Kaune skelbiama gripo epidemija

Kauno visuomenės sveikatos centras informuoja, kad 4-ąją šių metų savaitę (sausio 25 – 31 d.) Kauno mieste stebimas ryškus sergamumo gripu padidėjimas, o bendras sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pasiekė epideminį lygį.

Kaune nuo pirmadienio paskelbta gripo epidemija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kaune nuo pirmadienio paskelbta gripo epidemija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-02 09:30, atnaujinta 2017-06-09 13:03

Todėl Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo vasario 1 dienos mieste Kauno mieste paskelbta gripo epidemija, kuria bus siekiama pristabdyti gripo viruso plitimą.

Lyginant sergamumo gripu rodiklius su 3-iąja šių metų savaite (sausio 18 – 24 d.), stebimas susirgimų gripu padidėjimas daugiau kaip du kartus. Gripu daugiau serga suaugusieji ir tik trečdalį visų susirgusiųjų gripu sudaro vaikai.

Kad gripas atkeliavo į Kauną, parodė ir 3-osios metų savaitės gripo laboratoriniai tyrimai, kai per savaitę buvo nustatyta 20 A tipo gripo virusų iš Kauno mieste paimtų gripo mėginių.

Paskutinį kartą gripo epidemija Kauno mieste buvo paskelbta 2015 m., nuo vasario 9 d. iki kovo 16 d.

Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Jonė Vanagė primena, kokios priemonės padės išvengti gripo ir peršalimo ligų:

Pasilikite namie, vos tik pajutote pirmuosius gripo ar peršalimo simptomus, taip apsaugosite savo įmonės kolektyvą nuo viruso išplitimo;

Venkite kontakto su sergančiaisiais, nuo kosinčio ar čiaudinčio asmens pravartu pasitraukti nors per metrą.

Gerai vėdinkite ir drėgnu būdu valykite patalpas (ypač jei jose gyvena, dirba ar lankosi daug žmonių);

Dažnai plaukite rankas, venkite liesti rankomis veidą (nosį, akis);

Venkite masinių susibūrimo vietų, renginių uždarose patalpose, nesant būtinybei nesinaudoti viešuoju transportu, geriau vieną kitą stotelę nukulniuoti pėsčiomis;

Saugokitės peršalimo: pasirinkite šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą, daugiau būkite gryname ore, valgykite daugiau vaisių, daržovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.