Užklijuosite lipnios juostos ant karpos. Štai kas nutiks

Karpos – vienas iš labiausiai paplitusių susirgimų, kuris nors kartą gyvenime užklumpa 75 proc. žmonių. Nemalonūs ir diskomfortą sukeliantys, o kartais ir skausmingi odos paviršiaus dariniai yra virusinės kilmės, kurių sukelėjai – žmogaus papilomos viruso tipai.  

Pasirodo, yra galimybė savo karpas tiesiog „uždusinti“ lipnia juosta<br>123rf.com
Pasirodo, yra galimybė savo karpas tiesiog „uždusinti“ lipnia juosta<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 8:10 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:25 AM

Karpų gydymui iki šiol pasiūlyta daug priemonių ir metodikų, tačiau universalaus ir visiems atvejams efektyvaus gydymo metodo nėra. O štai naturehacks.com patarė savo karpas tiesiog „uždusinti“ lipnia juosta. 

Karpų iškilimą lemiantis virusas plinta per odą ar glevines tiesioginio ir netiesioginio kontakto metu. Esama ir tam tikrų karpų rūšių, kuriomis galima užsikrėsti ir lytiniu būdu.

Tipinės karpų atsiradimo vietos yra pėdos, delnai, kojų ar rankų pirštai, pažastys. Šie gerybiniai odos dariniai atsiranda staiga ir dažnai po tam tikro laiko, net ir negydomi, gali patys išnykti. Tam tikrų priemonių dažniausiai imamasi tada, kai karpos kelia diskomfortą, skausmą.

Kaip karpų naikinimui jums gali pasitarnauti lipni juosta? Įprastai ja karpa apklijuojama, taip šis odos darinys yra „uždusinamas“. Lipniai juostai atsiklijavus, ji pakeičiama kita lipniosios juostos juostele.

Po savaitės lipnios juostos laikymo ant karpos, pastarąją reikia panardinti į vandenį ir, palaukus, kol ji išbrinks, ją galima lengvai pašalinti popierine nagų dilde. Procedūra užbaigiama, paliekant gydomąjį odos plotą nakčiai nepridengtą, o ryte užklijuojant jį nauja lipnios juostos juostele.

Šis procedūrų ciklas trunka apie du – tris mėnesius, tol, kol karpa visam laikui išnyksta. Tokiu procedūrų ciklu karpa neaprūpinama deguonimi ir jos ląstelės žūsta.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad karpos – tai gerybiniai odos paviršinio sluoksnio – epidermio navikai, todėl renkantis gydymo metodą visada reikia prisiminti, jog gydymo metodo pašaliniai reiškiniai ar galimos komplikacijos neturėtų būti sunkesni nei ligos eiga. Dažniausiai rekomenduojama kreiptis į dermatologą arba kosmetologą, kuris karpoms parinks individualų gydymą.

Kalbant apie įprastus, specialistų atliekamus karpų šalinimo metodus, vienas pirmųjų karpų gydymo įvairiais metodais palyginamųjų darbų pasirodė dar 1976 m. – trimis krioterapijos arba kitaip – gydymo šalčiu – seansais pavykdavo išgydyti apie 80 procentų pacientų, sirgusių rankų karpomis. Gydymas vidutiniškai truko tris mėnesius, tačiau analogiškų rezultatų per tą patį laiką pasiekta ir salicilo rūgšties preparatais, kurių efektyvumas pėdų karpoms buvo 84 procentai. Gydant Podofilinu – 81 procentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.