Alytaus mieste – gripo epidemija

Alytaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija, įvertinusi Visuomenės sveikatos centro užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus prašymą ir jo pateiktus duomenis apie sparčiai augantį sergamumą ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir gripu, nusprendė nuo ateinančio pirmadienio skelbti gripo epidemiją.

Daugiausia serga vaikai iki 17 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiausia serga vaikai iki 17 metų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Jan 28, 2016, 5:58 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:02 PM

Tokį pat prašymą rytoj svarstys ir Druskininkų savivaldybė, kur ypač daug susirgusiųjų gripu. Alytaus mieste sergamumas minėtomis infekcijomis epideminį lygį – 10 tūkstančių gyventojų 100 atvejų peržengė sausio 18 dieną, o šią savaitę šis vidurkis išaugo iki 174. Sergantieji gripu sudaro 11 procentų.

Daugiau kaip pusė iš jų vaikai iki 17 metų. Šiandien dėl šių ligų į „Drevinuko“ darželį-mokyklą neatėjo trečdalis vaikų, o dar penkiose – Dainavos, Likiškėlių, Senamiesčio, Šaltinių ir Vidzgirio susirgo 20-22 procentai mokinių.

„Paskelbus gripo epidemiją, rekomenduojame nutraukti užsiėmimus tose mokyklose, kuriose daugiau kaip 20 procentų mokinių jų nelanko dėl šių užkrečiamųjų ligų. Raginame tėvus tuomet neleisti vaikų ir į įvairius būrelius, neiti į masinius renginius.

Taip pat riboti ligonių lankymą. Patiems nesigydyti, o kreiptis į medikus dėl gydymo paskyrimo“, – priminė Alytaus visuomenės sveikatos centro užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Janina Dvilinskienė.

Druskininkuose 10 tūkstančių gyventojų jau tenka 147 atvejai susirgimų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir gripu. Čia net 35 procentai serga gripu.

Gripo epidemijos riba peržengta jau ir Varėnos rajone. Tik Alytaus ir Lazdijų rajonų savivaldybių gyventojai atsparesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.