Kviečia mokinius dalyvauti elektroninių cigarečių rūkymo prevencijos konkurse „Tau to nereikia“

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (toliau – Departamentas), minėdamas Pasaulinę dieną be tabako (gegužės 31 d.), balandžio–gegužės mėnesiais organizuoja konkursą „Tau to nereikia“. Konkursas skirtas 10–12 klasių moksleiviams, kurie kviečiami kritiškai pažvelgti į elektroninių cigarečių vartojimą bei jų daromą žalą sveikatai ir gamtai, skleisti šią žinią bendraamžiams, jaunesniems vaikams bei tėvams, taip paskatinti juos gyventi tvaresniame ir švaresniame pasaulyje.

elektroninė cigaretė<br>123rf nuotr.
elektroninė cigaretė<br>123rf nuotr.
NTAKD nuotr.
NTAKD nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 4:47 PM, atnaujinta Apr 25, 2023, 5:24 PM

„Elektroninių skysčių sudėtyje esančios medžiagos kenkia ne tik žmogaus ir aplinkinių žmonių, bet ir naminių gyvūnų sveikatai, nors apie tai mažai kas pagalvoja, – sako Gražina Belian, Departamento direktoriaus pavaduotoja, atliekanti direktoriaus funkcijas. – Išmestos kur pakliuvo ar kartu su komunalinėmis atliekomis elektroninės cigaretės daro nepataisomą žalą gamtai. Tikimės, kad šis konkursas padės moksleiviams pamatyti ir kitiems parodyti juodąją spalvingų ir gardžiai kvepiančių elektroninių cigarečių pusę.“

Konkurse kviečiami dalyvauti visų Lietuvos mokyklų 10–12 klasių moksleiviai komandomis: viena klasė – viena komanda. Kiekviena komanda turėtų parengti kūrybinį darbą – plakatą, kuriame būtų plačiau pristatyta elektroninių cigarečių keliama grėsmė ir motyvuotai pagrįsta, dėl kokių priežasčių „Tau to* nereikia“.

Plakato nuotrauką dalyviai Departamentui turi atsiųsti iki gegužės 16 d. el. p. konkursastautonereikia@gmail.com.

Gegužės 24 d. konkursą laimėjusi kūrybingiausia komanda bus pakviesta į apdovanojimų ceremoniją, kuri vyks Vyriausybės rūmuose.

„Manau, kad visos konkurse dalyvaujančios komandos prisidės prie sveikesnės visuomenės kūrimo ir psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos šalyje vykdymo, – teigia Ministro Pirmininko patarėja sveikatos apsaugos ir neįgaliųjų klausimais Živilė Gudlevičienė. – Kviečiame jungtis ir dalyvauti šioje Departamento iniciatyvoje ir su nekantrumu laukiame apdovanojimų renginio, kuriame bus

*Nikotino gaminių vartojimas bet kokia forma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.