Viešajame tualete atkreipkite dėmesį į tualetinį popierių: pamatę tai – kuo greičiau išeikite

Socialiniame tinkle „TikTok“ išplito vaizdo įrašas daugelį privertęs susimąstyti dėl saugumo viešuosiuose tualetuose.

Tualetinis popierius<br>123rf nuotr.
Tualetinis popierius<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 7:16 AM

Apsilankymas viešajame tualete iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip nepavojinga kasdienė praktika. Tačiau, kaip teigia vienas „TikTok“ vartotojas, tai gali kelti rimtą pavojų sveikatai. Pasirodo, nieko neįtardami galime naudotis tualetiniu popieriumi, į kurį švirkštą nusivalo narkotikų vartotojai.

„Jei tualetinis popierius viešajame tualete atrodo taip, kuo greičiau išeikite“, – populiariame vaizdo įraše ragino 20-metis „TikTok“ vartotojas Dane‘as Jonesas.

Vaizdo įraše, kuris jau surinko virš 7 mln. peržiūrų, vaikinas pademonstravo tualetinio popieriaus ritinėlio, ant kurio pilna mažų, tamsiai raudonų dėmelių ir ilgų, plonų bei bespalvių dryžių, nuotrauką.

„Jei pažiūrėsite įdėmiau, pamatysite daugybę mažų, raudonų kraujo dėmių, – sakė D.Jonesas. – Jos čia tikrai ne todėl, kad kažkam pradėjo bėgti kraujas iš nosies.“

„Jos liko po to, kai kažkas nusivalė savo adatas. Žinoma, tai buvo nešvarios adatos, – tęsė jis. – Mes nežinome, ar visas šias dėmes paliko vienas ar keli žmonės, norėję nusivalyti savo adatas po to, kai jie susišvirkštė narkotikų.“

Niujorke piktnaudžiavimo narkotikais krizė dar niekada nebuvo tokia akivaizdi.

Šurmuliuojančiuose centrinio Manheteno kvartaluose, pavyzdžiui, Vakarų 37-ojoje gatvėje, jau 11 valandą ryto galima pamatyti narkotikų sukeltoje migloje paskendusius asmenis, su kyšančiais, vis dar į jų venas įbestais švirkštais.

Narkomanai vartoja narkotikus ir miesto metro traukiniuose paties piko metu.

Nerimą keliančiame vaizdo įraše D.Jonesas perspėja, kad kontaktas su narkotikų vartotojo krauju gali turėti skaudžių padarinių.

„Jei naudojate tokį tualetinį popierių, gali užtekti tik vieno į jūsų organizmą patekusio kraujo lašelio, – tikino D.Jonesas, prieš pateikdamas patarimų, kaip išvengti ŽIV/ AIDS ir hepatito B ar C infekcijų. – Jeigu viešajame tualete pastebėsite rulonėlį, kuris gali būti suteptas krauju, nedelsiant informuokite šios įstaigos personalą, kad jį reikia pakeisti, o patys nuo jo laikykitės kuo toliau.“

Nors D.Jonesas nėra gydytojas, hepatito virusas išties yra atsparus: Jungtinių Amerikos Valstijų Ligų kontrolės ir prevencijos centras skelbia, kad jis net kelias savaites gali išgyventi kraujyje ar kitokių skysčių lašelyje arba net ant sauso paviršiaus ir sukelti infekciją. Hepatito C virusas ant paviršių kambario temperatūroje gali išgyventi iki keturių dienų.

Tačiau, pasak „The Body“ infekcinių ligų ekspertų: „ŽIV rizika atsiranda tik tuomet, kai įvyksta tiesioginis skysčių pernešimas. Hepatito C infekciją gali sukelti ir sudžiūvęs kraujo lašelis. Bet jam vis tiek reikia kažkaip patekti į žmogaus organizmą, todėl vargu, ar tai įvyktų per paprasčiausią prisilietimą.“

Interneto auditoriją labai sukrėtė siaubą keliantys D.Joneso žodžiai.

„Turiu naują baimę“, – apie sukrečiantį jaunuolio įspėjimą rašė vienas įbaugintas žiūrovas.

„Dabar nešiosiuosi savo tualetinio popieriaus rulonėlį“, – pridūrė kitas.

„Džiaugiuosi, kad sugebu pakentėti iki namų“, – tikino vienas dėl savo saugumo sunerimęs komentatorius.

„Mokyklos tualetuose pastebiu tai kasdien“, – rašė ketvirtasis.

Parengta pagal nypost.com inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.