Kauno kareivinėse – panika dėl tuberkuliozės

Kaune esančio J.Vitkaus inžinerijos bataliono kariui įtarta tuberkuliozė. Šiuo metu 22 metų vyras yra gydomas ligoninėje, o visame batalione vykdomi patikrinimai.

Vienas karys paguldytas į ligoninę.<br>123rf nuotr.
Vienas karys paguldytas į ligoninę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-07 14:56, atnaujinta 2017-05-30 04:09

„Karys kreipėsi į medikus. Karo medikai nusiuntė jį į Kauno klinikas, iš ten jis paguldytas į Kauno Romainių tuberkuliozės ligoninę. Kariui įtariama tuberkuliozė. Kaip mane informavo medikai, kol kas nėra tuberkuliozė nėra patvirtinta.

Karys, kaip pranešė medikai, skundėsi (dėl sveikatos sutrikimų – red.past.), bet dabar mūsų medikai atvažiavo, aptikrino ir įtarę tuberkuliozę, nukreipė į gydymo įstaigą“, – sakė J.Vitkaus inžinerijos bataliono viešųjų ryšių karininkas kpt. Irmantas Genevičius.

Šiuo metu J.Vitkaus inžinerijos batalione vykdomas kitų karių patikrinimas dėl galimo užsikrėtimo tuberkulioze. „Tikrinami visi padalinio kariai. Jų yra pusantro šimto. Šiuo metu didesnė dalis jau yra patikrinta. Dabar bus tikrinami trečias ir ketvirtas būriai“, – teigė I.Genevičius.

Būrys, kuriame tarnavo galimai užsikrėtęs karys, jau yra patikrintas. Tiesa, tyrimo rezultatų teks palaukti. „Buvo daromos kiekvieno plaučių nuotraukos, kraujo tyrimai, bet atsakymų dar neturime“, – sakė J.Vitkaus inžinerijos bataliono viešųjų ryšių karininkas.

Jis tikino, jog tai pirmas tuberkuliozės atvejis jo tarnybos metu. Anksčiau tokių atvejų neužfiksuota. Be to, pasak jo, ir dabar tikrinamiems kariškiams kol kas tuberkuliozė neįtariama.

„Nebūtinai jis užsikrėtė karinėje tarnyboje. Mes vis tiek karių nelaikome visą laiką. Jie grįžta ir į savo namus. Kol kas informacijos turime nedaug. Daugiau pasakyti galėsiu, kai gausime visų tyrimų rezultatus ir kai tas karys praleis ilgesnį laiką Romainių ligoninėje, jį galutinai ištirs“, – sakė I.Genevičius.

Karininkas tikino esą veiksmų planas yra sudarytas ir vykdomas, atlikta patalpų dezinfekcija.

Plaučių tyrimai prieš kariams pradedant tarnyba nėra atliekami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.