Gudrus ir netikėtas būdas atkimšti nosį per 2 minutes

Kartu su pavasariu grįžo alerginė sloga? Vargina užgulusi nosis? Yra vienas labai gudrus būdas, padedantis ją atkimšti – jis buvo aprašytas Amerikos rinologijos žurnale. Tai yra tam tikras kvėpavimo pratimas, padedantis per porą minučių atkimšti užgultą nosį ar atsikratyti nosies gleivinės paburkimo.

Šis pratimas padeda 85 proc. žmonių.<br>123rf nuotr.
Šis pratimas padeda 85 proc. žmonių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 7:55 AM, atnaujinta Sep 16, 2019, 11:04 PM

Šis pratimas padeda 85 proc. žmonių. Tereikia labai tiksliai vykdyti instrukcijas.

1. Išsipūskite nosį ir nekvėpuodami nei per ją, nei per burną, uždaryta burna imkite vaikščioti labai sparčiu žingsniu, kol bus įmanoma nekvėpuoti. Jūs greičiausiai padarysite apie 20-30 žingsnių.

2. Vaikščiodami sulaikykite kvėpavimą, iki poreikis įkvėpti taps labai stiprus. Tada atsisėskite, nugara turi būti visiškai tiesi, ir susikoncentruokite į savo kvėpavimą.

3. Užuot stipriai įkvėpę, įkvėpkite ne taip giliai, o kaip įprastai, ir tada iškvėpdami atpalaiduokite visus raumenis, ypač viršutinėje krūtinės dalyje ir kitus kvėpavime dalyvaujančius raumenis. Burna uždaryta.

4. Įkvėpkite dar kartą (dar negiliau) ir vėl atsipalaiduokite. Sulig kiekvienu įkvėpimu stenkitės, kad jis būtų dar negilesnis už prieš tai buvusį.

5. Jūsų tikslas – išlaikyti oro alkį 2-3 minutes, esant visiškai atpalaiduotiems kūno raumenims. Kvėpavimas gali tapti tankesnis, bet svarbu, kad būtų negilus ir paviršutiniškas.

Skamba keistai, tačiau tai turėtų padėti atkimšti nosį. Kai ji atsikimš, svarbu ir toliau per ją kvėpuoti, o ne per burną.

Sekite sveikatos naujienas per „Facebook“! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.