Įvardijo geriausią būdą mesti svorį vyresniems nei 40 metų žmonėms

Kai ant gimtadienio torto jau daugiau nei 40 žvakučių, numesti svorio gali būti nelengva. Visi girdėjo, kad senstant medžiagų apykaita natūraliai lėtėja. Kaulai irgi ne jaunyn eina. Nepulsi staiga sportuoti kaip pamišęs, nes baisu bemat gauti traumą.

Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Mankšta, moteris.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 8:51 AM

Auksas – paprastume, sako sporto treneriai ir pataria užsiimti mažo poveikio kardio treniruotėmis. Jos padės sumažinti liemens apimtį, o rizika, kad nukentės sąnariai ar bus patemptas raumuo bus visai nedidelė.

Ėjimas, važiavimas dviračiu, plaukimas ar žygis pėsčiomis padeda mesti svorį ir po 40-ojo gimtadienio.

Pasak asmeninės trenerės Mary Sabat, didžiausias tokios fizinės veiklos pliusas, kad nereikia jaudintis dėl pavojaus patirtį traumą.

Mažo poveikio kardio treniruotes galima ramia širdimi įtraukti į įprastą dienos rutiną.

„Tai gali būti vaikščiojimas, plaukimas ar važinėjimas dviračiu“, – saugias fizinio aktyvumo formas įvardijo trenerė.

Kodėl vyresniems nei 40 metų žmonėms tinka mažo intensyvumo aerobinė kardio treniruotė? Jie nesukelia stipraus organizmo streso, beveik nekyla pavojus, kad žmogus gali patirti traumą. Juk to nepasakysi apie sunkumų kilnojimą, intensyvų bėgimą arba kontaktines sporto šakas, tokias kaip futbolas arba krepšinis.

„Šie mankštos pasirinkimai ne taip stipriai apkrauna sąnarius ir raumenis, todėl mažiau tikėtina, kad patirsite traumą arba susižeisite“, – aiškina M.Sabat.

„Koks čia sportas?“, – paklausite jūs.

Pasirodo, ir mažo intensyvumo fizinis aktyvumas gali duoti džiugių rezultatų. Kasdienis judėjimas padeda palaikyti pastovų kūno svorį ir net tirpdyti kilogramus! M.Sabat patikina, kad ir dažni pasivaikščiojimai leidžia sulieknėti.

„Nors tai yra mažo poveikio pratimai, juos galima atlikti dideliu intensyvumu. Žmogus pasiekia norimą naudą, tačiau sąnariai nesidėvi ir nekyla traumų rizika“, – sako ji.

Norite į savo kasdienybę įtraukti šiek tiek mažo poveikio kardio treniruočių? M.Sabat turi keletą patarimų: „Siūlyčiau pradėti lėtai bei palengva didinti treniruočių trukmę ir intensyvumą“, – sako ji.

Jei jaučiatės gerai ir norite pasiekti ryškesnių rezultatų, trenerė pataria palaipsniui į kasdienybę įtraukti ir lengvus jėgos bei tempimo pratimus.

Parengta pagal „She Finds“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.