Smogus vėžiui seserys neranda išeities: šaukiasi pagalbos

„Mano sesuo serga sudėtinga vėžio forma. Ji gyvena Londone jau 10 metų ir pirminį gydymą gavo ten. Ją ten tris kartus operavo, taikė radioterapiją, tačiau vėžys vis atsinaujina, nes, kaip jau minėjau, tai labai reta forma.

Kristina prieš ligą ir jai užklupus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kristina prieš ligą ir jai užklupus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 4:23 PM

Labai norėtume gydytis vienoje klinikoje Latvijoje, tačiau ten pirminis trijų mėnesių kursas seseriai kainuoja 10 000 eurų. Deja, tokių pinigų mes neturime“, – taip savo pasakojimą pradėjo panevėžietė Jurgita Vaičekauskienė.

Jos sesuo Kristina siaubingą žinią išgirdo šių metų pradžioje. Iš pradžių manyta, kad atlikus operaciją viskas eis tik geryn, tačiau taip neatsitiko. Vasarį jai buvo pašalintos kiaušidės, bet ir tai nepadėjo. Vėžys išplito. Kovo mėnesį laukė dar vienas kartas ant operacinės stalo – ir vėl reikėjo pjauti vėžinius darinius. Vasarą taikyta radioterapija.

„Vėžys neišnyko, atsiranda naujų darinių, gydytojai nebežino, ką daryti, kaip gydyti. Vėžio forma reta, vaistų jai gydyti nėra. Sesuo net kreipėsi į gydytoją homeopatą ieškodama kokios nors išeities. Iš jo ji išgirdo, kad išeitis yra – klinika Latvijoje.

Susisiekiau su gydytojais Latvijoje, sužinojau, kad vien priėmimas, tyrimai kainuoja 3 tūkstančius eurų, o vėliau dar laukia gydymas vaistais. Dar priskaičiavus gyvenimą ten susidaro nemenka suma – net 10 tūkstančių eurų. Deja, tiek neturime. Galbūt mums galėtų padėti žmonės...“ – sakė Jurgita.

Kaip teigia moteris, klinika Latvijoje taiko kitokį gydymą, nei pacientai gauna Londone ar Lietuvoje, todėl griebdamosi  paskutinio šiaudo seserys nori išmėginti jų siūlomą variantą.

Tiesa, prieš tai Jurgita ketina kreiptis į medikus Lietuvoje. „Sakiau sesei, kad pasiimtų išrašą gydymo įstaigoje. Bandysiu kreiptis į medikus Lietuvoje. Aišku, bėda ir tai, kad sesuo jau 10 metų gyvena Londone, tad čia gydymo jai niekas nekompensuotų, už viską tektų susimokėti pačiai“, – sakė Jurgita.

Nepaisydama to, moteris pirmiausia ketina pasitarti su Lietuvos onkologais.

Kaip tikino Jurgita, sesuo niekada nesiskundė sveikata, nors prieš kurį laiką buvo aptikta cista kiaušidėse, ją planuota pašalinti. Po kurio laiko nustatyta, kad dariniai kiaušidėse piktybiniai. Galiausiai buvo pasakyta, kad medikai nežino, kaip padėti.

„Dabar ji jaučiasi blogai, patyrė daug streso. Kol dar buvo viltis pagyti, tikėjomės, kad viskas pavyks. O dabar nebežinome, ką daryti. Norėtume nuvažiuoti į tą kliniką Latvijoje. Ten dirbantiems medikams pasakiau, kokia sesers diagnozė, gavau atsakymą, kad jie galėtų gydyti“, – teigė Jurgita.

Kaip tikino Jurgita, pagalbos iš šeimos narių, giminaičių laukti nelabai gali, nes šeimos liko nedaug – mama mirė, tėvas silpnas, gyvena pas seserį.

„Labai baisu ir liūdna, esame su seserimi tik dviese. Norėčiau, kad ji būtų šalia manęs kuo ilgiau“, – sakė Jurgita.

Norintys padėti  Jurgitai ir jos seseriai Kristinai rašykite elektroniniu paštu sveikata@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.