Užsidėsite šį kompresą ant kaklo, kas nutiks po to – nustebins

Nuo skydliaukės funkcionavimo priklauso visos endokrininės sistemos veikla. Kai organizme yra pakankamas jodo kiekis, dėl skydliaukės problemų nekyla, o štai jei minėto elemento trūksta – skydliaukė padidėja, jūs pradedate jausti lėtinį nuovargį, sutrinka hormonų pusiausvyra. Šias problemas sureguliuoti, pasirodo, gali padėti raudonasis svogūnas.

Skydliaukė<br>123rf nuotr.
Skydliaukė<br>123rf nuotr.
Skydliaukės profilaktikai gali padėti raudonojo svogūno kompresai.<br>123rf nuotr.
Skydliaukės profilaktikai gali padėti raudonojo svogūno kompresai.<br>123rf nuotr.
Skydliaukės anatominė vieta.<br>123rf nuotr.
Skydliaukės anatominė vieta.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-05-06 11:19, atnaujinta 2017-05-26 10:48

Skydliaukė – tai priekinėje kaklo srityje esanti belatakė liauka, sintetinanti ir išskirianti į kraują hormonus, reguliuojančius augimą, vystymąsi, medžiagų apykaitos intensyvumą, psichinę ir lytinę veiklą. Deja, sergančiųjų skydliaukės ligomis vis daugėja.

Bet koks skydliaukės padidėjimas vadinamas struma. Atsiradimo priežastis – audinio išvešėjimas. Jei skydliaukė gamina per mažai hormonų, ji mėgina kompensuoti šį hormonų gamybos sumažėjimą – padidėja, ir atsiranda struma vadinamasis gūžys.

Pagrindinė gūžio atsiradimo priežastis yra su maistu gaunamo jodo trūkumas. Jo balansą organizme taip pat pažeidžia ir užteršta aplinka, viena iš priežasčių gali būti ir psichinė trauma.

Skydliaukės ligos progresuoja palaipsniui. Pirmieji jos požymiai yra susiję su galvos smegenų žievės sutrikimais. Padidėjęs dirglumas, sumažėjęs darbingumas, nuolat kankinanti nemiga, nusilpę raumenys, lyties organų veiklos sutrikimai signalizuoja apie skydliaukės veiklos sutrikimą.

Atkurti normalią skydliaukės veiklą gali padėti jodo gausūs maisto produktai: dumbliai, jūrinės žuvys, vynuogės, obuoliai, rūgštynės, šparagai ar svogūnai.

Yra ir dar vienas būdas, kaip naudojant raudonąjį svogūną galima sureguliuoti skydliaukės funkcionavimą, pranešė fithacker.ru. Teigiama, kad rezultatai turėtų išryškėti jau po mėnesio!

Reikia paimti 500 g raudonųjų svogūnų, nulupti, susmulkinti ir permalti per mėsmalę. Uždėkite šios masės ant marlės ar tvarsčio ir pridėkite prie gerklės. Galite aprišti, nes tokį kompresą patariama laikyti apie dvi valandas.

Teigiama, kad tai ne tik puiki gydymo, bet ir prevencijos priemonė. Kompresą dėti reikėtų du kartus per savaitę ir kartoti tai mėnesį.

Raudonojo svogūno teigiamą poveikį skydliaukei išsiaiškino gydytojas iš Sankt Peterburgo Igoris Kniazkinas. 

Perspėjimas: jei jums paskirtas gydymas, ši priemonė gali būti tik pagalbinė ir negali pakeisti vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.