Ši gudrybė padės lengvai numesti svorio ir sustiprins sveikatą

Galite pamiršti svorio metimui skirtus maisto papildus – kokybiškas miegas, subalansuota mityba ir paprasta mankšta gali duoti puikų rezultatą, skelbia naujas tyrimas. Pasak mokslininkų, geras nakties poilsis padeda lengviau tirpdyti riebalus. Nauda dviguba: tokiu būdu ne tik sulieknėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą.

svorio metimas<br>123rf nuotr.
svorio metimas<br>123rf nuotr.
miegas<br>123rf nuotr.
miegas<br>123rf nuotr.
Miegas<br>123rf nuotr.
Miegas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-03-12 19:03

Pitsburgo universiteto mokslininkai ištyrė 125 suaugusiuosius, kurių kūno masės indeksas (KMI) rodė, kad jie turi nutukimą arba antsvorį. Tyrimo dalyviai buvo įtraukti į 12 mėnesių trukmės svorio metimo programą.

Tyrėjai aiškinosi, kokią įtaką miego kokybė gali turėti gebėjimui ir motyvacijai palaikyti sveikatai palankią dietą ir reguliarų mankštos režimą. Miego kokybė buvo vertinama atsižvelgiant į jo trukmę, rutinos pastovumą ir tai, ar rytais žmonės jautėsi pailsėję.

Nustatyta, kad dalyviams, kurių miego kokybė buvo geresnė, labiau sekėsi įvykdyti kalorijų normos tikslą. Jie taip pat mankštinosi dažniau.

Preliminarios tyrimo išvados buvo pristatytos Amerikos širdies asociacijos mokslinėje sesijoje.

Tyrėjai tikėjosi, kad miegas turės įtakos dalyvių rezultatams, tačiau jie nustebo pastebėję, jog kokybiškas nakties poilsis turėjo teigiamą poveikį visiems trims programos komponentams, paaiškino pagrindinis tyrimo autorius, Pitsburgo universiteto docentas Christopheris E.Kline'as.

„Gauti rezultatai parodo, kad kokybiškas miegas padeda laikytis sveikatai palankių gyvenimo būdo įpročių“, – sakė jis.

Tyrėjai neieškojo būdų dalyvių miego kokybei pagerinti, tad stebėjimų rezultatus lėmė iš anksčiau susiformavę jų įpročiai. Dėl šios priežasties ir mažos tyrimo apimties reikalingi papildomi tyrimai kokybiško miego ir lieknėjimo sąveikai geriau suprasti.

„Tyrėjus ypač domina klausimas, ar dėl kokybiško miego pagerėję gyvenimo būdo įpročiai padeda lengviau mesti svorį“, – teigė C.E.Kline'as.

Tos pačios mokslininkų komandos anksčiau atliktas tyrimas parodė, kad geras miegas taip pat padeda sudeginti daugiau riebalų ir mesti svorį.

Kokybiškas nakties poilsis sumažina apetitą. Tyrimų duomenimis, gerai išsimiegoję žmonės kasdien suvartoja 270 kalorijų mažiau, nors įpročių nekeičia.

Miegui pagerinti labai svarbi tinkama vakaro rutina. Idealu, jei į lovą kasnakt gulamasi panašiu laiku, prieš tai pavyksta atsipalaiduoti, nevartojamas kofeinas ar alkoholis, vengiama ekranų.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.