Nuo gripo mirė dvi Kauno apskrities gyventojos

[[ge:lrytas:lrytas:1439871]]

Abi moterys į gydytojus pagalbos kreipėsi per vėlai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Abi moterys į gydytojus pagalbos kreipėsi per vėlai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-22 13:30, atnaujinta 2017-06-07 01:45

Anot Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausiosios specialistės Jonės Vanagės, abiem mirusiosioms laboratoriniais tyrimais patvirtinta gripo diagnozė. Abi moterys į gydytojus pagalbos kreipėsi per vėlai.

Jaunesnė mirusioji, 43 metų Kauno miesto gyventoja, lėtiniais sveikatos sutrikimais nesirgo. Į gydymo įstaigą ji kreipėsi ketvirtą ligos dieną, jau būdama sunkios būklės. Moteris paguldyta į ligoninę, tačiau medikams nepavyko išgelbėti jos gyvybės.

Kita mirusioji, 62 metų Kauno rajono gyventoja, sirgusi cukriniu diabetu ir hipertonine liga, peršalusi į gydymo įstaigą kreipėsi penktą ligos dieną. Kadangi buvo sunkios būklės, tai skubiai hospitalizuota. Deja, ir šiuo atveju gydytojų pastangos buvo bevaisės, – sveikatos būklei blogėjant, moteris mirė.

Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė J. Vanagė primena, kad Kauno miesto ir rajono, Jonavos, Prienų, Kėdainių rajonų savivaldybėse yra paskelbta gripo epidemija, todėl reikia imtis visų atsargumo priemonių, siekiant išvengti susirgimų gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Saugantis gripo, būtina vengti masinio žmonių susibūrimo vietų, taip pat – akivaizdžiai negaluojančių (čiaudinčių, kosinčių) asmenų, išlaikyti bent vieno metro atstumą nuo jų.

Reikia dažnai plauti rankas su muilu. Mat gripu galima užsikrėsti ne tik nuo sergančiojo lašiniu būdu per orą, bet ir per sergančiojo sekretais užterštus paviršius (dažnai liečiami paviršiai – rankenos, mygtukai, turėklai ir pan.), palietus nosį ar akis nešvariomis rankomis. Sunegalavę asmenys turėtų likti namuose ir nedelsiant informuoti savo šeimos gydytoją apie sveikatos būklę, kad būtų laiku paskirtas gydymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.