Valgykite, kiek telpa: šis patarimas padės per šventes nepriaugti svorio

Per šventes sunku nepersivalgyti. Vien Kalėdų dieną vidutinis žmogus suvartoja apie 6000 kalorijų. Tai – kelis kartus per daug.

Kalėdų vaišės<br>123rf nuotr.
Kalėdų vaišės<br>123rf nuotr.
Kalėdų vaišės<br>123rf nuotr.
Kalėdų vaišės<br>123rf nuotr.
Fizinis aktyvumas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fizinis aktyvumas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fizinis aktyvumas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fizinis aktyvumas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 25, 2023, 9:25 AM

Žinoma, per Kalėdas galima pasilepinti. Bet ar po gausių vaišių nebus baisu užlipti ant svarstyklių? Sporto mitybos specialistė Jess Hillard pasidalijo patarimais, kaip išvengti pernelyg didelio svorio priaugimo.

Patarimas: išeikite pasivaikščioti

Svarbiausia šventiniu laikotarpiu neapleisti fizinio aktyvumo: „Kasdienės mankštos rutina užtikrins, kad ne tik būsite aktyvūs, bet ir sudeginsite visas papildomas kalorijas, kurias galite suvartoti.“

Tiesa, pasak specialistės, galima sumažinti apsukas ir rinktis lengvesnę mankštą nei įprasta. Derinkite laiką su artimaisiais ir fizinį aktyvumą – pakilkite nuo stalo.

„Apsivilkite šiltai ir su visa šeima išeikite į lauką pasivaikščioti Kalėdų dieną. Tai ne tik bendra šeimos patirtis, bet ir galimybė pamankšinti kūną“, – pabrėžė J.Hillard.

„Net 15 minučių pasivaikščiojimas gali būti naudingas. Šiek tiek yra geriau nei nieko“, – pridūrė ji.

Kalėdos nėra pats tinkamiausias laikas rūpintis fiziniu aktyvumu. Visgi, sporto treneris Samas Gregory`is patarė, kaip derėtų sportuoti per šventes.

„Rekomenduočiau treniruočių režimą pritaikyti prie šventinės darbotvarkės ir rinktis rytinę kardio treniruotę tuščiu skrandžiu, nes tuomet sudeginama daug daugiau kūno riebalų nei tuomet, kai mankštinatės sočiai pavalgę“, – paaiškino S.Gregory`is.

„Taip pat galite išbandyti aukšto intensyvumo intervalinę treniruotę, kuri padės per trumpą laiką sudeginti apie 800 kalorijų“, – pridūrė jis.

Specialistai išskyrė ir kelis su fiziniu aktyvumu nesusijusius patarimus.

Valgykite su saiku

Net jei diena prasideda iš advento kalendoriaus gliaudant mažytį šokolado gabalėlį, nereiškia, kad viskas prarasta.

J.Hillard patarė stebėti ką ir kokiais kiekiais dedate į burną. „Tai nereiškia, kad negalite mėgautis mėgstamais skanėstais, tačiau tikėtina, kad šventiniu laikotarpiu labiau norėsite saldumynų, nes jūsų organizmas jų gauna daugiau, nei yra įpratęs“, – pastebėjo ji.

Pasak specialistės, normalu, kad per šventes valgysite daugiau, bet reikėtų neignoruoti sotumo jausmo. Gal jau nereikia tos trečios mišrainės porcijos?

Būkite realistai

Turite susitaikyti, kad per Kalėdas gersite ir valgysite daugiau nei įprastai. Galbūt ir tų 8 valandų miegui nebus.

„Tai neturėtų kelti jums baimės arba streso. Pasilinksminkite, nes to nusipelnėte! Šis metas ne veultui vadinamas šventiniu laikotarpiu, todėl leiskite sau atsipalaiduoti ir pasimėgaukite“, – sakė S.Gregory`is.

Pagal Express.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.