8 būdai kovoti su vidurių užkietėjimu

Vidurių užkietėjimas – problema, su kuria galima kovoti natūraliais būdais. Dažniausiai šį negalavimą sukelia netaisyklingas gyvenimo būdas: valgymas paskubomis, sausas maistas, sėdimas darbas, stresas, skysčių trūkumas. Ilgai trunkantis vidurių užkietėjimas nuodija mūsų organizmą. Prieš kreipdamiesi į gydytoją, pasinaudokite portalo parenting.pl patarimais kovojant su vidurių užkietėjimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-30 07:07, atnaujinta 2018-01-14 15:38

1. Valgykite džiovintus vaisius

Šiuo atveju tiktų džiovintos slyvos, abrikosai bei figos. Šiuos stebuklingus vaisius pamirkykite vandenyje ir naktipiečiams pasirinkite būtent juos. Kai kurie pataria išgerti vandenį, kuriame visa tai mirkėte.

2. Pakeiskite valgiaraštį

Morkos, obuoliai, žirniai, pupelės, soja, kopūstai, svogūnai. Įterpkite šiuos produktus į savo valgiaraštį ir tikrai nepasigailėsite. Valgykite ramiai.

3. Vanduo su medumi

Gerkite vandenį su medumi – vakare ištirpinkite šaukštą medaus šiltame (bet ne karštame) vandenyje ir ryte išgerkite.

4. Burokėliai + kmynai

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite buroką, įdėkite maltų kmynų, šaukštelį aliejaus ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišykite ir ant tuščio skrandžio suvalgykite bent 10 šaukštų.

5. Vaistažolių mišinys

Reikės: jonažolės, bet kokių šakniastiebių, valerijonų bei šventagaršvių šaknų, dedešvos žiedų. Vieną didelį šaukštą šio mišinio užpilkite verdančiu vandeniu ir gerkite po pietų bei vakarienės. Komponentų kiekis priklauso nuo to, kiek mišinio norėsite pasigaminti, visko dėkite maždaug po lygiai.

6. Valgykite avižinę košę

Ruošdami šią košę įpilkite vandens, įdėkite šaukštą sviesto. Įberkite saulėgrąžų sėklų, šaukštą moliūgo sėklų, šaukštą linų sėmenių, šiek tiek razinų, abrikosų ir džiovintų slyvų. Kai jau susiruošite valgyti – košę pagardinkite džemu arba jogurtu.

7. Sriuba

Lengvai sriubai paruošti reikės: 3 morkų, petražolių, 3 bulvių ir mažo saliero. Daržoves suplakite maišytuvu ir užpilkite 0,5 litro vandens. Virkite 15 minučių, beverdant įdėkite 2 šaukštus linų sėmenų ir 2 šaukštus linų sėlenų. Valgykite tuščiu skrandžiu ryte.

8. Slyvų nuoviras

5 džiovintas slyvas užpilkite stikline verdančio vandens ir palikite nakčiai. Ryte suvalgykite slyvas ir išgerkite nuovirą.

Parengė Sabina Adamovič 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.