9 būdai ausies skausmui nugalėti

Ausies skausmas – labai nemaloni patirtis, su kuria dažniausiai susiduria vaikai. Tačiau vis daugėja ausies skausmo atvejų ir tarp suaugusiųjų žmonių. Dažniausiai šis simptomas atsiranda dėl peršalimo ligų ar viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, slogos, rašo portalas parenting.pl. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-04 09:50, atnaujinta 2018-01-14 04:54

Vaikai dažniausiai serga iki 6 metų amžiaus – vėliau sergančiųjų skaičius mažėja. Dažniausiai ausies skausmą sukelia peršalimas arba infekcija. Tačiau net organizmo polinkis į alergiją gali sukelti šiuos negalavimus.

Vyresniems vaikams bei suaugusiems žmonėms padidėja tikimybė susirgti vidinės ausies uždegimu. Tačiau dažniausiai ausies skausmas atsiranda dėl mechaninių sužeidimų (netaisyklingas valymas ausų krapštukais). Taip pat skausmas gali atsirasti dėl maudymosi nešvariame vandenyje. Stiprų danties skausmą galime apgaulingai jausti ausies srityje.

Būna ir tokių atvejų, kai  skausmo priežastis lieka neišsiaiškinta. Jeigu jūs ar jūsų vaikas kenčiate nuo ausies skausmo – išbandykite patarimus, kuriais dalinasi portalas tipy.pl.

1. Alyvuogių aliejus, aliejukas vaikams

Pašildykite turimo aliejaus, nepamiršdami, jog jis neturėtų būti pernelyg šiltas arba karštas. 3–5 lašiukus įsilašinkite į ausį.

2. Plaukų džiovintuvas

Įjunkite plaukų džiovintuvą silpniausiu galingumu. 20–30 cm atstumu laikykite džiovintuvą, nukreiptą į ausį. Nešildykite ilgiau 5 minučių.

3. Česnakas

Iš česnako išspauskite šiek tiek sulčių. Įsilašinkite į ausį. Česnakas – tai natūralus antibiotikas, tad gali būti, jog skausmą nugalėsite be vaistų.

4. Šiltas vanduo

Rankšluosčiu apvyniokite šildymo pūslę arba plastmasinį butelį su šiltu vandeniu. Šį apvyniotą butelį panaudokite kaip pagalvę, pridėdami prie jo skaudančią ausį. Tai turėtų numalšinti skausmą.

5. Kramtomoji guma

Neįtikėtina? Pabandykite. Tereikia kramtyti gumą ir jausti, kaip mažėja skausmas.

6. Svogūnas

Išvirkite visą svogūną, kad būtų minkštas. Apvyniokite švariu audiniu ir pridėkite prie ausies, vėliau pridėkite ir prie kitos ausies. Nepamirškite, kad svogūnas turi būti šiltas, bet ne karštas, priešingu atveju pakenksite sau dar labiau. 7. Mėtų lapai

Įsilašinkite į ausį mėtų sulčių. Mėtos nėra labai sultingas produktas, tačiau 3 lašiukus išspausti pavyktų. Būtent tiek ir reikia.

8. Imbieras

Jums padės ir imbieras, iš kurio reikėtų išspausti 3–5 lašiukus sulčių. Išspausite daugiau? Įsipilkite į arbatą, juk ne tik skanu, bet ir sveika.

9. Aštrūs prieskoniai

Suvalgykite skaniai paruoštos aštrios sriubos. Jau netrukus pasijusite geriau.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.