100-metė senjorė trykšta energija: kitiems turi 3 patarimus

Mildred Kirschenbaum negalėjo suprasti, kodėl bandant užsisakyti skrydį oro linijos ją užregistravo kaip „lydimą nepilnametį“. Galop paaiškėjo, kad kompiuterinė sistema negalėjo priimti jos gimimo metų. Todėl vietoje 1923 m. atsirado 2023 m.

Senjorė<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Senjorė<br>Asociatyvinė 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-14 07:12

Moteris, kuriai rugpjūtį sukaks 101-eri, sakė, kad neįprasta situacija yra gana tipiška šimtametės gyvenimo dalis.

„Toks dalykas gali išvesti žmogų iš proto“, – sakė ji. – Bet aš visada įžvelgiu linksmą reikalo pusę.“

Ji sakė, kad „viskas priklauso nuo požiūrio“ – šia mantra ji vadovaujasi kaip viena iš vyriausių pagal amžių socialinio tinklo „Instagram“ nuomonės formuotojų. Moteris turi beveik 100 000 sekėjų. 

Dabar devynių anūkų močiutė išleido knygą „Mildredos mąstysena“ (angl. „Mildred's Mindset“), kurioje išdėstė savo gyvenimo pamokas. Pasak šimtametės, svarbiausia yra trys dalykai.

Nebūkite pikti

M.Kirschenbaum mirusį vyrą Džeraldą įvardijo kaip „geriausią savo draugą“, nors jie ginčijosi kiekvieną savaitės dieną.

Tačiau, pasak jos, sutuoktiniai niekada neidavo miegoti nesusitaikę.

„Dėl ko nors susikivirčydavome, o kitas klausimas galėjo būti: „Ar norėtum salotų prie pagrindinio patiekalo?“ Ginčas būdavo uždarytas.“

Iš Niujorko kilusi moteris sakė, kad santuokoje gali kilti bėdų, jei puoselėjate neigiamas mintis. „Jei pirmą vakarą pykstate, antrą vakarą jau galite galvoti apie skyrybas“.

Šimtametė taip pat sakė, kad nevalia apgailestavimų nusinešti su savimi į kapus. Šimtametė taip pat prisipažino buvusi griežta motina savo dukrai ir neseniai paprašė atleidimo.

„Ji priėmė mano atsiprašymą“, – sakė M.Kirschenbaum.

Išsiugdykite humoro jausmą

Šimtametė sakė, kad jos humoro jausmas tamsus ir dažnai kritiškai pažvelgia į save pačią, o tai esą palengvino gyvenimo kelią.

Moteris pasakojo, kad iš namų Floridoje maždaug 10 kartų per dieną paskambina Niujorke gyvenančiai dukrai.

„Kai mirsiu, palaidok mane su telefonu, kad galėtum paskambinti“, – juokėsi M.Kirschenbaum.

Vienas iš sekėjų socialiniame tinkle neseniai paklausė, kaip ji išlieka geros fizinės formos sulaukusi 100 metų. „Aš mankštinu savo burną“, – atsakė moteris.

Nepažįstami žmonės juokiasi, kai bare ji iškelia tostą: „Už tuos, kurie linki man gero! O tie, kurie ne – gali keliauti pragaran.“

Keliaukite po pasaulį, net jei teks dėvėti sauskelnes

M.Kirshenbaum, dirbo sekretore, vėliau – modelius. Kadaise ji vadovavo kelionių agentūrai ir aplankė dešimtis pasaulio šalių.

Neseniai ji antrą kartą nuvyko į Indiją. „Skridau į Himalajus“, – sakė ji. 2023 m. moteris vyko į Jungtinę Karalystę, o šių metų pradžioje leidosi į kruizą Meksikoje.

„Dauguma mano amžiaus žmonių bijo keliauti“, – pastebi šimtametė, tačiau jai tai vienas malonumas.

„Žmonės sako, kad negalėsiu pakelti lagamino ar savarankiškai judėti oro uoste“, – sakė Kirshenbaum. Tačiau, pasak jos, nepažįstamieji mielai padeda.

„Aš praradau šiek tiek rankų jėgos“, – sakė ji. „Jei lėktuve man sunku atidaryti pretzelių (riestainiai, red. pastaba) ar kito užkandžio pakuotę, tiesiog paprašau šalia sėdinčio žmogaus, kad jis tai padarytų už mane.“

Šimtametė sakė, kad jei dėl savo amžiaus turite „nesandarią šlapimo pūslę“, prieš kelionę apsirūpinkite į suaugusiųjų sauskelnes: „Neleiskite, kad tai trukdytų jums išeiti ir veikti dalykus.“

Parengta pagal „Business Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.