3 receptai, kaip gydyti hemorojų namuose

Hemorojus – bėda, su kuria susidūręs žmogus vengia apie tai kalbėti. Tačiau būtina ne tik kalbėti, bet ir gydyti. Pirmiausia svarbu apsilankyti pas gydytoją, kuris patars, kaip efektyviai atsikratyti šios nemalonios problemos. Vis dėlto padėti gali ir liaudiški receptai.

Nuo hemorojaus padėti gali nuovirai.<br>123rf nuotr.
Nuo hemorojaus padėti gali nuovirai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 7:01 PM

Hemorojaus gydymo namuose pagrindiniai tikslai – sustabdyti kraujavimą, sumažinti uždegimą ir sustiprinti kraujagyslių sienelę.

Vonelės

Pasiekti norimą rezultatą gali padėti vonelės – jose teks šiek tiek pasėdėti. Tam reikalinga vonelė, šiltas vanduo ar žolelių nuovirai. Puikiai tiks jonažolių, kalendrų, svogūnų lukštų nuovirai. Atsisėskite į vonelę ir pasėdėkite 5 minutes. Procedūrą kartokite kasdien.

Nuovirai

Valgomąjį šaukštą erškėtrožių užpilkite puse litro verdančio vandens. Palikite 10 valandų, o vėliau pasaldinkite medumi ir gerkite po stiklinę.

Du šaukštus džiovintų aviečių lapų užpilkite stikline verdančio vandens. Gerkite po valgomąjį šaukštą du kartus per dieną.

Kompresai

Galite pasidaryti tiesiog šalto vandens kompresą arba dėmėtojo rūgšties nuoviro. Pridėkite šaltą kompresą prie skaudamos vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu