Lietuvių medikai perspjovė norvegus: uteniškio istorija

Ligoninėje dėl širdies veiklos sutrikimų atsidūręs Robertas Petronis dabar kartoja tik vieną – jei ne medikai, greičiausiai savo istorijos papasakoti jis jau nebegalėtų.

Norvegijos medikai skausmų priežasties nustatyti nepajėgė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Norvegijos medikai skausmų priežasties nustatyti nepajėgė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 8:27 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:18 PM

Širdies skausmai jam pasireiškė dar prieš kelerius metus. Tuomet Norvegijoje gyvenęs Robertas ilgai nelaukęs nusprendė apsilankyti pas gydytoją. Tačiau skausmų priežasties medikai nustatyti nepajėgė.

„Išvažinėjau ten visas įmanomas ligonines, visur tyriausi, bet vis vien širdies ligos nustatyti gydytojai nesugebėjo.

Šių metų pradžioje sugrįžau į Lietuvą. Skausmai krūtinėje jau buvo tapę nepakeliami. Atsirado dusulys. Vieną dieną pasijutau taip blogai, kad žmona iškvietė greitąją. Nors esu iš Utenos, greitoji mane išvežė į Santariškių klinikas“, – prisiminė R.Petronis.

Santariškių klinikų medikai pagaliau nustatė, kodėl taip blogai jaučiasi vyras. Neilgai trukus jam buvo atlikta ir operacija.

„Iš pradžių buvo stentuojamos kraujagyslės, o vėliau atlikta ir operacija. Esu labai dėkingas chirurgui Arūnui Valaikai, gydytojui Remigijui Sipavičiui ir bendrosios praktikos slaugytojai Daivai Plotnikovienei. Jeigu ne šie paminėti žmonės, greičiausiai savo istorijos papasakoti nebegalėčiau“, – sakė R.Petronis.

Nors dar prieš porą dienų vyras gulėjo ligoninėje, šiandien ji išvykęs į reabilitaciją, kur bando atgauti jėgas po operacijos.

„Mūsų gydytojai išties labai šaunūs ir paprastai bendrauja su žmonėmis. Man viskas buvo paaiškinta, papasakota, kas yra, kas bus daroma“, – pasakojo vyras.

Nors priekaištų Norvegijos medikams jis tikina neturintis, bet dabar yra įsitikinęs – Lietuvos specialistai stipresni.

Prieš mėnesį 53 gimtadienį atšventęs R.Petronis tikina be medikų pagalbos gimtadienio tikrai nebūtų sulaukęs. O ir gyvenimas su skausmais jam buvo tikrai nemielas. „Žinote, kai nori ką nors daryti, bet nuolatos jauti skausmą, sunku. O dabar atgaunu jėgas, kabinuosi į gyvenimą“, – sakė R.Petronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?