Po nakties klube atsiradusios mėlynės reiškė baisią ligą

Po nakties šokių aikštelėje mergina buvo šokiruota ant viso savo kūno pamačiusi baisias dėmes.<br>123rf nuotr.
Po nakties šokių aikštelėje mergina buvo šokiruota ant viso savo kūno pamačiusi baisias dėmes.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-11 17:55, atnaujinta 2017-11-23 03:16

Po nakties šokių aikštelėje britė 37 metų Thea Wilson, atsibudusi ryte, buvo šokiruota ant viso savo kūno pamačiusi baisias sumušimų dėmes. Vėliau jai buvo diagnozuota sunkios formos leukemija, rašo „Daily Mail“.

Praėjusių metų spalį mergina, atsibudusi ryte, pamatė ant viso savo kūno didžiules rožinės ir geltonos spalvos dėmes, kurios paprastai lieka po sumušimų.

T.Wilson tą vakarą nė kiek negėrė ir aiškiai atsiminė, kad niekur negriuvo, ir kad niekas jos šokių aikštelėje nepastūmė ar neužgavo.

Reta kraujo vėžio forma

Dėmės laikėsi keletą dienų, ir britė nusprendė pasirodyti savo šeimos gydytojui. Gydytojas iš pradžių pasakė neteisingą diagnozę, manydamas, kad mėlynės atsirado dėl sutrikusios trombocitų veiklos.

Tačiau gydytojas vis tiek patarė jai pasidaryti kaulų čiulpų biopsiją. Kai pasirodė rezultatai, T.Wilson buvo smarkiai sukrėsta. Jai diagnozuota retos rūšies leukemija – ūminė promielocitinė leukemija. Tai labai reta kraujo vėžio rūšis, kuris per metus yra diagnozuojamas tik 100 žmonių.

Mergina buvo skubiai paruošta intensyviai chemoterapijai, nes jos kraujas tinkamai nekrešėjo. Dėl šios priežasties T.Wilson galėjo prasidėti vidinis kraujavimas.

Vėžio net neįtarė

Po 6 mėnesių gydymo kraujo vėžys stebuklingai buvo nuslopintas, ir dabar mergina renka pinigus ligoninei, kuri ją išgelbėjo.

T.Wilson pasakojo, kad jau kelis mėnesius jautėsi lyg ne savo kailyje, bet net nenumanė, kad gali taip sunkiai sirgti.

Kada ryte atsibudusi pamatė tas didžiules, siaubingas dėmes, mergina labai išsigando. „Neturėjau jokio supratimo, iš kur tos dėmės galėjo atsirasti. Didžiulės ir tamsiai rožinės spalvos dėmės buvo visur – ir ant rankų, ir ant kojų. Prieš kelias savaites ant savo kūno buvau pastebėjusi kelias mažesnes dėmės, bet nieko panašaus į šias“, – prisiminimais dalijosi mergina.

Gydytojas jai pasakė, kad tai tikriausiai bus susiję su trombocitais – mažomis kraujo ląstelėmis, kurios padeda žaizdoms greičiau užgyti ir suformuoja kraujo krešulius, kurie neleidžia toliau kraujuoti.

Laimei, kad gydytojas vis dėlto nusiuntė ją pasidaryti kaulų čiulpų biopsijos.

Išgąsdino tyrimų rezultatai

T.Wilson po apsilankymo pas gydytoją nusiramino ir galvojo, kad dėl atsiradusių mėlynių neverta toliau sukti galvos. Gruodžio 4 dieną ji netgi bėgo 10 kilometrų ilgio maratoną.

Tačiau ji jautėsi išsekusi ir pavargusi. Mergina svarstė, kodėl ji nebeturi tiek jėgų, kiek turėdavo anksčiau.

Tą pačią dieną ji buvo pakviesta į ligoninę ir pakviesta susipažinti su gautais tyrimų rezultatais. T.Wilson manė, kad visas šis oficialumas tik dėl mandagumo.

Nuvykusi į ligoninę, mergina išgirdo, kad jai labai reta leukemijos forma, ir kad reikalingas staigus gydymas.

„Kai gydytojai pranešė, kad man leukemija, mano visas pasaulis, rodos, sugriuvo, – pasakojo T.Wilson. – Aš nepastebėjau jokių galimų leukemijos požymių, išskyrus nuovargį. Kai gydytojai pasakė, kad aš labai sunkiai sergu, nežinojau, ką toliau daryti. Jie tik pasakė, kad man sunki leukemijos forma, kad tai skubus medicininis atvejis ir kad nuslinks mano plaukai. Viską, ką aš galėjau padaryti – tai atsigręžti į savo mamą ir pasakyti, kad atsiprašau“, – pasakojo T.Wilson.

Vėžys buvo nuslopintas

Tyrimai parodė, kad jos trombocitų kiekis kraujyje yra vos 9, kai tuo tarpu sveikaus žmogaus kraujyje yra 140-400.

Per 24 valandas ji buvo nuvežta į Šropšyro ligoninėje esantį izoliacijos kambarį. Tada mergina pradėjo penkių mėnesių trukmės gydymo etapą intensyvios chemoterapijos skyriuje.

Taip pat jai buvo duodama šviežiai užšaldyta plazma, fibrinogenai (kraujo baltymai) ir trombocitai, kurie turėjo paskatinti kraujo krešėjimą.

„Man labai pasisekė. Jei bėgiodama būčiau susižeidusi ar būčiau nukritusi nuo arklio, tai būčiau mirusi. Pirmas mėnuo man buvo tikras iššūkis. Man leido iš izoliacijos „burbulo“ išeiti antrąją šv. Kalėdų dieną, tačiau aš jaučiausi taip nesaugiai, jog iš karto norėjau grįžti atgal į ligoninę“, – pasakojo T.Wilson.

Tyrimai tęsiasi toliau

Po mažiau nei 6 mėnesių gydymo jai buvo pranešta, kad vėžys pradėjo mažėti. Mergina netvėrė džiaugsmu.

Švęsdama šią progą, mergina pradėjo dalyvauti „Race For Life“ veikloje (fondas, skirtas surinkti pinigų sergantiems), norėdama surinkti pinigų Šropšyro ligoninės hematologijos departamentui už tai, kad išgelbėjo jos gyvybę.

Dabar ji turės 3 metus kas 12 savaičių atlikti kaulų čiulpų tyrimus tam, kad galėtų nuolat stebėti savo kraują.

„Leukemija gali atsinaujinti, tačiau tai nesutrukdys man toliau gyventi. Gydytojai išgelbėjo man gyvybę, todėl aš norėjau atsidėkoti, surinkdama ligoninei pinigų“, – sakė mergina.

„Thea viso gydymo metu atrodė nepaprastai susikoncentravusi ir pozityviai nusiteikusi. Ji įkvėpė ne vieną seselę, kurioms teko laimė ją slaugyti sunkiu metu. Ji yra pavyzdys žmonių, kurie turi tvirtą valią, ir kurie nebijo pažvelgti savo nelaimei į akis bei visus blogus dalykus paversti gerais“, – sakė hematologijos klinikos seselė Bridgit Atkins, kuri slaugė T.Wilson.

Parengė Dovilė Odinaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.