Vyriška higiena: vien muilo ir vandens neužtenka

Ar žinojote, jog vyrų oda yra daugybę kartų jautresnė nei moterų? Taip yra, nes ją kone kasdien metų metus braižo peilių ašmenys. Didelę įtaką taip pat daro ne retu atveju atšiaurios darbo sąlygos, aktyvaus laisvalaikio padariniai, o kartais – nors daug rečiau, bet dar sutinkama nuomonė, jog vyro odai pakaks muilo, vandens ir dezodoranto. Apie vyriškos higienos subtilybes, problemas ir kaip jas išspręsti pasakoja „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė.

Vyrų oda daug jautresnė nei moterų, sako A.Vareikienė.<br>lrytas.lt koliažas
Vyrų oda daug jautresnė nei moterų, sako A.Vareikienė.<br>lrytas.lt koliažas
Aušra Vareikienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Aušra Vareikienė<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Pėdų priežiūra<br>123rf nuotr.
Pėdų priežiūra<br>123rf nuotr.
Vyrų higiena<br>123rf nuotr.
Vyrų higiena<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 12:06 PM

Moterys vs. vyrai

„Smagu, jog dabartiniais laikais rūpintis savo išvaizda, įskaitant odos sveikatą, vyrams pamažu tampa įprasta. O tai – svarbu: dėl jau minėtų priežasčių vyrų oda yra daug jautresnė, raukšlės – gilesnės, oda labiau linkusi kimštis ir pan. Dėl to susidaro įvairiausi ir vizualiai matomi defektai, ir tik juntamas diskomfortas“, – pasakoja A.Vareikienė.

Specialistė taip pat pabrėžia skirtingas produktų vartojimo rutinas: moterys yra įpratusios higienos produktus sluoksniuoti, t. y., tepti vieną produktą ant kito ir taip išgauti geriausią galimą efektą. Tuo tarpu vyrus dar reikia supažindinti ir kurti įprotį naudoti veido prausiklį, toniką, kremą, serumą.

Pristatyti net ir didelę paklausą jau turinčius produktus, tokius kaip specialūs veido prausikliai vyriškai odai, losjonai nuo plaukelių įaugimo, kaukes, skirtas šveisti ir valyti veido odą. Būtent pastarosios ypač tinka rūkantiems, vartojantiems alkoholį, daug vairuojantiems – gerai atgaivina, suteikia skaistumo, higieniškumo.

„Visgi kol kas sunkiausiai vyrai prisijaukina apsaugą nuo saulės: kremus, losjonus, purškiklius ir kt. O tai didelė klaida. Kaip ir moterys, taip ir vyrai tiesiog privalo saugoti veidą nuo saulės spindulių. Būtent vyrams rekomenduoju išmėginti skystas emulsijas ir gelius, atsparius vandeniui ir prakaitui, kurie suteikia lengvumo, o ne apsunkina ir be abejo gerai atlieka savo tiesioginį darbą“, – pasakoja A. Vareikienė.

Ji taip pat akcentuoja, jog būtina naudoti individualias, konkrečiam žmogui skirtas priemones. Vyrai neturėtų mėginti ar juolab reguliariai naudoti savo antrosios pusės higienos produktų rastų vonios kambaryje. Vietoje to, svarbu išsirinkti geriausiai individualiam odos tipui ir žmogui priklausomai nuo jo gyvenimo būdo, tinkančias priemones.

„Nors kosmetikos ir higienos produktus vyrams dažniausiai perka moterys, patys vyrai labai vertina ir ieško išraiškingu kvapu pasižyminčių higienos prekių. Turiu pasakyti, jog pasaulis „eina“ į kitą pusę – bekvapės, higienos priemonės ima viršų, o jų nauda akivaizdi. Kuo mažiau papildomų priedų suteikiančių spalvą ir kvapą, tuo mažesnė tikimybė, jog priemonė jums netiks, sukels šalutinį poveikį“, – sako A. Vareikienė.

Vešlūs plaukai, estetiškai atrodančios rankos, visada gaivus kvapas: kaip?

Anot grožio ekspertės, didelis galvos skausmas vyrams – plikimas, ypač nulemtas genetikos. Deja, plaukai vyrams slenka ir dėl kitų priežasčių: streso, gyvenimo būdo, vartojamų medikamentų ir kt. Visgi būtent kalbant apie plaukus ir galvos odą, jų priežiūrą, specialistė turi gerų naujienų.

„Kosmetologijos, kaip ir įvairių kitų sričių, pažangą pastaraisiais metais galima vertinti kaip ypatingai reikšmingą. Tad net ir turintys didelių, įsisenėjusių problemų dėl plaukų slinkimo, dabar turi progą šios problemos išvengti arba bent jau sumažinti padarinius.

Kviečiu pradėti nuo galvos odos tyrimų, o tuomet konsultuotis su specialistu dėl priemonių. Taip bus išvengta poreikio atlikti agresyvias plaukų persodinimo procedūras, kurios ne visada atneša gerų rezultatų, o kainuoja iš tiesų labai daug“, – dalinasi ji.

Kita vyrus kankinanti problema – prakaitavimas. A. Vareikienės teigimu, mitas, jog su prakaitu galima kovoti tik vandeniu ir muilu, taip pat naudojant tik dezodorantą.

Ji sako, kad tinkamai prižiūrėti ir paruošti odą, kad ši prakaituotų mažiau, padės specialūs prakaito liaukų veiklą slopinantys prausikliai, šiuolaikiški antiperspirantai ir pieštukai. Pėdų prakaitavimą slopins dezodorantai, dezodoruojantys kremai, pudros ir kitos priemonės. Ji taip pat primena, jog tinkama pėdų higiena padės išvengti šiuolaikinio „maro“ – pėdų grybelio.

A. Vareikienė taip pat atkreipia dėmesį į „vizine kortele“ vadinamų rankų priežiūrą. Be prausimosi priemonių, pirmiausia ji rekomenduoja ir vyrams, ir moterims dėvėti pirštines dirbant pačius įvairiausius darbus, net gremžiant apšerkšnijusį automobilio langą žiemą.

Gerą rankų odos sveikatą ir išvaizdą taip pat garantuos tinkamo kremo pasirinkimas. Dienos metu ji siūlo naudoti kremą su apsauga, o vakare pasirinkti turtingesnės tekstūros produktą, skirtą rankų odą pamaitinti ir užgydyti visus pažeidimus ir trūkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.