL Emsella“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Gydytoja akušerė ginekologė doc. dr. Daiva Bartkevičienė prie lazerio „MonaLisa Touch“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Gydytoja akušerė ginekologė doc. dr. Daiva Bartkevičienė prie lazerio „MonaLisa Touch“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Klinika „Primum Estetica“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Klinika „Primum Estetica“.<br> „Primum Estetica“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 7:00 PM, atnaujinta Jan 24, 2023, 3:19 PM

Lietuvos estetinės ginekologijos asociacijos prezidentė, medicinos ir estetikos paslaugų klinikos „Primum Estetica“ gydytoja akušerė ginekologė doc. dr. Daiva Bartkevičienė pastebi, kad dažnai poros nesklandžių intymių santykių priežastys būna nulemtos fiziologijos. Dažnu atveju problemas nesunku išspręsti.

– Dažnai santykių pradžioje poros džiaugiasi intymiu gyvenimu, tačiau vėliau, paprastai gimus vaikams, jiems paaugus, kažkas atsitinka: lytiniai santykiai tampa retesni, kelia mažiau pasitenkinimo. Kodėl taip nutinka?

– Tik gimus vaikams, aišku, gali būti ir psichologinių problemų, kurioms atsirasti įtakos turi stresas, nemiga, nuovargis, hormonų pokyčiai, pasikeitęs gyvenimo ritmas... Po kurio laiko gyvenimas paprastai stabilizuojasi, tačiau intymus gyvenimas kartais pasikeičia negrįžtamai ir nebetenkina. Dažna pora nesupranta, kodėl sumažėjo pasitenkinimas lytiniu gyvenimu, kas nutiko. Tačiau viską galima paaiškinti.

Dėl nėštumo ir gimdymo paprastai pasikeičia moters kūno anatomija. Vaisiui augant gimdoje, keičiasi ne tik krūtys ir oda, bet ir vidaus organų padėtis, stuburas, pėdos, raiščiai, raumenys. Natūralaus gimdymo metu paveikiama ir tarpvietės sritis, makštis – po gimdymo atsiranda lytinių organų fiziologinių pokyčių, dėl kurių kai kurioms moters kartais sutrinka lytinis pasitenkinimas.

Po gimdymo traumų, plyšimų ir chirurginių intervencijų audiniai randėja, tampa nebe tokie elastingi ir jautrūs. Tiek dėl amžiaus, tiek dėl gimdymų įtakos vyksta dubens ir makšties raumenų pokyčiai: tonusas mažėja, jie glemba, nyksta stangrumas, makšties atraminiai mechanizmai. Abu partneriai jaučia šiuos anatominius fiziologinius pasikeitimus.

Šias problemas reikia spręsti, nes pasitenkinimas, kurį pora patiria miegamajame, teigiamai veikia jų nuotaiką, bendravimą, tačiau dažnai dėl žinių stokos poros renkasi tylą – nepagalvoja, kad šios intymios problemos yra išsprendžiamos.

– Kaip sprendžiamos intymios poros problemos?

– Šiandien yra įvairių problemos sprendimo būdų. Pavyzdžiui, makšties siaurinimas ar varpos storinimas hialurono rūgšties injekcijomis, erogeninių zonų stimuliavimas trombocitais praturtintos plazmos injekcijomis, makšties sausumo koregavimas, tarpvietės ir makšties randų šalinimas lazeriu.

Jei matome, kad moters problemų nepavyks išspręsti injekcijomis ar lazerio procedūromis, reikėtų nepamiršti ir chirurginių operacijų. Moterims dažniausiai atliekama makšties siaurinimo operacija su tarpvietės plastika ir randų, esančių makšties prieangyje ir tarpvietėje, pašalinimas. Vyrams dažniausiai atliekamas apyvarpės apipjaustymas (cirkumcizija) arba apyvarpės pasaitėlio plastika (frenuloplastika).

Tiek vyrams, tiek moterims svarbu treniruoti dubens dugno raumenims, kurie susiję su intymia sveikata. Tam tinka Kėgelio pratimai. Juos reikia atlikti kasdien, jei norima pajusti rezultatą. Deja, retas vyras ar moteris reguliariai mankština šiuos nematomus raumenis. Yra ir greitesnis būdas, kuriam nereikia pastangų. Dubens raumenis galima treniruoti „BTL Emsella“ magnetiniame krėsle: reikia tik pusvalandį pasėdėti specialioje kėdėje, nereikia nusirengti, specialiai pasiruošti. Tai neinvazinė technologija, kuri pagerina intymią sveikatą. Atlikti moksliniai tyrimai parodė, kad 95 proc. gydytų pacientų patvirtino reikšmingai pagerėjusią jų gyvenimo kokybę. Procedūra tinka bet kokio amžiaus moterims ir vyrams.

– Kokios šiuo metu yra populiariausios neinvazinės procedūros vyrams?

– Šiuo metu vienas populiariausių metodų, kuris pagerina vyrų erekcijos funkciją ir atjaunina varpą, yra „P-Shot“ injekcija, kuri dar vadinama „Priapo šūviu“ („Priapus Shot“). Tai – graikų mitologijoje derlingumo ir vaisingumo dievo, vyriškų genitalijų globėjo Priapo vardu pavadinta procedūra.

Tai visiškai natūrali procedūra: iš paciento rankos venos paimama kraujo, tada mėgintuvėlis su krauju dedamas į specialią centrifugą, kur pagal patvirtintą metodiką paruošiama trombocitais praturtinta plazma (RPR), kuri suleidžiama į akytkūnį. Trombocitai natūraliai pritraukia organizmo kamienines ląsteles į suleidimo vietą, todėl sukuriamas sveikesnis ir geriau funkcionuojantis audinys. Lytinis potraukis ir malonumas gali padidėti iškart, tačiau audinio atsinaujinimas užtrunka iki 2 mėnesių.

Populiarus ir varpos pastorinimas hialurono rūgšties užpildu. Po šios procedūros ne tik padidėja vyro lytinio organo apimtis, pasikeičia estetinis vaizdas, bet ir pagerėja lytinis aktas. Dauguma vyrų įsitikinę, kad didesnė varpa teigiamai veikia jų savivertę ir seksualinį gyvenimą, suteikia daugiau malonumo partnerei. Nors tyrimai rodo, kad 85 proc. moterų tenkina jų partnerių varpos dydis, net 45 proc. vyrų nori didesnės.

Po šių procedūrų ar operacijų daugelis porų džiaugiasi į miegamąjį sugrįžusia aistra. Esu sulaukusi ne vienos padėkos.

– Buvote pirmoji gydytoja Lietuvoje, kuri viešai pradėjo kalbėti apie intymaus gyvenimo kokybę ir būdus, kurie leidžia ją pagerinti. Ar pastebite pokyčių visuomenėje, ar labiau pradedame rūpintis intymiu gyvenimu?

– Jei lyginčiau situaciją prieš penkerius metus ir šiandien, skirtumas akivaizdus – daug daugiau porų išdrįsta pasakyti, su kokiomis problemomis susiduria miegamajame, klausia, kaip jas galima išspręsti, domisi procedūromis. Medicina kasdien tobulėja, pasiūloma vis naujų gydymo metodų – svarbu savęs nenurašyti ir ieškoti sprendimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.