Keturi patarimai kokybiškesniam vyro lytiniam gyvenimui

Šiuolaikinis gyvenimo tempas gali tiesiog išmušti iš vėžių. Ką jau kalbėti apie tai, kad net ir labai jauniems vyrams dėl pernelyg didelio nuovargio jau gali atsirasti erekcijos sutrikimų. Mes pateikiame keturis paprastus, bet labai svarbius patarimus, padėsiančius džiaugtis kokybišku ir abipusiu pasitikėjimu grįstu lytiniu gyvenimu.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-27 08:00

Pasistenkite suvaldyti stresą

Žinoma, kad stresas ne tik sekina organizmo gyvybines jėgas, bet ir labai kenkia vyro lytinei sveikatai. Be abejonės, lėtinė nervinė įtampa ne tik mažina lytinį potraukį, bet ir kenkia normaliam vyro seksualiniam pajėgumui. Stresą patiriantis vyras gali kentėti ne tik nuo širdies ritmo sutrikimų ar padidėjusio kraujo spaudimo bei įvairių virškinimo sutrikimų, bet ir nuo erekcijos sutrikimų bei sunkumų, kylančių bandant pasiekti orgazmą ir t.t.

Blogiausia tai, kad daugybė vyrų stresą malšina žalingais įpročiais, pavyzdžiui, alkoholiu ar rūkymu. Vis dėlto šie žalingi įpročiai tik dar labiau blogina erekcijos funkciją. Geriau žalingus įpročius iškeiskite į aktyvią fizinę veiklą gryname ore, įvairias atsipalaidavimo technikas, sąmonės praturtinimo veiklas. Ne be reikalo sakoma, kad erekcijos funkcija labai susijusi su mintimis ir emocine būkle, taigi stenkitės palaikyti gerą psichologinę sveikatą bei aplinką.

Pasistenkite atsisakyti žalingų įpročių

Tyrimais visiškai įrodyta, kad rūkymas ir nesaikingas alkoholio vartojimas ilgainiui kenkia normaliai erekcijos funkcijai, nors jauniems vyrams gali atrodyti, kad nikotinas bei alkoholis, priešingai, padeda atsipalaiduoti ir lengviau pasiekti/ išlaikyti erekciją. Vis dėlto statistika neklysta: ilgą laiką alkoholiu piktnaudžiavę ir ilgą laiką rūkantys asmenys su įvairaus laipsnio erekcijos sutrikimais susiduria ne tik anksčiau nei tie, kurie žalingų įpročių anksčiau nepropagavo, bet šie erekcijos sutrikimai jiems pasireiškia kur kas sunkesniais laipsniais.

Pasistenkite dažniau pabūti gryname ore

Grynas oras – bene geriausias vaistas, padedantis nuo nervinės įtampos. Negana to, tiesioginiai saulės spinduliai labai svarbūs ne tik vitamino D gamybai, bet ir melatonino gamybos slopinimui. Melatoninas skatina mus užmigti. Saulės ir šviesos poveikyje jo gaminasi mažiau, todėl ir lytinis potraukis bei susidomėjimas kitu asmeniu gali būti kur kas didesnis. Taigi dažniau pasidžiaukite saulės spinduliais ir gera nuotaika bei lytinis potraukis džiugins kur kas dažniau.

Pasistenkite būti atviras savo antrajai pusei ir įsiklausyti į jos pageidavimus

Pasitikėjimas, abipusis supratimas, pagarba – keliai, padedantys vyrui jaustis saugiau. Gali pasirodyti keista, tačiau saugumo jausmas labai svarbus vyro pasitikėjimui, o tuo pačiu – ir normaliai erekcijos funkcijai. Jei atsiranda kokių nors problemų lovoje, tuomet pirmiausia geriausia atvirai ir nuoširdžiai pasikalbėti su savo antrąja puse – gana dažnai to visiškai pakanka ir pora gali vėl džiaugtis kokybišku lytiniu gyvenimu. Jei savarankiškai erekcijos sutrikimų problemos išspręsti nepavyksta, tuomet geriau kreiptis į specialistą ir jokiais būdais neužsiimti savigyda. Nuoširdus antrosios pusės palaikymas – labai svarbi kokybiško lytinio gyvenimo dalis.

Erekcijos sutrikimai gali būti sėkmingai gydomi

Erekcijos sutrikimų problema sprendžiama šalinant arba koreguojant ją sukėlusias priežastis, tad gali būti taikoma ir psichoterapija, ir medikamentinis gydymas, ir gyvenimo būdo korekcija. Lietuvoje jau yra antros kartos vaistas, veikiantis greitai, padedantis išsaugoti spontaniškumą ir sukeliantis mažiau nepageidaujamų reiškinių. Jį gali paskirti gydytojas urologas. Dėl bet kokio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.