Numesti svorio moterį privertė užklupusios mintys apie mirtį

Helen Jacobs (45 m.) dar neseniai svėrė daugiau nei 170 kilogramų. Ji nebegalėjo pati vaikščioti, beveik visą laiką leisdavo gulėdama lovoje. Helen pripažįsta nebenorėjusi gyventi, tačiau vieną dieną sukaupė drąsos ir ryžosi pokyčiams.

Nutukimą paskatino depresija.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Nutukimą paskatino depresija.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 6:20 AM

Helen svoris pradėjo augti po to kai ji išsiskyrė su savo vyru. Jis niekada nebuvo jai geras, neretai keldavo prieš ją ranką, o galiausiai ją paliko su 6 vaikais.

Moteris bandė „suvalgyti“ savo stresą, dėl ko jos svoris nuolatos augo ir pasiekė pavojingą ribą. Gydytojai Helen perspėjo, jog nieko nekeisdama jis visą gyvenimą praleis lovoje arba neįgaliojo vežimėlyje.

Tuo metu pati Helen galvojo tik apie vieną – mirtį. Ji jautėsi esanti našta savo vaikams, kurie turėjo ją nuolatos slaugyti ir jai padėti. Mat moteris jau nebegalėjo pati apsirengti ar užsirišti batų raištelių.

„Buvau pasiruošusi mirti, norėjau to. Tačiau kai išgirdau medikų žodžius, supratau, jog privalau ką nors daryti“, – pasakojo Helen.

Moteris taip pat pripažįsta, jog viena jos nutukimo priežasčių – depresija. Dėl patirto vyro smurto ir nuolatinių patyčių Helen visiškai prarado pasitikėjimą savimi.

„Žmonės sako, kad esu negraži, nes kenčiu nuo albinizmo. Be to, mano vyras nuolatos sakė, jog esu stora, vadino mane banginiu. Mano svoris pradėjo augti kai būdama vos 18 metų susilaukiau savo pirmagimio, o vėliau viskas darėsi vis blogiau“, – sakė Helen.

Sulaukusi beveik 40 metų moteris tegalvojo apie vieną – mirtį. Tačiau gydytojams pavyko įtikinti ją imtis veiksmų.

„Kai išgirdau, kad turėsiu susitaikyti su gyvenimu neįgaliojo vežimėlyje, patyriau šoką. Tuomet supratau, kad turiu susigrąžinti savo gyvenimą“, – sakė Helen.

Pakeisti savo įpročius nebuvo paprasta. Visų pirma ji pradėjo laikytis specialistų sudarytos dietos. Vėliau palengva pradėjo mankštintis. Taip per mestus ji neteko beveik 50 kilogramų. Tačiau Helen to neužteko – ji ryžosi skrandžio mažinimo operacijai.

Netrukus po to moteris pradėjo lankyti intensyvias treniruotes ir po kelių metų galėjo džiaugtis puikiu kūno sudėjimu. Šiuo metu ji sveria 60 kilogramų.

„Labai džiaugiuosi, kad pasiryžau pokyčiams. Dabar mano vaikai mato mane nuolat besišypsančią. Aš negalėjau patikėti, kad pagaliau galėsiu dėvėti normalaus dydžio rūbus“, – džiaugsmo neslėpė Helen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?