Davido Bowie skirtingų akių paslaptis: ką slėpė jo žvilgsnis

Daugelį metų žmonės galvojo, jog tikroji Davido Bowie akių spalvos skirtumo priežastis – akių liga, vadinama heterochromija. Nors toks reiškinys iš tiesų yra sutinkamas gana neretai, D.Bowie skirtingų akių spalvos priežastis pasirodė esanti visai kita.

Ilgą laiką manyta, jog D.Bowie turi heterochromiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ilgą laiką manyta, jog D.Bowie turi heterochromiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-11 15:38, atnaujinta 2017-06-11 10:26

Tai, jog D.Bowie akys skirtingos spalvos – nesunku pamatyti. Vieną jų atrodo žydra, kita – daug tamsesnė. Tačiau iš tiesų ilgą laiką dainininko akys buvo vienodos – mėlynos. Jų spalva pasikeitė tik po vieno nelaimingo atsitikimo.

Kai D.Bowie buvo 15 metų, jis susipešė su savo geru draugu, kuris netyčia nagu kliudė jo Davido akį. Pažeidimas atrodo tikrai rimtas, medikai netgi galvojo, kad būsimoji žvaigždė neteks regėjimo viena akimi. Laimei, galiausiai regėjimą pavyko atstatyti, bet akies rainelės spalva kiek pakito.

Heterochromiją vis dėlto turi nemažai kitų žinomų žmonių. Tarp jų ir žymioji filmo „Juodoji gulbė“ žvaigždė Mila Kunis. Kairė jos akis yra žalios, o dešinė – rudos spalvos.

Aktorė Jane Seymour, daugeliui žinoma kaip daktarė Kvin, taip pat turi skirtingų spalvų akis. Tiesa, jos atveju skirtumas yra vos matomas. Viena jos akis yra ruda, kita – rusva.

Dar viena aktorė, turinti heterochromiją, yra Kate Bosworth. Jos atvejų akių spalvų skirtumai akivaizdūs – viena moters akis yra mėlyna, kita – rusva.

Skirtingą akių spalvą turi ir šokėjas, choreografas Michael Ryan Flatley, kurio viena akis yra mėlyna, kita – žalia.

Heterochromijos atveju nebūtinai kardinaliai skiriasi abiejų akių rainelių spalvos. Gali būti, jog spalvų pakitimai labai neryškūs arba daliniai – vienoje ar abejose rainelėse be dominuojančios palvos yra it kitų spalvų „dėmelių“. Įprastai heterochromija yra įgimta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.