V.Adamkui tikrinta sveikata: paaiškėjo tyrimų rezultatai

Pirmadienį Santariškių klinikose prezidentui Valdui Adamkui atlikti tyrimai. Pasak jo šeimos gydytojo doc. dr. Remigijaus Nargėlos, prezidentas jaučiasi puikiai. Tyrimų rezultatai geresni nei buvo anksčiau.

Prezidentas Valdas Adamkus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentas Valdas Adamkus<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 12:10 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:59 AM

„Niekas prezidento sveikatai nenutiko, patikrinimas – profilaktinis. Reikėjo įvertinti dabartinę inkstų būklę. Tyrimų atsakymus jau gavau. Rezultatai yra gerokai geresni nei buvo prieš tai“, – pasidžiaugė medikas.

Teigiama, kad prezidentas ruošiasi plaukioti baseine.

Prieš kelerius metus V.Adamkaus inkste buvo aptikta vėžio pažeistų ląstelių. Tuomet jam atlikta naviko užšaldymo procedūra, kuri, medikų teigimu, nepasiteisino, nes navikas toliau išliko gyvybingas. Taikytas ir chemoterapijos kursas.

Praėjusių metų pavasarį, patikrinus V.Adamkaus sveikatą, nustatyta, kad liga progresuoja. Todėl vasaros pradžioje buvo nuspręsta atlikti chirurginę operaciją: per tris su puse valandos trukusią operaciją buvo pašalintas dešinysis inkstas su šlapimtakiu.

Dažniausios inksto šalinimo priežastys yra onkologinės inkstų ligos, taip pat komplikuotos cistos. Gali tekti šalinti nefunkcionuojantį inkstą dėl hidronefrozės. Taip pat po traumos, avarijos, jeigu nepavyksta sustabdyti kraujavimo iš inkstų.

Tai gana dažna operacija. Be to, kartais vieno inksto šalinimas atliekamas ir visiškai sveikiems žmonėms. Tai yra vadinamieji gyvieji donorai. Jiems ši operacija atliekama saugiai, mat likęs inkstas sugeba perimti 75-80 procentų pašalinto inksto veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.